Vér I.

Először is le kell töltenetek innen a tutorhoz szükséges ecseteket. Ha letöltötted, másold be a Brushes könyvtárba, majd a Photoshopban add hozzá az ecsetekehez.


1. Nyiss egy új képet 400×100 méretben, fehér háttérrel! Készíts egy új, üres layert. Válaszd ki a 14. ecsetet(a képen láthatod), majd a kép szélénél háromszor – négyszer kattints. Akkor kb ezt kapod:

2. Jobb klikk a layerre -> Blending options -> Color overlay: color: #AD0101.

3. Majd Bevel and emboss.

4. Aztán válaszd a Texture fület:.

5. Vágül Outer glow:

[ArChiE]

52 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Kár, hogy nem próbáltad meg a jobb egérgomb – “hivatkozás mentése más néven…” módszert. ;)

 2. Hello
  Biztos, hogy nem itt kell kérdezni, de valamitt elállítottam a PS-ban és most a Layer-ben nem láttom az aktuális képet, csak egy ecset van ott, hogy lehet azt visszaállítani, már mindent összenyomogattam, de semmi, tudol rajtam segíten, vagy …

 3. A layer-ben lévő ecsetre kattints jobb egérgombbal, és válaszd ki a small, medium vagy large thumbnail nézetet. Szerintem átraktad véletlenül a “No thumbnails”-re.

 4. Nagyon szépen köszönöm és az állam leeset, hogy ilyen speed-el válaszoltál. Még egyszer thank

 5. Az ecset ott van, ahová letöltötted. Ha az asztalon, akkor ott is keresd. Ha egyéb mappában, akkor meg ott találod. Én most a percen töltöttem le, direkt hogy kipróbáljam, és mondhatom, hogy pedig de, pont olyan. Feltéve, hogy mindent úgy állítottál be, ahogy a képeken látszik.

 6. igen , be is raktam a brushok mappájába , de megnyitom a photoshopot és nincs meg

 7. Hát addig hiába raktad a megfelelő mappába, amíg be ne töltöd az ecsetek közé. Kiválasztod az ecset eszközt, majd a beállításoknál a legördülő menüben válaszd a “Load Brusht”. Ezután a szokásos tallózással megkeresed a letöttött ecsetet, és már meg is jelenik az ecsetek között. Érdemes arra is figyelni, hogy melyik menüpontot választod. A “Load Brush” betölti a készletet a már benn lévők höz. Ennek az a hátránya, hogy ha már sok ecset van betöltve, nagyon nehéz köztük eligazodni. Én a “Replace Brusht” ajánlom, mivel az betölti az újat, és a többit kilöki. A “Reset Brush” pedig visszaállítja a gyárilag beállított ecseteket.

 8. Hello!
  Letöltöttem a vér ecsetet föl is raktam meg is találta…viszont hiába csinálok vele akármit nem jelenít meg semmit a munkában.Először csak a fekete hátérből szedte ki az alakzatot de mostmár azt sem…Miért lehet ez?

 9. :D Próbáld meg ecsetként és nem RADÍRként használni a cuccot! Akkor jó lesz!

  Komolyra fordítva a szót, egy ecsetbeállítást egyéb szerszámnál is lehet használni. Pl egy kerek folt, vagy esetedben a véres ecset. A radír, a burn és a dodge, a maszatoló, az élesítő, vagy a homályosító, a gyógyító ecset és a history ecset is ugyanazokat a beállításokat használhatja. Ettől csak a ceruza tér el annyiban, hogy az nem használ élsimítást, vagyis Anti-aliast rajzoláskor. Menj végig szépen sorban a szerszámokon, és állítsd be mindegyiket egy normális ecsetre. Radír esetében pl kimondottan előnytelen, ha egy cifra ecset van neki beállítva. Az is megoldás lehet, ha nem akarsz végigbütykölni egyesével az eszközökön, hogy a beállítási panelen (Ctrl+K) lenullázod az összes beállítást. És utána mindig figyelj oda, hogy melyik eszköz van kiválasztva amikor dolgozol.

  Kábé ennyi.

 10. Hello! Nekem nem sikerül megcsinálni:S Sajnos nekem magyarul van meg a program és van amit nem tudok úgy beállítani amit kell. Vagy ha kész és OK után kattintok akkor lesz piros a vér a többi meg szürke, vagy az egész kép piros lesz. A 3. ik lépésnél kérlek írjátok le hogy a legördülő menükben hányadikra kell kattintani.

 11. Pedig ezt még készakarva sem lehet rosszul csinálni. Annyi az egész, hogy festünt egy fótot, aztán kiszínezzük, meg egy kissé térbelivé tesszük.

  1. Új fálj
  2. Új réteg.
  3. Nyomsz egy pacnit a rétegre, ecsettel (B).
  4. Jobbklikk a rétegen, kiválasztod a Rétegstílusokat
  5. Színátfedés (piros); Bevésés és domborítás és Felület, végül Külső ragyogás.

  Egyébként nem tudom, hogy miért én ásom elő a magyar nyelvű screenshotot a webről, amikor ott van a tutorial alatt, hogy “olvasd el a Photoshop szótár című cikket (főleg ha nem érted az angol szavakat)”. Ugyanennyi erővel te is megtalálhatnád!

 12. Köszi szépen sikerült. valamit biztos nem jól csináltam. És bocsi hogy értetlen vagyok többet nem fordul elő. És a szótárról most hallok először. köszi mégegyszer.

 13. Üdv, naggyából nem 1 hónapja photoshoppozok de én ott elakadtam annál a résznél hogy a vér cseppeket domborítani… :S úgy csinálom ahogy a képen van de akkor nem a vér csepp domborodik hanem az egész, valaki valami segítséget előre is köszönöm.

 14. Szerintem az lehet a baj, hogy a háttérre festettél az ecsettel és nem egy új rétegre, így a ps nem tudja, hogy te csak a vért akarod domborítani :)

 15. na most csináltam egy új layer és arra raktam a vércseppeket. aztán utána arra elkezdtem beállitgatni ezeket amik a képen vannak, és ugyan úgy :S, valaki aki lenne kedves elmondani hogy csinálja, pls.
  előre is köszi.

 16. Hát írd már le, hogy mi nem megy, mert így nem tudunk segíteni! Ha nem domborodik a vércsepp, akkor jól nézd meg a 3. kép illusztráció minden elemét alaposan. Ott minden beállítást leleshetsz. Ennél többet nem lehet segíteni. Minden egyes paramétert láthatsz a képen. Amint kipipáltad a Bevel & Embosst, a vércseppeknek rögtön domborúvá kell válniuk. Ezekbe a paraméterekbe aztán bele kell nyúlni, és megváltoztatni, ahogy a kép is mutatja. Ha jól számolom, legalább 15 helyen lehet megváltoztatni ezt az effektet. Jó összetett. Különösen oda kell figyelni az Altitude-ra, vagyis a fény vertikális beesési szögére, ami eléggé meredek, 69 fokra van állítva. Ettől lesz szép buborékhatása a vércseppeknek. Ha ennél laposabb a szög (gyárilag, ha jól emlékszem 35 fok) nem lesz belőle buborék! Ez a szög mindenképpen legyen 65 és 85 fok között. Ez nagyon fontos!

  Valamint figyelj a Gloss Contourra vagy magyarul a fény-kontúrra, ott azt a szinuszgörbét állítsd be, ami a képen látható. Ha nincs ilyen szinusz gyárilag, akkor a kontúr bélyegképére kell kattintani, és az egérrel megrajzolni a görbét, néhány segéd csomópont létrehozásával.

  No, remélem, most már minden tiszta.

 17. Bonfire blogodon találtam egy email címet ami a tied, arra elküldöm képekben miket csináltam de így se lett jó… (ide nem engedi elküldeni)

 18. Megoldottuk, de azért megosztom a többiekkel is. Annyi volt mindössze a hiba, hogy a Ctrl+J-t használtad új réteg létrehozásához. Ez a gyorsbillentyű pedig a réteg duplázása. Az új réteg Ctrl+Shift+N.

  Nem szoktam amúgy mindenhová kitenni az e-mail címemet, de aki szemfüles, az egy kis keresgéléssel rátalálhat. Amint mondtad, kint van a blogon is, csak valamelyik cikkben elásva. Nem haragszom egyébként, ha valaki személyesen ír, csak jobban szeretem itt megbeszélni a dolgokat, hogy más is tanulhasson belőle.

 19. Nemtudom hogy észre vetétek e de olyan a vér mintha mélyedés lenne,nem kidudorodás.

 20. Nekem nem tűnik úgy, de megtaláltad az optikai csalódást! Arról van szó, hogy két dimenzióban nem lehetünk sosem biztosak, hogy egy síkon egy dudor vagy éppen horpadás van-e igazából. Nézegess Vararely képeket! Néha van úgy, hogy sokáig nézzük az ilyesmiket és egyszer csak “kifordul” az egész. Persze, csak a mi fejünkben történik ez meg.

  Itt egy érdekes cikk, amiben többek között ezt is példázzák:
  hxxp://www.mozaik.info.hu/MozaWEB/feny/page61.htm

 21. Hát elég fura az biztos.itt is van 1 diavetítés,pontosabban 2:hxxp://www.vicclap.hu/prog/!2

 22. Ja, gondolom, milyen lehet. Sajnos azért csak “gondolom”, mert megnyitni nem tudom ezeket a fájlokat. PPS vagy mi a kiterjesztésük, állítólag valami Powerpoint nevű progi kell hozzá. Nem tudom, mi az, de csak ennyiért nem szerzek be egyet. Főleg, ha pénzbe kerül. Jobb lenne a PDF, Reader azért mindenkinek van, és ingyenes.

 23. Leszedtem egy heg brusht, élethűvé szeretném tenni, hogy csináljam?
  Köszi!

 24. Köszi, meg fogok vele próbálkozni. Egyelőre éppen a gépem hascsikarását próbálom kúrálni (most az asztali haldoklik, és a notebookon írok). Majd talán jövőre :) BÚÉK 2009!

 25. Meg lehet, a leírást megtalálod itt, ami egyébként a “gimp blood tutorial” szóra az első találat:
  hxxp://www.gimpusers.com/tutorials/blood-splatter-texture.html

 26. Nekem annyi a problémám hogy a color overlayos résznél amikor át akarom festeni pirosra a színt akkor nem csinál semmit és ugyanolyan színű marad ami volt…nem tudjátok hogy mit csinálok rosszul?

 27. Nem új rétegre csináltad, hanem bele a háttérbe! Habár akkor meg az egészet kéne befestenie. Biztos, hogy “ugyanolyan” színű marad? Nem szürkeárnyalatos véletlenül a képed? Ellenőrizd: Image▬►Mode▬►RGB color 8 bit/channel legyen!

 28. nálam van valami baj: Photoshop CS3 magyarom van, és nálam a “texture”-ban a kis kép nem ilyen sárgás, hanem teljesen szürke, és nem így néz ki a vér. mit tegyek???

 29. Letltttem a brusht- és amikor psben a brushra jobb gombal kattintok csak ez ecset és a ceruza jelenik meg.valaki mondja meg,hogy toltsem be,mert nagyon buta vagyok hozzá:D

 30. az ecsetek eszköztár jobb felső sarkában a kis 3szögre jobbklikk, majd ecsetek betöltése…

 31. A szokásos tallózással keresd meg őket; ott lesznek, ahová mentetted. Ha pl az Asztalra, akkor ott. Ha ennek ellenére sem jelennek meg, ellenőrizd, hogy .abr a fájl kiterjesztése!

 32. Esetleg nem .zip-et töltöttél le? akkor csomagold ki… a window menüpontban tudod a brush palettát megnyitni, ha azt nem találod.

 33. üdv
  perpill én sem tudom letölteni.
  pedig régebben már használtam.csak aóta töröltem is már sajna.
  viszont most nem jön le csak a link forráskódját nyitja meg^^

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét