Szövegdoboz készítése képeken

A leírásban a félig transzparens szövegdoboz elkészítéséről lesz szó. A feladathoz szükségünk lesz egy képre.

1.) Hozzunk létre egy új réteget készítsünk egy kijelölést rá (pl. téglalapot), majd töltsük ki a választott színnel. Az opacityt állítsuk 50%-ra.

2.) Adjunk hozza egy árnyékot: Layer/Layer Style/Drop Shadow

3.) Írjuk rá a szöveget a Type tool segítségével.

Nagyon egyszerű elkészíteni és mégis megfoghatja a látogatót, mivel ha jó helyen és megfelelően használják, szép eredményt tud produkálni.

Tutorial.hu Szerkesztőség
Egyetemi hallgató vagyok, e mellett (főleg webes témában) dolgzom, illetve szerkesztem a WebPillangót. Azt hiszem ide ennyi elég is lesz.

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Kipróbáltam..igaz túl halvány színnel.XD
    De alapjába véve tetszett::)

  2. Köszi a cikket. Egész jó lett, csak az az egy problémám, hogy a szöveg a szélétől a széléig megy, és nincs margó. Segítenél, hogy hogy tudnék jobbra és balra margót betenni. Még nagyon kezdő vagyok…… Köszönöm.

  3. Jó cikk. Kérdésem, hogy miért van az hogy különböző képeknél a Type Tool betűmérete miért véltozik meg? Ugy ertem, hogy 12 pt a betumeret , de az egyik képen ez 72-snek látszik a masikon meg kb. 6-osnak. Akinek mar volt hasonlo gondja, az tudna segíteni? Előre is köszönöm.

  4. Watari,
    valószínűleg eltérő a képek felbontása (dpi). Ellenőrizd az Image / Image size … menüpontban, ahol a „resolution” értékét kell figyelni.

  5. Köszönöm az azonnali választ. Igen ez volt a baj, most már minden rendesen megy, köszönöm.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét