Új képből egy régi kép készítése – v.1

Némelyikőtökben felmerülhet a kérdés. Ez lehetséges??? De még mennyire hogy lehetséges! ÉS ez amit most bemutatok , csak az egyik megoldás.

A tutorhoz szükséges e kép letöltése! Az autóról annyitm hogy ez egy 1971 Mustang BOSS 351-es, ha tévednék akkor javítsatok ki.
Jobb klikk a képre és “Kép mentése más néven”1.) Nyissuk meg az újonnan letöltött képünket “FILE > OPEN” (CTRL+O).2.) Tegyük képünket fekete/fehérré. “IMAGE > ADJUSTMENTS > DESATURATE” ( CTRL+SHIFT+U )3.) Nyissunk egy új layert “CREATE A NEW LAYER”. Most nyomjuk a “D” billentyűnket a színek alap beállításához, majd töltsük fel az újonnan létrehozott layerünket “FEKETÉVEL”. Menjünk a ” FILTER > NOISE > ADD NOISE ” opcióra és használjuk ezeket a beállításokat .Majd kattincsunk az “OK” gombra.4.) Most fogjuk meg a “MAGIC WAND TOOL”-unkat ( varázspálca ) ( W ). Kattintsunk a layer 1 fekete pontjára , ekkor az összes fekete részének ki kell jelölődnie. Ha kijelölődött, akkor üssünk egy “delete” billentyűt. Most csak a fehér maszatokat látjuk.Ezt a képet kell látnunk.5.) Most elmossuk azokat a kis szemcséket. ” FILTER > DISTORT > RIPPLE… ”Ismételjük meg ezt az effektet még 3*6.) Most menjünk a ” FILTER > SHARPEN > SHARPEN ” opcióra , és ezt is ismételjük meg , de ezt csak 1*.Valahogy így nézhet ki az autónk.7.) Már csak az a fázis maradt, hogy elmossuk azokat a durva szemcséket és egy lágy fátyolt csináljunk. Most nekünk tökéletesen megfelel a “FILTER > BLUR > GAUSSIAN BLUR” effekt .8.) a 3. lépéstől kezdve akár egy másik layeren megismételhetjük a hatás kedvéért.ÉSSS VOALA !! Kész is volnánk.1971-ben lefényképezett mustang valahogy így nézhet ki :))

Szerző : ShAdE

E-mail : webmanus@mailbox.hu


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét