VectorMagic

Ez nem friss hír vagy ajánló annak, aki rendszeresen sok-sok angol nyelvű oldalt követ, de talán még nem ismeri mindenki. Egy olyan oldalt szeretnék a figyelmedbe ajánlani, mely webes felületen keresztül képes a képeidből vektoros formátumot csinálni, így nincs szükség pl. az Adobe Illustrator feltenni csak ezért a funkcióért. A vektoros formátumnak meg ugye megvan az az előnye, hogy a későbbiekben tetszőlegesen lehet nagyítani a képet úgy, hogy a kép minősége nem romlik.

A honlap használata meglehetősen egyszerű, ám ha gondolod érdemes megnézni a “howto” videót is hozzá, végül is nincs mit veszítened vele (vectormagic howto video). A kész, konvertált képeket EPS és SVG formátumban is tudod lehet menteni a számítógépedre.

vectormagic

A VectorMagic honlapjának címe: http://vectormagic.stanford.edu/

A rasztergrafikáról és vektorgrafikáról részletesebben itt olvashatsz: rasztergrafika, vektorgrafika

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sajnos fizetőssé is tették :(
    Ingyen enged 2 képet, aztán onnantól darabja $2-3

  2. Azóta már fizetős? Nem mondom, de szerintem nem is éri meg. Az igaz ugyan, hogy átszámolja a pixeles képet vektorosra, de azután automatikusan ki is színezi, és lekeveri egy db Layerré. Nálam se az EPS, sem az SVG nem tartalmazta a lényeget, vagyis a Pathot. Anélkül meg ugye nesze semmi fogd meg jól.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét