Vonalkód

Vonalkódot már mindenki látott – boltokban, dobozok oldalán stb… véleményem szerint használatát mostanában már túlzásba vitték, sokszor olyan grafikákban tqnik fel ahol nem kéne, ennek ellenére mivel bizonyos esetekben indokolt lehet alkalmazása és többször is kértékek már tőlem mail-ben, hát legyen … íme …


Nyiss egy új képet 72dpi-vel akkora méretben, melyben majd a végén a vonalkódot szeretnéd látni. A háttérkép színe legyen fehér.

Aztán hozz létre egy új layer-t, erre kerül majd a vonalkód. A palettáról válaszd ki a “Rectangular Marquee Tool” nevq eszközt, majd arra kattintva (jobbegérgomb) válaszd ki a “Single Row Marquee Tool” opciót.

Helyezd el a képen vhova a vonalat, majd a “Rectangular Marquee Tool újra kiválasztva válts vissza a default kiválasztásra. Az ALT gombot nyomva tartva vágd le a kijelölésből azt a részt, melyre nincs szükséged, a végén azt a szélességq kiválasztást kapod, mely a vonalkód szélessége is lesz.

Amint ezzel megvagy, a “foreground color“-t állítsd be feketére, és válaszd az “EDIT/FILL” opciót a menüből. Ott a kitöltés színe legyen a “foreground color”.

Továbbra is a felső layer-en állva menj a “FILTER/NOISE/ADD NOISE” menübe, és állítsd be az alábbiak szerint:

Ekkor az előzőleg fekete színnel kitöltött terület vmi ilyesmi módon fog kinézni:

Következő lépésként menj az “IMAGE / Brightness/Contrast” menüpontba, és a “contrast” értékét állítsd be +100-ra.

Utolsó lépésként menj az “EDIT / FREE TRANSFORM” menüpontra, majd függőleges irányba nagyítsd meg a képet, végeredményül már a keletkezett vonalkódot kell majd látnod. Ha a magasság is megfelel, nyomj egy enter-t hogy a módosítás elfogadásra kerüljön.

A kapott eredmény:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét