Vámpíros szöveg

Bemutatok nektek egy olyan tutorialt, aminek segítségével egyszerűen készíthető amolyan “vámpíros” szöveg.

1, Nyissunk egy 72 dpi felbontású 500*500-as fájlt fehér háttérrel.

2, Nyomjuk be a “d“-t.

3, Nyomjunk egy Ctrl+A-t és az Edit–>Fill menüpontban töltsük ki a lapot a foreground színével, azaz feketével.

4, A kívánt szöveget írjuk középre és fehérrel.

5, Kattintsuk jobbal a szöveg layerére és válasszuk ki a Rasterize Layer gombot.

6, Az Image–>Rotate Canvas résznél válasszuk a 90 CW-t.

7, Menjünk a Filter–>Stylize–>Wind menüre és válasszuk ki így:

8, Ismételjük meg mégegyszer ugyanezt.

9, Válasszuk ismét ezt a lehetőséget, csak a Direction-t állítsuk át From the left-re.

10, Forgassuk vissza a képet az eredeti állapotába az Image–>Rotate Canvas–>90 CCW paranccsal.

11, Jobbal kattintsunk a szöveg layerére és válasszuk a Blending Options parancsot.

12, Pipáljuk ki a Bevel and Emboss-t és hagyjuk az alap beállításon. Mennyünk a Color Overlay-re és állítsuk be a színt feketére. És állítsuk be a Satin-t így:

És kész is a félelmetes szövegünk.:)

Szerző: Pablo

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Állítsd át a kép üzemmódját 8 bit/channelre! Image-Mode-8bit/channel. A Wind nem képes kezelni 16 bitet színcsatornánként. Ettől kezdve mindig így használd. A 16 bites képkezelésnek csak a nyomdai előkészítésben van szerepe. Képernyőn elég az a 16 777 216 szín is.

 2. valószínűleg csak ki van kapcsolva az a menüelem. valamelyik/mindegyik legördülőben van ilyenkor egy olyan új menüpont hogy “show all menu items”… de a beállításoknál aktívvá lehet tenni mindet alapból

 3. Nekem nincsen benne wind :( Magyar a photoshopom, cs-2 es, megnéztem szótárban tehát elméletileg a szűrők-stilizált-szélfúvásnak ott kellene lennie. De nincsen. Mi lehet a baj?? :(

 4. Abszolúte nincsen, vagy csak szürke, azaz inaktív? Az utóbbi eset olyankor fordul elő, amikor 16 bites színekkel dolgozol csatornánként, ebben az esetben néhány filter nem működik. Át kell állítani az üzemmódot. Image/(kép) Adjustment (beszabályozás)/8 bit per Channel. Így már aktív lesz a Wind.

  Ha abszolút nincsen benne, akkor a programból hiányzik egy plugin, azaz egy DLL-fájl, azért nem jelenik meg a menüben. Újra kell rakni a programot, és megnézni, hogy megjelent-e. Originál program esetében ez nem fordulhat elő. Ha mégis, a programot vidd vissza oda, ahol vetted, és reklamálj, hogy hibás! Előfordulhat, hogy éppen egy kalózverzió került a boltba, ezt mindenképpen jelenteni kell, mert lehet, hogy mások is megjárják.

  Egy jótanács csupán. Ha már az ember kiad egy programért ennyi pénzt, akkor azt legjobb az eredeti forgalmazótól beszerezni, ez jelen esetben az Adobe cég. Más oldalakon is meg lehet venni, olyanok is vannak, hogy az eredeti ár töredékéért, de ebben az esetben semmilyen garancia nincs rá, hogy aki megvette a licencet nem felejt ki néhány dolgot belőle. Habár elvileg ezért a tulajdonos nagyon megdádázhatná őket!

 5. A PS-ben nincs ilyesmi. Ott a Show max az extrákat tudja megjeleníteni, vonalzót, rácsot, a réteg széleit, számlálókat, vezetővonalakat meg ilyeneket. Ha a dropdown menüből hiányzik egy menüpont, akkor ott már a setup is hibás. Pl, ha felteszünk egy új plugint, annak is megvan a helye, hogy hol kell neki megjelenni. Én még olyat soha nem láttam volna, hogy a szél hiányozna, hiszen ez szinte az egyik legrégibb filter, már a 6-osban is benne volt. Én inkább arra gondolok, hogy valamilyen tákolt program ez. Néha látok olyan hirdetéseket, hogy PS gombért-pitykéért! Azt nem hiszem, hogy valakinek megérné olcsóbban adni a piaci árnál, ha csak nem kalózkodik, és akkor ingyen van neki, azért tudja olyan olcsón adni.

 6. de van. én amikor először föltettem a cs3-at, beállítottam, hogy csak néhány menüpont jelenjen meg alapból… és a többi úgymond hiányzott, de attól még billentyűparanccsal használható volt, illetve ha rányomtam arra hogy mutasson mindent (amiket inaktiváltam), akkor látszottak azok is addig amíg a menüben tartózkodtam…

 7. Lehetséges, én még nem találkoztam ilyennel. De úgy látom, hogy az egész közben tárgytalanná vált, aki kérdezte, azt már nem érdekli, úgyhogy engem sem érdekel! Legalább válaszolna, hogy megoldódott-e vagy sem, mert akkor itt mi hiába adjuk a tippeket. Elsősorban nem nekünk van problémánk.

 8. Én is utánna néztem, és az edit menü menus pontjában lehet ki-be kapcsolgatni a menüpontokat, mondjuk nem tudom, hogy a cs3 előtti verziókban is itt van-e, de szerintem igen. ill. van még egy módszer arra, hogy minden menüpont megjelenjen: ctrl+klikk a menüre és az inaktív dolgok is előbújnak.

  na de nem pazarlom tovább az időm erre a problémára, mert én se nagyon látom, hogy Hayley aktív lenne, pedig neki hiányoznak a menüpontok, és nem nekünk. Úgyhogy szerintem mindenki nevében mondthatom, hogy OFF vége, mert végeredményben a PS felületének a beállítása nem tartozik hozzá a tutorialhoz.

 9. És tényleg, neked van igazad! Ha a visiblity előtt a szemet kikapcsoljuk nem jelenik meg a menüben. Most adtál egy jó tippet – habár magamtól is eszembe juthatott volna -, azt a sok vackot, amit soha nem szoktam használni kikapcsolom. Majd nem kell annyit keresgélni a hasznosabbjait. Na, ezennel téma részemről lezárva.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét