Google proxy hacking

A kifejezéssel én sem rég találkoztam és nagyon röviden elmondva arról van szó, hogy ha van olyan ember, aki ki akar szúrni veled, kereshet egy nyitott proxy-t majd valahol a neten elhelyez egy linket egy lapon, ami a proxy-n keresztül a te lapodat hivatkozza meg. A Google Bot megtalálja ezt a lapot, azon a linket, a linken keresztül indexeli az oldaladat ezáltal duplikált tartalom keletkezik. Ez persze nagy szívás, hisz a duplikált tartalmat a Google bünteti.

Ha részletesebben is érdekel a téma, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket (én is ott olvastam erről először), egyébként is jó írások vannak rajta:

Forrás: Google Proxy Hacking

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az én lapomat a galád urak szétproxizták és nem csak a kezdőlapot.

    Jelenleg a második védelmi rendszert tesztelem. Még pár napig sasolni fogom a webmaster tools-t, de ha minden oké lesz, akkor megosztom majd a netezőkkel.

  2. Lehet tudi mi lett az eredmény azóta? Esetleg megoldás? Hogyan lehet rájönni erre a galádságra?

  3. Köszönöm a gyors választ! Viszont én Joomla-t használok. Ott is lehet alkalmazni ezt a plugint valahogy?

  4. Turbo, Harder által megadott első linken magát a php scriptet is le tudod tölteni. Php includdal, vagy az auto pretend .htaccess funkcióval könnyen befaraghatod a joomládba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét