Vörös szem eltüntetése

Hogy miért is keletkezik a „vörös szem” a fényképeken?
A pupilla mérete
igazodik a környezeti fényviszonyokhoz: ha sötétebb van, kitágul, világosban
pedig összeszűkül, így szabályozza a szembe jutó fénymennyiséget.A vaku gyors felvillanásához nem tud a szem alkalmazkodni, ezért igen nagy fénymennyiség jut a szembe. A vörös szem hatást a retina mögötti, vérerekben igen gazdag rétegről való visszaverődés okozza.

Amit most be szeretnék mutatni nektek, egy nagyon egyszerű tutor, de mégis sok idegességtől fosztja meg a kép tulajdonosát. Tehát megmutatom hogy hogyan is tudod a legegyszerűbb módon eltávolítani a „vörös szemet” a képről , úgy hogy visszaverődés megmaradjon a retinán , pupillán is.

Ha jelen pillanatban nem rendelkezel olyan képpel, amin jelentkezett a vörös szem, akkor töltsd le ezt a képet.

Jobb klikk a képre , és mentés másnéven .

1.) Nyissuk meg képünket „FILE > OPEN” (CTRL+O) jelöljük ki a pupillánkat teljes egészében. Használjuk a kijelöléshez a „ELIPTICAL MARQUEE TOOL”-t (M)2.) Most menjünk a „IMAGE > ADJUSTMENTS > HUE/SATURATION” (CTRL+U)Nyomjuk meg a (CTRL+C) billentyűt , ez a COPY parancs. Hozzunk létre egy új layert „CREAT A NEW LAYER”. Itt nyomjuk meg a (CTRL+V) gombot, ez pedig a PASTE parancs .

3.) Töltsük ki a szaggatott vonalon belül lévő pupillát feketével.4.) Most már semmi más dulgunk nincs, csak állítsuk be az „OPACITY”-t, ezt mindenki látni fogja, mert majd az adott képen lévőt a szem retinájához kell beállítani.Sok sikert a tutorhoz!

Írta: ShAdE

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét