Színrobbanás

Egyszerű, látványos hatás, könnyű megcsinálni, körülbelül egy olyan képet fogunk kapni, mintha fénycsóvák indulnának el belülrQl kifelé …

Picture 1

1.) Nyiss egy új Photoshop fájlt átlátszó háttérrel (TRANSPARENT BACKGROUND). Válassz egy neked is tetsző színt és állítsd be FOREGROUND COLOR-nak, majd válaszd a RECTANGULAR MARQUEE TOOL-t ( ), és készíts függőlegesen csíkokat (lásd 1.kép), egészen a tetejétől a legaljáig.

ZOOM-oláshoz használhatod az ALT++ kombinációt, ezzel lényegesen gyorsabb mint nagyítóval kattintgatni. Szóval válassz ki hosszanti területeket, majd ezeket töltsd ki ALT+BACKSPACE lenyomásával (vagy a kis vödör eszközzel). Ahogy azt a képen is láthatod, a négyzetek szélességének nem kell megegyeznie.

Picture 2

2.) Most tüntesd el a kiválasztásokat a CTRL+D lenyomásával (vagy kattints a kiválasztás eszközzel valahova a képbe). Menj a FILTER/DISTORT/POLAR COORDINATES menüpontba, és válaszd a RECTANGULAR TO POLAR opciót. Ezzel gyakorlatilag már meg is van a „robbanás” alapja.

Picture 3

3.) Ahogy az a képen is látható, az egyszerű 1színű hatástól jelentősen szebbeket is lehet alkotni. Néhány ötlet hozzá:

– 1 szín helyett alkalmazhatsz 2, 3 vagy akár még több színt is az első lépésnél
– a több színt akár színátmenetként is lehet használni (pl. fentről lefelé)
– érdemes a LIGHTING EFFECT beállításaival is játszani
– a különböző LAYER EFFECT-ekkel szintén szépeket lehet csinálni, pl. egy szolid árnyékot alátenni stb…

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét