Techno

Egy nagyon egyszerű, de szép betűről, effectről van most szó (mindenkinek a
figyelmébe ajánlom , aki még nem ismeri)


1. Nyissunk 1 új fájlt 72 DPI, és mondjuk 400*200 lapon fehér háttérrel.Kattintsunk a CHANNEL palettára és itt csináljunk egy új channelt Create new channel, majd válasszunk betűtípust és méretet Horizontal Type , és írjuk be a nekünk megfelelő szöveget.

2. Vegyük le a kijelölést a SELECT > DESELECT ( Ctrl+d ) paranccsal, invertáljuk képünket a Image > Adjustments > Invert (Ctrl+I). Ha ezzel megvagyunk, akkor menjünk a Filter > Pixelate > Color Halftone és itt állítsuk be ezekre az értékekre: Max radius : 4 , Channel 1,2,3,4 : 45 Majd ismételjük meg az invertálás lépéseit: Image > Adjustments > Invert (Ctrl+I)

a./ -> b./

Az itt található szín lesz a a betűnk színe !

c./ -> d./

3. Ha megvagyunk az előző lépésekkel, akkor már nagyon közel járunk a célhoz , nincs más dolgunk mint CTRL+ KLIKK az Alpha 1 -es Channelre, majd klikk az RGB-re és menjünk át a Layer palettára. A layer palettán egyből nyissunk egy úgy új layert a CREAT A NEW LAYER gomb segítségével. Az újjonan nyitott layerünket tőltsük ki az alábbi módon EDIT > FILL (itt teljesen mindegy, milyen szít használunk, ugyanis nem ez lesz a sorsdöntő szín). És nyomjuk meg a Add a layer style gombot. Itt kezdjük szépen beállítani a Drop Shadowtól kezdve, a következő paraméterek szerint !

Ezzel készen is lennénk , ugye nem is volt olyan nehéz ez a feladat ?

[ ShAdE ]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét