Ventillátor lapát

Ventilátor lapát készítése PS 7.0-ban

Igaz már nem a meleg diktál főként a mostani hónapokban, de ez a kis tutor megtanít benneteket arra, hogy hogyan is kell elkészíteni a ventilátor lapátjait.

Két részre kell bontanunk a leírást, egyikbe egy pattern-t kell definiálnunk, a másikban maga a lapátok elkészítése lesz.a.,
1. Hozzunk létre egy 50*50px fehér hátterű képet. Ennek a kis kockának húzzuk meg az átlóját (rajzoljunk bele egy háromszöget) a Polygon Lasso Tool-al és töltsük ki feketével az elhatárolt részt. Majd vegyük le a kijelölést Ctrl + D.2. Menjünk a Edit > Define Pattern-ra , és mentsük el ezt kis háromszöget a már meglévő kitőltőmintázataink közzé.

b.,

1. Nyissunk egy 500*500px ugyancsak fehér hátterű képet, és töltsük ki az általunk definiált pattern-val.

2. Most menjünk a Filter > Distort > Polar Coordinates

3. Simítsuk ki ezt a durva felületet a Filter > Blur > Radial Blur . Ismételjük meg a simítást 2* .

4. Adjunk neki egy nagyon kicsi domborítást és egy kis csillogást, hogy teljesen tökéletes ventilátor lapátokat kapjunk.Menjünk a Filter > Artistic > Plastic Wrap és használjuk ezeket a beállításokat.

Highlight Strength: 20
Detail : 1
Smoothness : 15

5. És végül mindenki a saját ízlése szerint színezze ventilátorát az Image > Adjustments > Hue/Saturation -ba úgy, hogy a Colorize módot bepipálja !

SOK SZERENCSÉT A TUTORHOZ !

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem szoktam nagyon lelkesedni, de ez nagyon király!
    Meglep, hogy nincs itt 1000+1000 gratuláció, amikor olyan gagyi effekteken ámuldoznak a népek, ami tényleg csak két kattintás…

    Én mindenesetre GRATULÁLOK!
    (bár jó sokára :))

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét