Tökéletes tégla mintázat

Téglamintázatot, szerintem már nagyon sokan tudtatok csinálni, de felléphetett az a hiba, hogy egy kereszt található benne, ami elcsúfítja munkátokat. Most megmutatom annak a keresztnek az eltüntetését, úgy hogy közben azoknak akik még nem ismerik a mintázatot azoknak elmesélem készítését is.

1.) Nyissunk egy 200*200 px 72 Dpi, fehér hátterq lapot. Foreground colorunkat állítsuk át egy téglaszínre, mégpedig a következőre #993333 majd hozzunk létre egy új layert “CREAT A NEW LAYER”.Most töltsük ki lapunkat a téglaszínnel.

2.) Következő lépésben adjuk meg a tégla mintázatát. “FILTER > TEXTURE > TEXTURIZER”, és használjuk az alábbi beállításokat!

3.) “FILTER > OTHER > OFFSET”

4.) Ha jól megnézzük most rajzunkat, akkor láthatjuk, hogy benne van az említett hiba. Nahh mi most ezt egy pár lépésben eltüntetjük. Rakjuk fel a vonalzókat (VIEW / RULERS vagy CTRL+R), ha nem raktuk volna még fel. Most “vegyük kezünkbe” a “COLUMN MARQUEE TOOL”-t, nagyítsuk fel 300% a képünket (hogy könnyebben dolgozzunk) és a SHIFT lenyomása mellett nyomjuk a vonalzó 18, 19, 20 ,és 21 px-hez valahogy így. Nyomjuk meg a CTRL + C és utánna a CTRL + V-t, ekkor megjelenik egy új layer-ünkön az a 4 vonal, amit mi javító vonalnak használunk fel. Rakjuk a javító vonalakat a hiba helyére!

5.) Ismételjük meg a másolást, csak most vízszintesen.

SOK SIKERT !

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét