Villám készítése II.

A sapkafej által beküldött leírás kicsit feltuningolva:

Először is kezdj egy új dokumentumot, modjuk 500×350 pixellel. Nyomd meg a D-t hogy visszaállítsd a színeket fekete-fehérre. Csinálj egy új layer-t, ezt töltsd ki fekete-fehér átmenettel. Ha vízszintesen húzod a villám függőleges lesz.

Ezután Filter/Render/Difference Clouds. Majd egy Ctrl+I kombinációval invertáljuk a képet. (Vagy Image/Adjustment/Invert)

Most pedig Ctrl+L, vagyis Image/Adjustment/Levels. Valami ilyesmi beállításokkal:

Ezt eddig ist tudtuk, de most következzen az új rész: villámunk kiszínezése, vagyis Image/Adjustment/Hue-Saturaration (Ctrl+U):

A Colorize-t pipáljuk ki. Mixelj valami kékes árnyalatot, de a fényerőt (lightness) ne növeld. Végül a Blend mode-ot állítsd Screen-re, és kész is vagyunk. Jah hogy fehér lett az egész? A background layer-t színezd ki egy kicsit (szóval ne legyen fehér) és már látszik is. Ennyi.

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. csá all !! én azt szeretném kérdezni hogy valahogy ,márpedig biztos lehet olyat csinálni ,pl én a testem körül szeretnék villámokat késziteni,de a villám össze vissza van nem lehet valahogy korigálni hogy oda mennyen a villám ahova én akarom teni ??válaszotokat elöre is köszi !!

  2. Ezek a villámos tutorok általában a véletlenszerűen generált (vagyis render) lehetőségekről szólnak. Ha konkrét alakzatot szeretnél, akkor nincs más hátra, meg kell rajzolni. E célra kitűnően használható a Pen tool, mivel a megrajzolt görbék formáját utólag is lehet módosítani, alakítgatni. A Pen tool eszközzel egy útvonalat hozol létre, “Path”, amit később egy körvonal vagy kitöltés követni fog. Ezután csak végig kell futtatni a vonal mentén egy beállított ecsetvonást, majd a cikcakk vonalat utólag effektelni egy kis Outer Glow-val olyan színűre amilyen tetszik.

    Érdemes még szem előtt tartani, hogy a kép, amelyen a villámot létrehozod, valamilyen sötét tónusú legyen, így fog igazán szépen ragyogni.

    A Pen tool használatára sok bemutató videót is találhatsz nyilvános videomegosztó oldalakon.

  3. Szia, azt szeretném kérdezni, hogy a Blend mode-ot hol tudom Screenre átállítani? Előre is köszi a választ, Üdv: Mike

  4. A Layer paletta bal felső sarkában (közvetlenül a Layers fül alatt) van egy legördíthető ablak, ami alapesetben “Normal”-ra van állítva. Ott változtathatod a Blending Monde-ot. Mellette az “Opacity” ablakban az átlátszóságot.

  5. nekem nemjó vami amikor hozzárenfdelem a felhőt és invertálom akkor nem lesz villámvonal amikor beállítom az értékeket a levels-nél akkor meg tiszat fekete lesz midnen mi a baj?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét