Szivárvány szem

Ha egy szemet szeretnénk szivárványszínűre színezni, akkor azt az alább ismertetett módon lehet lehet legegyszerűbben megoldani.

Vegyünk egy képet, amin a szemet szeretnénk színezni.

1. Én ezt vettem alapképnek:

2. Jelöljük ki a szivárványhártyát (A szembogarat nem) Így:

3. Majd Ctrl+Alt+D-re előugrik a feather ablak, én itt 2 pixelt adtam meg értéknek.

4. Ha ez megvan, akkor nyissunk egy új layert.

5. Az új layeren állítsuk be az alábbi Gradient beállításokat

Húzzunk egy színátmenetet (gradient) a szem közepétől akármelyik irányba.

Itt járunk:

6. a Kijelölést Ctrl+D-vel meg is szüntethetjük, és a felső layer Blending Mode-ját állítsuk a szem világosságától függően Screen-re, Overlay-re, vagy multiply-ra. Legtöbbször az overlay a jó, ennél a képnél én is azt használtam.

7. Én még végigmentem az egész képen Burn Tool-lal, de az nem lényeg. Itt a végeredmény:

Choz 2007

145 HOZZÁSZÓLÁS

 1. kijelölöd körbe a szivárványhűrtyát, majd az ALT gomb nyomvatartásával kijelöld a pupillát

 2. szijasztok!!!!ezt a photoshopot hol találom??olyan régota keresem a képszerkesztőket de seholse találok!!!!megmondjátok hol kell letölteni ezt a photoshopot??

 3. és olyat nem tudtok hogy hol kell ingyen esen letölteni??vagy ugy nem lehetne hogy megadom az msn-címem és elküldöd??
  :'(léccike”:)

 4. Le lehet ingyenesen is, de büntetendő dolog. És nem, nem hiszem, hogy bárki is átMSNezi, nem egy olyan dolog.

 5. Semmi baj, nekem nem is szabad haragudnom, de ajánlatos lenne mindenkinek megszívlelni ezeket. Én sem régen kapcsolódtam be a fórumba, de megszívleltem az itt leírtakat. Hidd el, így sokkal barátságosabb mindenki.
  http://www.tutorial.hu/forum-etikett/

 6. Tudtommal a Photoshopot le lehet tölteni az adobe honlapjáról, és ki is lehet próbálni (trial version).

 7. Lehet, hogy lehet, a trial verzióknak van egy vagy két hátránya. Az egyik legfőbb az, hogy Trial. A másik pedig, hogy telepítés után vagy működik, vagy nem. Erre nincs semmi garancia. Én még mindig csak a 6-ossal dolgozom, anyagiak híján, pedig ahogy elnézegettem a turorokat vagy jónéhány filter amik csak az annál újabbakban vannak meg. De bosszantana ha kripróbálnám az újabbat, és amikor lejár a használati idő meg kellene válnom tőle. Majd talán később, ha meg tudom venni.

 8. Meg vannak olyan emberek akik, letöltik a trialt az dobe.com-ról és nem legálisan szereznek cracket hozzá. de ezeket az embereket ugye elítéljük

 9. Ez igaz, de ha valaki tényleg csak ki akarja próbálni a szoftvert, hogy mit tud, akkor az valószínűleg nem a boltban fogja megvásárolni, hanem letölti a trialt, és ha megtetszik neki akkor megveszi.

 10. Segítsetek légyszíves!Nekem magyar, arra már rájöttem, h a réteget(layer) hogy kell megnyitni de ezt a gradient nem találom.Photoshop CS2-m van.Előre is köszi a segítséget!

 11. haverom faterjának grafikai cége van… megvették az egész adobe-s cuccost, DW, flash, PS meg mittomén…
  De ugye van háznál dolgozójuk is. Így többet vettek.
  No, a gyereknek segítettem a múltkor pár dologban (php-nagyanyószinten), oszt adott egy dobozt. Azt mondta, hogy örül hogy megszokta a MXet és a CS-t :’D
  Nem bontottam ki csak itthon, de nem is mertem elhinni :)

 12. Na, jó is, de a 6. lépés az megint gázos :) A Blending mode azt már nem találom, magyarul írom odáig megvagyok, hogy levettem a kijelölést és utána mi,hol?
  Bocs az értetlenkedésért,de abszolút kezdő vagyok!Kössz

 13. Az a layer palettán van. nyomogass F7et, az hozza elő, illetve tünteti el a layer palettet, így meglátod melyik az. ott menj arra a rétegre, amelyiken a szivárványt látod, majd a layer palett tetején ott vana a blending mode.

 14. pontosan a layer fülfelirat alatt van, alapesetben uyge normal van kiírva.Ott változtasd meg.

 15. Még annyit, h ezt a réteget hogyan lehet élesíteni, mint az utolsó képen.Mert az enyémen nem olyan”eredeti” lett, mint itt

 16. A Dodge és a Burn eszköz is használható háromféle üzemmódban Shadows (ez a sötét tónusokat és árnyékokat), Midtones (ez a középárnyalatokat), és a Higlights (világos árnyalatok) manipulálja. Ezeket a fenti eszköztáron tudod váltogatni. Mellette az ún. megvilágítási idő (Exposure) is számít, hogy milyen erősre van állítva. Ezekre érdemes egy kis időt szánni, és végigpróbálgatni, hogy melyik hatására mi változik. Ugyanígy a rétegek átfedési módjait. A variációk száma végtelen. Nem kell egy tutort egy az egyben megcsinálni, a lényeg az, hogy tisztában légy az eszközök hatásaival. Attól kezdve úgy csinálod, ahogy neked a legjobban tetszik. Hiszen mindenkinek egy kicsit más a jó. Csak bátran. Ha elrontanál vmit. a History palettán mindig visszaállhatsz egy korábbi munkafázisra, úgyhogy semmi nem vész kárba. Remélem segíthettem. Jó munkát!

 17. Köszönjük niki! Én személy szerint megpróbálok segíteni, ahogy tudok. Én is erről az oldalról indultam el, és végigcsináltam minden tutort. Kezdőként nem volt könnyű, de ha megakadtam az egyiknél, elkezdtem egy másikat, majd később visszatértem. Néha nem egyértelmű egy-egy dolog kezdőként, de nem szabad feladni. Rengeteg tutor kering még a neten, mégis mindenkinek ajánlom, hogy ezekkel kezdje, mert azért ez mégis magyar oldal, és meg is lehet beszélni a problémákat. Igaz, hogy néha már untam, amikor a 100-dik gömböt csináltam, de az a lényeg, hogy az ember fejben letisztázza, hogy mikor mit is csinál. Ha már kézségszinten mennek a dolgok, az angol tutorok is elvégezhetők nagyon kicsi nyelvtudással is. Remélem neked is meghozza a PS-t végre a Mikulás bácsi! :) Sok sikert és további jó munkát minden PS “munkásember”-nek jövőre is, akik fáradságot és időt nem kímélve üzemeltetik az oldalt! BÚÉK Harder!

 18. huhh ez gyönyörű beszéd volt:):):)köszöjük/köszönöm!!neked is boldog uj évet és kellemes karácsonyi ünnepeket!!!:)

 19. köszikeh::D:D:D:Dneked
  is
  :D
  boldog karácsonyt!!
  búék
  és legyen jó a szilveszteretek :D

 20. Én, ha azt akarom hogy ne legyen kijelölve a pupilla, akkor először a szivárványhártyával együtt kijelölöm, ezt egy új rétegre rakom és ott kijelölöm a pupillát, CTRL+X-el pedig kivágom.

 21. Úgy vettem észre, sokaknak meggyűlik a baja az összetettebb kijelölésekkel. Megpróbálok egy jóval egyszerűbb megoldást ajánlani. Tehát: Amikor kiválasztod az Elliptical eszközt, a fenti eszköztárban találhatsz négy ikont. Az ikonok magukért beszélnek, de ha rajtatartod az egérmutatót kiírja, hogy melyik mire használható. Az első új kijelölést hoz létre, és elfelejti az előzőt; a másodikkal a meglévő kijelölést lehet bővíteni újabb hozzáadásával, a harmadik – ez esetben ez lesz a jó – a kijelölésből vágja ki az újabb kijelölt részt, tehát lyukaszt, a negyedikkel pedig több kijelölés közös metszete hozható létre. Az Alt lenyomva tartásával szintén használható a “kilyukasztás”. Csak remélni tudom, hogy ez a PS7-ben, valamint a CS szériában is így van, mivel ezekkel még nem állt módomban megismerkedni, de egy iyen funkciót biztos nem felejtettek ki, csak esetleg máshol lehet megtalálni. További jó munkát!

 22. öm, nem hiszem, hogy bárkinek is kötelessége lenne 160ezerér megvennie egy programot hobbi célokra:) éshátatorrenterreismegoldás :D

  teljenek jól az ünnepek nektek is!

 23. egy (angol) tutor oldal, ami szerintem a leghasznosabb a világon, szinte minden tudásomat onnan szereztem: http://www.good-tutorials.com
  elötte persze a tutorials.hu volt a favorit, de miután minden érdekes tutort végigcsinál az ember már nem nagyon igyekszik újra előről:D

 24. Hello!! Kijelöltem a szemem meg minden , már ott tartottam hogy színezzem és nem a szemem lett szivárvány hanem az egész kép , 25 ször csináltam végig de ugyan ez lett .még nem naon értek hozzá mert ma töltöttem le photoshop-ot még semmit nem tok rajta segítsetek..áááá puszi.szeretnék olyan álomhatásosat is elérni denem sikerül olan cépre , a hajasat se tudom meg csinálni szóvalsemmit a szememetszeretném kicsit kiemelni deaz se megy áááááááááááááááááááááááááááááááá HELP MEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. Akkor 25x kihagytad a 2-es lépést, miszerint ki kell jelölni egy területet és csak utána folytatni, különben nem a kijelölt területre lesz hatással a többi lépés, hanem az egész képre.

 26. Tök jó hogy kitalálták ezt a szivárvány szemet, olyan jó képeket csináltam… :)

 27. Szijasztok!
  Bocs de én is kezdő vagyok..segítsetek legyetek szivesek….
  Addig juttotam h szivárvány rész megvan de nem értem h kerül vissza a szivárvány hártya….
  Magyarul olyan a képem h kivan vágva a szivárvány hártya és a helyén szivárvány va:S….Kérlek segítsetek előre is köszi…

 28. Azt szeretném kérdezni ahogy a 2. lépésben hogy tudom ugy kijelolni a szemet ugy hogy a bogarat nem ??

 29. Kijelölöd a szemet, majd lenyomod az ALT gombot és miközben nyomva tartod (ekkor az egérnél egyékbént megjelenik egy mínusz jel), a kijelölöd a szembogarat. A kiválasztás egyébként úgy működik, hogy a már kijelölt területhez a SHIFT gombot nyomva tartva hozzá lehet adni plusz részeket, az ALT-t nyomva meg el lehet venni belőle részeket.

 30. Hát iggen Köszönöm szépen nagyon jó képet csináltam ;D

  de am Van free download nekem olyan van :$
  De az 30 napos…
  Csak adiig lehet használni ;D szóval csak ha ien kevés időre ish de kilehet próbálni ;D És Ha megtettszik (((én beleszerettem))) akk meglehet utánna venni ;D

 31. sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy mit rontottam el, mert már megvan a szivárványos hátya, de amikor be akarom állítani a blending mode-ot, akkor csak a szem többi része lesz átállítva, a szivárvány nem.
  Pedig próbáltam már kijelölten is megcsinálni, meg anélkül is.
  köszönöm

 32. Valaki tudna segíteni.
  Az a gondom, hogy valamit megint összenyomogattam a PS-ban tanulgatom, és most nem tudok mit kezdeni vele. Na az a gond, hogy csak a fehér kéz látható mindi és nem tudok semilyen funkciót használni, mi ilyenkor a teendő.
  Segítsetek ha tudtok, kérlek.

 33. sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy mit rontottam el, mert már megvan a szivárványos hátya, de amikor be akarom állítani a blending mode-ot, akkor csak a szem többi része lesz átállítva, a szivárvány nem.
  Pedig próbáltam már kijelölten is megcsinálni, meg anélkül is.
  köszönöm

  valaki segítsen!!!!

 34. Új rétegen csináltad a szivárványt? Ha igen, ez egyik lehetőség, hogy a blending mode beállításánál nem a szivárvány réteg van kiválasztva, hanem az alattal évő. Nézz a layer palettára, hogy melyiken állsz. Ha jó réteg van kiválasztva és ki is van jelölve, ennek ellenére mégsem működik, akkor valószínű, hogy meg kell fordítani a kijelölést. Select/Inverse (CTRL+SHIFT+I). Egyébként felesleges kijelölni, mert elvileg külön rétegen kell lennie a szivárványnak.

  A harmadik lehetőség, hogy a szivárványt nem új rétegen hoztad létre, hanem beleszíneztél a Backgroundba. Ebben az esetben már nincs segítség, ha már felül is írtad az eredeti fájlt. Úgymaradt.

  Ha mégis megvan az eredeti kép, kezdd előről, és minden ilyen dolgot amit létrehozunk, Új rétegre kell csinálni.

  Hajrá!

 35. Köszönöm, BonFire, már rájöttem akkor, hogy mi a gond:)
  beleszíneztem a Backgroundba.
  Na nembaj, másodszorra már jól fogom csinálni:)
  köszi:)

 36. hello! nagyon jó tutorial, de az a baj hogy nekem sötét szemekkel nem működött, pl sajátommal (sötétbarna), végigpróbáltam az összes blending mode-ot, vagy alig látszik, vagy nagyon élénk, és hiába próbálok finomítani rajta, de gondolom a szememmel lehet a baj :D világos szemekkel (pl kék) tökéletesen működik, nem csak szivárvánnyal de kék, piros meg mindenféle átmenetekkel is :) nem tudtok esetleg egy módszert amivel nagyon sötét szemre is tudom használni?

 37. Próbáld meg Lighteen, vagy Screen üzemmódban, és az áttetszőségéből (Opacity) is vegyél vissza. Vannak üzemmódok, amelyek sötétítenek, és vanna olyanok, amelyek világosítanak. A sötétek: Darken vagy Darker Color, Multiply, Overlay, Color Burn; a világosak: Lighteen, Screen, Soft Light, Color Dodge. Az én szemem is sötét, tehát én is így csináltam.

 38. sziasztok!:) lenne egy kérdésem burn toolt hol találtam már felturtam az egész photoshopot de elég kezdő vagyok és nemtalálom:) előre is köszi!

 39. A baloldali eszközpalettán van egy “fekete-nyalóka” alakú ikon. Arra kell hosszan kattintani (vagy jobb gombbal), és kinyílik. Ott találsz egy “kéz” alakú ikont. Az lesz a Burn.

 40. Nem találom sehol a Gradient-et… Valaki írja le pontosan, hogy merre van… Nagyon kéne! Előre is köszi!!!

 41. Bocsi, hülye voltam… Pont mikor elküldtem, akkor találtam meg… Szóval már megvan :D

 42. sziasztok valaki segíten mert nem sikerül sehogy se megcsinálni olyanra mint itt van . a kijelölésnél elakadok mert ott csinálni kell 1 kép másolatot vagy mi ?:Dvagy vegyen fel msn re :sajt07@freemail.hu

 43. sajt07, én nem tudom, hogy hol olvastad a tutorialban, hogy másolatot kell készíteni. Ha a tutorial azt mondja, hogy “nyissunk egy új layert”, én először is körülnéznék a munkafelületen, és nagy valószínűséggel megtalálnám a Layer menüt, azon belül pedig a New Layer-t.

  Ha a kijelöléssel van gond, akkor pedig végigolvasnám a hozzászólásokat, mert valószínűleg nem te vagy az első, aki megkérdezte. És lám:
  http://www.tutorial.hu/szivarvany-szem/#comment-513

  Egyébként pedig nem MSN-ezünk, hanem az oldalon beszéljük meg a problémát. Azért van!…

 44. Az a jó, ha nem pont olyan lett! Attól lesz “eredeti”. A tutorial úgyis azt a célt szolgálja, hogy az alapelvet elsajátítsd. Nem utasítás, hanem útmutató. Később rájössz majd, hogy ugyanazt a dolgot többféleképpen is el lehet készíteni, és mindenki azt a megoldást választja, amelyik kényelmesebb neki.

 45. moops-ról le lehet tölteni ingyen. persze ahhoz tagnak kell hogy legyél. nekem magyarul van meg,és nem találom a Gradyent beállításokat. Tud valaki segíteni?

 46. Ez a moops is valamilyen torrent, akar lenni? Azt inkább hanyagolnám. Töltöttem már le, legalább öt helyről, – amire azt mondták, hogy “tuti” – termékkulccsal, meg tokkal-vonóval az egészet, de az Adobe már nem fogadta el. Hehe.. Azért ott sem hülyék dolgoznak éhbérér’, gondolom ;) Amúgy Kanadában nem számít az a 120-160 ezer pénz egy programért. Ez nekik kábé olyan kiadás, mint nekünk 15-16 ezer Ft. Annyiért meg nem érdemes fél napokat elgúvadni a gép mellett, várni amíg lecsorog, aztán vagy műdödik, vagy nem. Díszdobozban hozza a postás, masnival átkötve. Még a szobából sem kell kimenni, mert megrendelhető weben. Csak összehasonlításképp, Kínában meg 2 dollárért dolgoznak, napi 10-12 órát. ):(

 47. az overlay a layer egyik blending módja. :)
  magyarul:
  az overlay – átfedés
  a layer – réteg
  blending – összhatás

 48. hi!
  Hogyne volna egyszerűbb megoldás!
  A GIMP ! Ingyenes, és majdnem ugyanannyit tud, mint a photoshop.
  a saját honlapjukról is letöltheted.

 49. Az a baj, hogy ott van egy bűvös szó. Tudniillik, hogy “majdnem” annyit tud. Én inkább úgy mondanám, hogy az átlag programokhoz képest sokat tud. Akik tényleg csak a családi vagy buliképeiket szeretnék kicsit jobbá tenni, azoknak tökéletes. Sőt, ahhoz még túl sok is. Akik viszont komolyan bedolgoznak a design-ba, azoknak szükségük van a PS-re.

  Mellesleg GIMP munkafelülete egyenesen borzasztó. Marhára nehéz eligazodni benne, főleg, ha valaki már dolgozott néhány képszerkesztővel előtte. Ugyanis a képfeldolgozó szoftverek ugyanarra a mintára fejlődtek. Tehát aki már dolgozott eggyel, a másiktól is hasonló felületet vár el. Jó példa erre az, mint amikor anyám vett egy olyan hiperszuper frankó (némettisztaságitörvényalapjánkészült) konzervnyitót, hogy az egész család egy teljes álló napig próbálgatta, hogy lehett kinyitni vele a konzervdobozt, és nem jöttünk rá. Másnap a boltban az eladó sem tudta. Hát kérdem én, mit lehet elrontani egy konzervnyitón!!! Legyen annak egy kapaszkodója, egy éle meg egy nyele, és kész!

 50. Amit leírtál igaz, a sztorin meg jót röhögtem :D (hej azok az NDK-s idők…)
  szóval én kb. fél éve kezdtem a photoshopot, előtte volt a gimp.
  meg lehet szokni, még talán magyar nyelvű is volt. ( De utólag … )
  mert rokonom 50 év fölött akar kicsit foglalkozni vele, neki jó pl. a gimp is.

 51. Köszönök nektek mindent!elolvastam az eszmecseréket és sokat tanultam!!!KÖSZI!!!!Ja, és lenne egy kérdésem. Ti mivel jelöltétek ki a szemet?Én mágneses lasszóval próbálkoztam, de azzal elég macerás!
  Köszi!

 52. Nekem már megint déja vue-m van. Mintha ezt már megkérdezték volna egy páran. Nem tudom, milyen csodának kéne ahhoz történnie, hogy egyesek elolvassák a cikkhez eddig érkezett kommenteket is.

  luisfigo19, barátom te aztán beletrafáltál! Kiválasztottad a célra a lehető legrosszabb eszközt. Kérdem én, ha kör alakot akarunk kijelölni, miért nem a kör alakú kijelölőt válasszuk? Persze, hogy macerás a mágneses lasszó, mivel pont nem erre lett kitalálva.

  Jaj, persze, majd elfelejtettem, hogy ahhoz meg kéne ismerkedni az alapvető eszközhasználatokkal, és az olyan unalmas! Az ma már nem trendi. De nem baj! Ha valaki kalapáccsal is tud fűrészelni, hát tegye!

 53. miért képzeled magad ekkora királynak?! az meg sem fordul a fejedben,hogy csak pár napja foglalkozok a progival és nem sikerült még teljesen elsajátítanom az alapokat (ugyanis azzal kezdtem!!!!)Te nagy király!

 54. Úgy kell nekem, miért kell ilyen cinikusnak lennem! No, nem baj. Legyen hát, kívánság szerint.

  A kör alakú kijelölővel először a Shift lenyomása mellett, egy szabályos kört ki tudsz alakítani. Ha nem pont oda esik, ahova kellett volna, kijelölés közben nyomni kell a szóközt is. Ezzel nagyjából a helyére lehet illeszteni a kört. Ezek után, az üzemmódot a fenti eszköztárban át kell kapcsolni a Metszet (Intersect with Selection) üzemmódba, és így készíteni még egy kijelölést. Ezzel kivesszük a kijelölésből azt a részt, amelyet a szemhéj takar. Így már kezd lencse formát ölteni a kijelölésünk.

  Végül pedig a pupillát kell kivenni a kijelölésből. Ehhez a harmadik üzemmódot kell kiválasztani. (Subtract from Selection – Kijelölés elvétele). Ezzel az egész összetett kijelölés elkészíthető.

  Utólag meg is nézhetjük a kijelölésünket, ha a Q-t lenyomjuk, a Quick Mask üzemmódban. Aztán a Q-val ismét visszatérhetünk az eredeti nézetbe.

 55. luisfigo19, a tutorialok készítői úgymond “elvárják” mindenkitől, hogy ismerje alapszinten az eszközöket. Azt nem itt fogják elmagyarázni. Ezt pl. egy photoshop könyvből el kéne olvasni. Majd ha az megy, akkor nézz vissza legközelebb.

  BonFire-t meg hagyd békén, ha előbb körbenéztél volna az oldalon, akkor rájöhettél volna, hogy ő aztán igazán ért a PS-hez.

 56. köszönöm szépen a segítségedet! BonFire-t nem állt szándékomban bántani.láttam,h ért hozzá, de normális hangnemben is előadhatta volna, mint pl te.

 57. kérlek benneteket,h tegyetek kivételt és segítsetek, mert fontos lenne,h meg tudjam csinálni. az ellipszis alakú kijelölővel próbálkoztam másodszor.hogy tudom úgy alakítani,h olyan legyen, mint a szem?
  köszi ha segítetek

 58. Természetesen nincs, nem vagyok olyan típus, másrészt, ha mindenen megsértődnék, akkor biztosan nem segítenék. Én már kaptam jót is, rosszat is, a rosszat legtöbbször a nagy szám miatt, de én már sajnos így maradtam.

  Egyébként pedig sokszor megesett már, hogy később éppen azokkal jöttem ki a legjobban, akikkel előzőleg volt egy kis szócsatám :) Mivel, úgy gondolom, akiről ez nem pereg le, azt már tényleg érdekli a dolog valamilyen szinten. Inkább az a szomorú, amikor valaki egyáltalán nem veszi a lapot.

  Tehát nincs harag. Nem is volt, és nem is lesz.

 59. Na jól van akkor, eljött a PEACE. :)
  Azt viszont komolyan gondolom, hogy az eszközök használatáról (meg csak úgy az alapokról) olvasni kéne, mert magadtól nehezen fogsz rájönni.
  Vagy elektronikus könyvet, vagy bemenni a könyvtárba photoshop könyvért. (magyart természetesen)

 60. köszönöm szépen, kedves vagy! addig eljutottam,hogy hogy tudom a kijelölést pakolni ide-oda.arra voltam kíváncsi,h a szemhéj által takart részt hogy vegyem ki. most nekiugrok és biztosan sikerülni fog.
  köszi és remélem nincs harag!

 61. Hali jó kis effekt, de az hogy tudom elérni hogy egyszerre két kijelölésem is legyen.
  lsd.:2.kép

  előre is köszönöm

 62. sziasztok!
  van egy nagyon idegesítő problémám:
  A mágneses lasszóval amikor valamit kijelölök,egyszer pontosan az általam kijelölt részt jelöli körbe,máskor viszont lekerekíti(beljebb teszi a kijelölést,mint ahogy én kijelöltem)
  nem tudok rájönni hogy miért..
  aki tud kérem segítsen!!

 63. Péter! Hagyd a mágneses lasszót a fenébe! Később, ha gyakorlottabb leszel, rájössz, hogy teljesen másra lett kitalálva. Én soha nem használom. Ha a szemet jelölöd ki, válaszd az ellipszis kijelölőt.

  Bonyolultabb kijelölésekre meg meg kell tanulni a Pent kezelni, és attól kezdve tényleg te uralod a kijelöléseidet. Ezeket az intelligens dolgokat hanyagold nyugodtan. Jó, tudom, hogy ez a kezdőknek talán könnyebbséget kínálhat, de bizony van néhány olyan tulajdonságuk, hogy nem válnak igazán hasznossá a későbbiekben.

  Ugyanez vonatkozik az Extact effektre, amivel alakokat vághatunk ki. A példákon mindig nagyon jó eredményekkel találkozunk, aztán rájövünk, hogy nekünk sosem csinálja meg jól. Tehát egyszerűbb kijelölésekre az alap kijelölők – ellipszis, téglalap vagy sokszögű lasszó, a bonyolultabbakhoz pedig a Pen. Ha pedig olyasmiket kell kijelölni, mint haj, akkor színkijelölés, Alfa-csatorna, és kézi ecsetelés.

 64. Az a baj hogy én általában egy képrészletet emelek ki(pl.:egy fejet vagy alakot az eredeti háttérből) vagy ezt is meg lehet a Penttel?(még kezdő vagyok.

 65. Az a baj hogy én általában egy képrészletet emelek ki(pl.:egy fejet vagy alakot az eredeti háttérből) vagy ezt is meg lehet a Penttel?még kezdő vagyok.

 66. Természetesen! A PS legnagyobb erőssége a Pen (szerintem). Pont az ilyen dolgokra lett kitalálva (meg egyebekre is). Először nehéznek tűnhet a kezelése, meg a viselkedése, mivel ez az eszköz nem fest, csak egy útvonalat készít, amit később tetszőlegesen felhasználhatunk. Ha elkészítettük az útvonalat, abból csinálhatunk kijelölést, alakzatot, bármit. Az a lényeg, hogy ne akarj vele “festeni” mert nem úgy műxik. A Layer palettád harmadik füle a Path, ott lehet megtalálni azt a görbét, amit a pennel megszerkesztettél. Utána el lehet dönteni, hogy az útvonalat egy körvonal kövesse-e, amit beállítasz az ecsetnél, vagy kijelöléssé alakítod, és a réteget a kijelölésen belül kitöltöd egy színnel.

  Az oldalon is találsz tutorialt a Pen használatához; ajánlom, hogy nézz szét a jútyúbon is; ha beütöd a keresőbe a “Pen Tool” kifejezést, rengeteg videót találsz, amin működés közben is láthatod az eszközt.

  Ajánlom a figyelmedbe használat közben a Ctrl és az Alt vezérlőbillentyűket. Ezekkel mindent meg lehet oldani. Elsőként próbáld ki egy sima fehér dokumentumon, hogy hogy működik. Nem fog rögtön menni vele a meló, de később nagy hasznodra lesz. Nekem a Pen a legjobb barátom, szinte mindig azzal készítem a kijelöléseket. Szóval néhány nap izzadással már elég jól fogod tudni használni.

 67. nekem az a nagy gondom van hogy a végén csak a kék és a zöld szín látható a szem egész területén, a többi nem:S

 68. mindent úgy csinálok ahogy leírtad, és sikerül is csak a végén a szem felületén a kék és a zöld szín jelenik meg,a piros, sárga és a többi pedig nem:S

 69. Az 5-ös pont szerint beállítottad a szivárvány színátmenetet? Nagy a gyanúm, hogy nem. Lehet, hogy be volt állítva a palettádon egy zöld előtér- illetve egy kék háttérszínnek, és az alapértelmezett előtérből háttérszínbe átmenettel csináltad meg. Így a színátmenet csak két színű, éppen olyan ami a palettádon alapból be van állítva.

  Ha jó megnézed az 5. pont képét, a fenti eszköztárban láthtasz egy szivárványos színátmenetet. Arra kell kattintani, és máris a Gradient Editorban találod magadat. Ott beállíthatsz egy saját színátmenetet, vagy kiválaszthatsz egyet a gyáriak közül. A szivárvány is be van állítva gyárilag, tehát ezzel sem kell babrálni, csak rákattintani. Utána ezzel az átmenettel kell kitölteni a kijelölt területeket.

  Ha mindent így csináltál, ennek ellenére csak a kék illetve a zöld dominál a színátmenetben, annak több oka is lehet. Először is az alapkép színezete, amin dolgozol. Ezt érdemes egy szürke szemes képen csinálni, mert ebben a formában ez a jó választás. Egy sötétbarna vagy netán fekete szemen elvégzett műveletnél a színátmenetes réteg összhatásmódját kell megváltoztatni. A példa itt Overlay-jel van bemutatva, de egyes színek esetében próbálkozni kell, mert mindegyik a színek más-más tartományát ereszti át. Nem akarok itt most hosszas elméleti tanulmányt írni, csak annyit, hogy vannak amik színszűrőként, vannak amik fényszűrőként, és vannak olyanok amelyek a kettőt kombinálva működnek. Sötét szemek esetében a világosító módokkal kell próbálkozni, világosak esetén a sötétítőkkel vagy a hozzáadódóakkal.

  Próbáld ki sorban mindegyiket, van belőle elég, csak lapozd végig! Előbb-utóbb működnie kell.

  Ha pedig mindezek ellenére sem működik, akkor készíts a munkaterületről egy ScrShotot és linkeld be ide, hogy lássam is, hogy mi történt nálad munka közben!

 70. de megcsináltam az 5. lépést, viszont lehet hogy az alapszínekkel volt gond, nameg a képpel, mert én a saját szememen kísérleteztem ami kék:D megnézem h misül ki úgy ha fekete-fehér képen csinálom és majd írok kommentet,thx

 71. Ha élén kék a szemed színe, akkor azt a részt mindenképpen ajánlatos szürkeárnyalatossá tenni, a legjobb eredmény elérése végett. Próbáld ki más szemekkel is! Írd be a Google képkeresőjébe az “eye” címszót, és tölts le néhány képet. (Lesz néhány millió találat ;) Azokon is kipróbálhatod, hogy melyiken hogy működik az effekt.

 72. nekem az lenne a gondom(ismétxDD) hogy azóta a szivárvány szín faszán sikerült, viszont az imént megpróbáltam 3színnel megcsinálni(piros, sárga, zöld) és a piros és a zöld szín kközött kijött egy csík ahol meghúztam a gradient vonalat, és nemtom h miagond:S mindent megcsináltam, új layerre csináltam pedig

 73. Panko: az a gond, hogy az átmeneted piros, sárga, zöld, és nem piros, sárga, zöld, piros. Tehát az átmenet első színe ugynaz legyen, mint az utolsó, és akkor jó lesz :)

 74. Hát kezdd amelyikkel akarod! Ha sárgával indítasz, akkor sárga lesz, ha hupikékkel akkor meg az lesz. Ha épp az ellenkező sorrendben csinálja, akkor a Reverse-t ki kell pipálni, és máris fordított sorrendbe rakja a színeket. Ott van a színkör mutatója is, ahol fokra pontosan be tudod tekerni, hogy honnan kezdje. Nem értem, mi a gond! Alapvető fogalmakkal nem vagytok tisztában és értetlenkedtek. Általános iskola 5-ik osztályban megtanultuk, hogy az emberi szem által látható színek egy színkörben foglalnak helyet. a 0 fokos szín egy RGB piros, és a 360 fokos is ugyanaz, mert körbeértünk. A 60 fokos a citromsárga. Ott van a panelen az a rengeteg mütyürke, amikkel mind a beállítást lehet változtatni, hát tessék már kipróbálni, hogy mi mire is való, vagy utánaolvasni. Kísérletezni kell, meg játszogatni a programmal, mint már annyiszor elmondtam. Pont tegnap írtam le, hogy még egy kontúrral is órákat el lehet pepecselni, csak az a kérdés, hogy érdekel-e az egész, vagy sem. Ha érdekel, akkor babrálj vele, aztán ha végképp nem boldogulsz, akkor írd be a kérdést. Én szívesen segítek bárkinek, akin látom, hogy egy minimális energiát hajlandó belefektetni. Tessék szépen próbálkozni, és nem egyből a kérdést befelé verni. Arra ott van az F1!

 75. nem!nekem annyira a problémám h én raszta színekre akarnék egy oan szemet szinezni, aminek csak a fele látszik, vagyis csak a fél szem látszik eleve,ezért gondoltam h azzal meglehet, és mindent úgy csinálok,a gradient-nek ez a sorrendje h piros-sárga-zöld-piros és mégis sárga-piros-zöld lesz a végeredmény, és nemtom mért, és nem nekem nemjo ha az egyik szin felcserélődik, ha meg reversre kattolok akk meg zöld-piros-sárga lesz, igy sem a végeredmény amit szeretnék, és hiába babrálok vele sokat akk se lesz oan, és ne nézzetek plz balfasznak, me azért vmennyire értek hozzá csak nemtom h mért nemakarja azt csinálni amit én mondok, a gond ott kezdődik h amikor húzom a gradientet akkor azokkal a szinekkel kezdi amiket már leírtam korábban:S

 76. pontosan nem világos, hogy mi a gondod, de adok egy kis leírást a gradient tool-hoz, hátha segít a problémádban :) (azért ha nem működne, akkor szerintem linkeld be a képet, amin jelölöd, hogy hogyan szeretnéd ha kinézne, és akkor könnyebben tudunk segíteni)

  tehát az átmeneted így van beállítva: piros-sárga-zöld-piros. ha egyenlő szélességű “sávokat” akarsz, akkor nagyjából így vannak beálíltva a színek: piros(0%)-sárga(33%)-zöld(67%)-piros(100%)

  ebben az esetben, ha a reverse nincs bekapcsolva, akkor a gradient tool az óramutató járásával megegyező irányban elkezdi a színeket rajzolni. A színátmenet 0 fokos sugara (tehát az átmenet 0. százaléka) olyan irányú lesz, ahogy a gradient-ed vonalát húzod.

  egy egyszerű példával bemutatva:
  a szem középpontjából ha elkezded húzni a gradient tool-t jobb oldalra, akkor ez lesz a színátmenet 0. százaléka, és azután kezdi az óramutató járásával megegyezően a színeket kirajzolni, tehát a páldában a vízszintes vonal lesz piros, innentől a 120. fok lesz a sárga, a 240. zöld, és a 360. (vagyis a 0 fok) ismét piros. Természetesen ha nem vízszintesen, hanem függőlegesen felfelé (vagy ahogyan akarod) húzod a gradient segédvonalát, akkor a színek is elfordulnak, a segédvonalnak megfelelően.

  amúgy amit írtál, a sárga – piros – zöld, teljesen megegyezik a piros – sárga – zölddel, csak jó irányból kell kézni, ugyanis azt kell nézni, hogy melyik szín mellé melyik kerül és ha így nézzük, akkor ugyanaz :)

 77. Sziasztok!
  Egy kérdésem lenne…hoogyan lehet elkészíteni ezt a képet?—> http://i245.photobucket.com/albums/gg80/BonFire_bucket/earthintoeye.jpg ….mert nagyon tetszik :) Már próbálkoztam magamtól is megcsinálni, hasonló módon ahogy a szivárvány szemet(az sikerült is és köszi érte),de nem igazán lett tökéletes a Földdel való próbálkozásom :S Remélem tudtok segíteni ^^ Előre is köszönöm…..Vix! :D

 78. Hehe! Ez úgy látom, az én csuklógyakorlatom volt. Annyit tudok tanácsolni, hogy szerezz a Földről egy jó minőségű képet. Van a Hubble űrteleszkópnak valahol egy oldala, most így fejből nem tudom, ott rettenetes gyönyörű képeket találsz az egész naprendszerről.

  1. A Background fölé helyeztem egy Black & White szűrőréteget, ahol csak a szivárványhártyát maszkoltam ki. Ez arra kell, hogy az eredeti szem kék színe szürkeárnyalatos legyen. Így csak arra a részre fejti ki a hatását, a többi terület színes marad.

  2. Új régegre meg kell fekete ecsettel festeni a szivárványhártya területét. a képen jól látszik, hogy a pupillát kihagytam. Ez lesz a vágómaszk, vagyis az a konténer, amibe a föld képét beletesszük.

  3. Belehúzod a Föld képét a dokumentumba, átméretezed, és egy Ctr+Shift+G-vel belevágod az alatta lévő vágómaszkba.

  4. Utána a vágómaszk keverési üzemmódját kell megváltoztatni Color Dodge-ra, vagy Overlayre, a Föld keverési módja maradhat normál. Ennyi az egész.

  Ha a Dodge túlságosan kifényezi, az Overlay pedig nem eléggé, akkor a Black & White szűrőréteg világos és sötét részeinek arányán kell állítgatni, míg a kívánt végeredményt nem kapjuk. A példán én kék szemmel dolgoztam, így a csúszkákon a kék és a cián színéből veszünk lejjebb, ezáltal sötétebb lesz a szem. A pontos adatokat nem tudom megmondani, mert ez a fájl nincs meg, csak amolyan demonstrációnak szántam.

  Remélem, ez segít valamelyest!

 79. Pontosítani szeretnék, úgy látszik, mégis megvan a fájl.

  Tehát, a vágómaszk üzemmódja Vivid Light, 50%-os áttetszőséggel. A Föld üzemmódja Normál. A Black & White régeten a szem pedig alaposan ki van világosítva manuálisan.

  A vágómaszkba helyezés gyorsbillentyűje pedig helyesen Ctrl+ALT+G!

  Bocsánat, hogy egy kicsit szétszórt vagyok, de éppen most szokom lefelé a dohányzásról, és mindig akörül forognak a gondolataim ;)

 80. A Background fölé helyeztem egy Black & White szűrőréteget<–itt elakadtamsehol nem találok ilyet / Black & White szűrőréteget/ :C lehet csak én vagyok tudatlanka,de mindenhol kerestem…Kérlek segíts :)

 81. A Layer paletta alján található egy ferdén megfelezett kör alakú fekete-fehér ikon. Ha fölétartod az egeret pár másodpercig, kiírja, hogy “New Color or Adjustment layer”. Na, az lesz az a csoport, ahol megtalálod a black&white szűrőréteget. Egyébként érdemes áttanulmányozni, hogy mit hol is találunk.
  http://bonfire.blog.hu/2008/02/11/layer_paletta

 82. wááwááá..sikerült..az első sikerélményem :D nagyon köszönöm!! jam és nagyon jo tetszik :)

 83. Sziasztok!
  Én is kezdő vagyok, és rengeteget szenvedtem a szivárvány szemmel, amíg rájöttem, hogy mi a titka. Nekem nem volt olyan szép fényes. A titokra mindenki rájön, ha lementi az itt szereplő alapképet, és azzal is megcsinálja az egészet. Na ugye, hogy akinek nem ment eddig, rájött, hogy az ő szeme nem is fénylik olyan szépen! :) Köszönöm, hogy segítettetek a kérdésekkel, és a válaszokkal, így nem kellett nekem is megkérdeznem! :)
  Puszi, sziasztok

 84. Köszönöm a tutort. Egyszerű, de nagyszerű BonFire te pedig egy kira csákó vagy köszönöm a fáradozásaid eddig majdnem minden tutorba irtál komit és segítettél, ha nem nekem másnak ,de leszűrtem belőle amire nekem szükséges volt. Továbra is hajrá sziasztok!

 85. CSak Simán ott van hogy Mode. ami nekem elöször normal volt. ott válaszd ki azt amelyiket szeretnéd =)

  nekem valahogíy nem sikerül a 6os pontnál elakadok.

 86. andi: Ha jól értem, kész a színátmeneted, és megszüntetted a kijelölést is. Ha mindent jól csináltál a színátmeneted egy külön rétegen van, jelenleg legfelül. Itt a rétegpalettán amikor ez a réteg aktív, a paletta tetején van a réteg blending mode (keverési mód), aminél alapból normál szerepel, ezt kell változtatni a legördülő menüben. Ha a színátmeneted nincs külön rétegen (4. pont), akkor sajnos nem fog sikerülni a szivárvány szem.

 87. miért van az, hogy akármelyik ilyen leírásba belekezdek, hogy megcsináljam nem sikerül?pedig a leírás szerint csinálom

 88. Ezer oka lehet. A legkézenfekvőbb, hogy még nem érkeztél el arra a tudásszintre, ami a tutorial elkészítéséhez szükséges. Javaslom próbálkozz egyszerűbbel, vagy keress rá az oldalon a photoshop alapokra és ismerkedj meg velük. Az alapok tudása nélkül bizony nagy az esély a kudarcra.

 89. Köszönöm szépen a kedves tanácsot és meg is fogadom.Amúgy már sikerült a szivárványszemet megcsinálni, csak az én cs3-ba magyarul átfedés néven van a megfelelő dolog ami kell hozzá.

 90. Sziasztok! Megcsináltam én is a szivárványszemet, és nagyon tetszik! :)
  Kicsit tovább gondolkoztam, és az lenne a kérdésem, hogy egyszerre 2 szemet hogy tudnék megcsinálni? mert ha egyszerre van kijelölve, akkor csak az egyik szem lesz szivárványos, a másik meg színes, de ha külön-külön kijelölve meg nem tudom megcsinálni…
  Tudnátok segíteni? Nagyon szépen köszönöm! :)
  u.i.: nekem CS3-am van, szóval tudnátok magyarul írni, mert nem mindenhol tudom összehozni az angol parancsokat a magyarokkal! :) Előre is köszönöm szépen!

 91. Ezt sajnos külön-külön kell megcsinálni. Ez azért van, mert színátmenetes kitöltést használunk. Na most, amíg egy kört kell kitölteni, addig a kör az egész felület, jó esetben a közepére esik a színátmenet közepe. De ha már kettő van egyszerre kijelölve, a kitöltendő objektum közepe teljesen máshová esik. Talán éppen a kettő közé. Ez persze nem látszik, csak ott, ahol ki van jelölve. Nem tudom, hogy sikerült-e világosan kifejezni magam? Tehát, ha két (vagy több) terület van kijelölve, a program honnan tudja, hogy te mit szánsz a közepének? Ő a matematikai közepét fogja keresni. Az meg egy van. Ezért kell megcsinálni külön-külön.

  Ha pedig kész, a külön rétegeken elhelyezkedő szivárványos kitöltést összevonhatod, hogy egy réteg legyen. Sőt, eleve is csinálhatod ugyanarra a rétegre.

  A nyelvi akadályokon segít a Photoshop szótár, ami minden cikk alá be van linkelve.

 92. várjál ez mind oké mgvan, de nekem cs 4 van ott is igy müködik, én akárhogyan keresem nemtom megcsinálni, valami képet esetleg vagy részletesen, nemvágom szerintem én vok a balfék:D segitsetek:D

 93. Nem vagy balfék, csak éppen az alapokkal nem vagy tisztában, ezért nem sikerül ez az egyébként rendkívül egyszerű tutorial sem. Ajánlom, előbb ismerkedj meg az eszközök használatával.

  A Blending Módokat a Layer palettán tudod átállítani: http://bonfire.blog.hu/2008/02/11/layer_paletta

  Ugyanitt átnézheted az “eszközhasználat” címszó alatti találatokat is.

 94. Sziasztok!

  Hát nekem nem megy egyáltalán a kijelölés se mert aki most csinálja ezt először annak ez nem magyarázat hogy ide húzod ezt meg azt. Elolvastam az összes kommentet de nagyon nem értem hogy kellene kijelölni a szemet ahogy te csináltad az adott képen. Lépésről lépésre kellene elmagyarázni és azt is hozzá tenni hogy mit jelölünk ki először magát az egész szemet vagy csak ak is fekete szemgolyót…stb. Bocs hogy nem vagyok képbe de már elkeserítő hogy próbálkozok 100xra és lövésem nicns hogy kell olyan szépem kijelölni:(

 95. Peti! Ugye te sem gondolod komolyan, hogy minden tutorialban részletesen ki kellene fejteni, hogy “a bal gombbal kattint és húz módszerrel készítünk egy kijelölést” stb.

  Akinek a kijelölések nehézséget okoznak, annak az alapokkal kell kezdeni, mondjuk ezzel a cikkel:
  hxxp://www.tutorial.hu/alapveto-tudnivalok/

  vagy ezzel:
  hxxp://www.tutorial.hu/photoshop-alapok-az-elso-lepes/

  vagy a jobb oldalon a “photoshop alapok” címke alatt található tutorialokkal:
  hxxp://www.tutorial.hu/cimke/photoshop+alap/

  ha pedig konkrétan a kijelölő eszközök érdekelnek, akkor mondjuk ezzel:
  hxxp://bonfire.blog.hu/2008/02/11/eszkozok_hasznalata_ii_kijelolo_eszkozok

  vagy ugyanott, amit “eszközhasználat” címke alapján találsz:
  hxxp://bonfire.blog.hu/tags/eszk%C3%B6zhaszn%C3%A1lat/page/2

  No, miután ezeket átnyálaztad, és végig is játszottad, akkor visszatérhetsz ehhez (az egyébként roppant könnyű) tutorialhoz, és te is látni fogod, mennyivel könnyebb úgy megcsinálni, ha már is mered az eszközöket és a kezelőfelületet.

  Én is szeretnék úgy 3D modellezni, hogy az alapokat kihagyom, és egyből Shrek-szintű animációt csinálok. A fene se kíváncsi olyanokra, hogy textúrázás meg poligonok, meg bump-map. Én rögtön alkotni szeretnék. No, ez nem így nem fog menni.

 96. Köszi a linkeket, megy mostmár hibátlanul.Semmi bonyodalom nincs tényleg.Jó az oldal sokat segít.

 97. Hali!
  Teljesen magyar a psem, úgyhogy ebből egy szót sem értek. Segítség : /
  Most ott vagyok, hyog ki van jelölve a szivárvány hártya és nyers szivárvány színű

  6. a Kijelölést Ctrl+D-vel meg is szüntethetjük, és a felső layer Blending Mode-ját állítsuk a szem világosságától függően Screen-re, Overlay-re, vagy multiply-ra. Legtöbbször az overlay a jó, ennél a képnél én is azt használtam.

  7. Én még végigmentem az egész képen Burn Tool-lal, de az nem lényeg. Itt a végeredmény:

 98. a photoshop szótár se segít… nem tom.. vmit talán rosszul csinálok
  már rendesen felhúzta az agyam

 99. Még jó, hogy megemlítetted a Ps szótárt…

  6. a kijelölést Ctrl+D-vel meg is szüntethetjük, és a felső réteg Keverési Módját (Layer Paletta, felső lenyíló menü) állítsuk a szem világosságától függően Szendvicsnegatívra, Átfedésre vagy Szendvicspozitívra. Legtöbbször az Átfedés jó, ennél a képnél én is ezt használtam.

  7. Én még végigmentem az egész képen a Színégető Eszközzel, de az nem lényeg. Itt a végeredmény… – ez a lépés teljes egészében kihagyható! Opcionális lépés. Nem fontos, csak választható. Akkor kell a színégetőt használni, ha fakó a szín. Egyébként nem.

 100. sziasztok hol lehet azt beállítani hogy ez a screem legyen vagy ez az overlay? köszi előre :P

 101. A Layer palettán a Blending módok között. Ha már az alapokat nem ismerjük, akkor legalább olvassuk vissza a kommenteket!

  Segítség: hxxp://bonfire.blog.hu/2008/02/11/layer_paletta

 102. Üdv! Jó leírás, de pl a Gradient-et hogy állítom be? Mert én sehol se találom! :(

 103. sziasztok. :D nagyon jó az egész, nem tudtam eddig, hogy kellene megcsinálni.
  de a hatos lépést légyszi vki írja már meg magyarul a gombok nevét :) előre is köszi.
  ps cs3-mam van :D

 104. A hatos lépésnél két gombot kell megnyomni. A Controlt a D-vel együtt. Ezzel szünteted meg a kijelölést. Több gomb nincs. Ha a keverési módokra vagy magyarul kíváncsi, az eléggé necces. Ha jól tudom, a Multiply az a Szendvicspozitív, a Screen pedig a Szendvicsnegatív. Viszont ez leginkább Overlay üzemmódban mutat a legjobban, azt meg nem tudom magyarul. Egyébként léptesd végig a keverési módokat, és amelyiknél a legjobban mutat, az lesz a mérvadó.

  Ha érdekel, CS4-ben az Overlay felülről lefelé számolva a 13. a listában.

 105. Szuasztok!

  Azt szeretném megkérdezni hogy ezt photoshop CS3-mal hogy lehet megcsinálni?mert nekem magyar CS3-am van.
  Nekem nagyon tetszik és nemtoom hogy hogy lehet ezt megcsinni:)Léccy segítsetek:P

 106. Vivien: olvass is, ne csak írj! Úgy lehet megcsinálni, hogy követed a leírást. Ha nem tudod, mi micsoda, akkor keresd meg a Photoshop szótárt és fordíttasd le vele a dolgokat magyarra. Az oldal tetején a sötét fejlécben van a keresőmező; használd.

 107. Sziasztok! Nekem cs 4-em van, ami angol. Kijelölöm a szemet, ahogy kell, de a Ctrl+Alt+D parancsra nekem nem történik semmi, és hiába próbálnám kihagyni ezt a lépést, mert az új layernél meg nem találok a te képedhez hasonlítható színpalettát, szóval ennél a szivárvány szemnél én nagyon elakadtam.. :( kérlek segítsetek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét