Copyscape

Optimalizálás során problémát okozhat a duplikált tartalom egy lapon (a Google büntet érte), még ha gyakran nem is szándékos (átvett hírek, azonos témáról/hírről hasonló szövegek stb…). Sok CMS-nél is előfordul, hogy 1-1 cikk tartalmát több URL-en keresztül is el lehet írni.

Annak felderítésére, hogy lapunk tartalma megtalálható-e más honlapon is, van egy nagyon hasznos szolgáltatás, a neve: Copyscape.

A Copyscape használata nagyon egyszerű, csak a lapunk vagy cikkünk URL-ét kell beírni és a szolgáltatás megpróbálja felderíteni azokat az egyéb honlapokat, melyeken a miénkhez hasonló vagy a miénkkel azonos tartalom található meg.

http://www.copyscape.com

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

11 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Azt a mindenit. Tudtam, hogy Google büntet, de nem tudtam, hogy léteznek már keresők ilyen irányban is, a webfejlesztől számára. Hasznos bejegyzés :)

  2. Köszönöm a tippet. :-)
    Hm, gyorsan le is teszteltem, és láss csodát, talált egy olyan honlapot, amelynek készítői szinte egy az egyben lelopták a szövegeimet…
    Az ügyvédem már fogalmazza a levelet… ;-)

  3. Arra lennék kiváncsi, hogy az is duplikálásnak számít-e, ha két domain mutat ugyanarra az oldalra. Tudniilik nekem az extrán van az oldalam, de szerváltam egy .info-s domaint, és azt az extra megfelelő felületén beállítottam. Szóval most mindkét domainen megnyílik. A fent linkelt oldal természetesen megtalálta a duplikátumokat.

  4. Harder, mi van akkor,ha mondjuk a jogi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat ilyen?:) Csak mert ugye az elvileg egy sablon szöveg… :D

  5. Akkor szerintem semmi. :) Minnél erősebb a lapod és minnél kevesebb a másolt anyag, annál kevesebb gondot okoz. A tutorial.hu-ról is másolnak át komplett leírásokat, mégsem kerültem büntibe. 1 jogi nyilatkozat még nem fog gondot okozni, viszont Olinál a komplett honlap elérhető egy másik domain-en.

  6. Sajnos még mindig akadnak olyan oldal tulajdonosok akik ezt nem tudják, hogy egyedi tartalommal kell rendelkeznie egy weboldalnak és nem másolni cikkeket más honnét, illetve ha két domain-je van akkor az ne legyen tükör másolata egymásnak. Szerencsére a Google amikor büntet ez miatt pár hét alatt vissza tud kerülni a keresőbe az oldal, de a bizalmat csak később fogja vissza kapni teljesen az adott oldal. Két domain esetében az az oldal fog vissza jönni a keresőben amelyiken előbb volt kint a tartalom, gondolom így védi az eredeti tartalommal rendelkező oldalakat a Google.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét