Techno szöveg

Techno szöveg elkészítése nem nehéz feladat, ha az ember ismeri a photoshopot. A leírásból bárki könnyedén megtanulhatja a műveletet.

1.) A leírást egy betűn mutatom be, de szövegekre is lehet alkalmazni. Írj egy kövér betűtípussal, majd, a CTRL-t lenyomva tartva kattints a szöveg layerre, ezzel létrehozva a szöveg kijelölését.

2.) Most válts át a Channels palettára (Windows / Show Channels) és készíts egy új channelt.

3.) Töltsd ki a kiválasztást fehérrel (Edit/Fill) majd készíts még egy új channelt, és kattints az új layerre.

4.) Majd Select/Feather és válassz egy értéket 10 és 16 között.Ezután töltsd ki fehér színnel (Edit / Fill). Majd szüntesd meg a kijelölést (CTRL+D):

5.) Következik egy effekt: Filter / Pixelate / Color Halftone alap beállításokkal.

6.) Következő lépésben térj vissza a rétegekre (Layer paletta / Layer fül), jobbklikk a szöveg rétegén és Rasterize Layer.

7.) Majd Filter / Render Lighting Effects a következő beállításokkal (figyelj hogy az „Alpha 2” legyen kijelölve a Texture Channel-nél):

8.) Ha hozzaadunk egy effektet máris másképp néz ki:

A végeredmény PSD állományát is letöltheted.

Tutorial.hu Szerkesztőség
Egyetemi hallgató vagyok, e mellett (főleg webes témában) dolgzom, illetve szerkesztem a WebPillangót. Azt hiszem ide ennyi elég is lesz.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nekem nem nagyon jön össze.
    Csináltam egy betűt, CTRL nyomva tartása közben rákattintottam a szöveg layer-ére, de nem jelölt ki nekem semmit.
    Mi lehet a baj?

  2. Nem tudom, lehet hogy csak nekem van olyan hatása, mintha ezt a pébetűt sajtból kivágtam volna, és beledöngöltem volna néhányszor a golflabdát xD
    Tudom, hüle vok, de hát.. :P

  3. Sziasztok valaki tudna segíteni, abban hogy amikor a lighting effects-et akarom csinálni nem engedi a photohsop pedig mindent úgy csinálok ahogy kell… :S légyszi valaki segítsen

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét