Google SERP Checker – Valentin.app

A digitális marketingben és úgy egyáltalán az online térben gyakran előfordul, hogy szeretnénk pontosan látni, milyen találatok jelennek meg egy adott helyi keresésben a Google-ben. Nézzünk hát meg egy olyan eszközt, ami mindezt lehetővé teszi – ismerjük meg a Valentin.app-ot.

Valentin.app

A Valentin.app egy olyan online eszköz (weboldal), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék a Google keresőmotor találati oldalait (Search Engine Results Pages, vagyis SERP) egy adott helyen és nyelven. Az eszköz léte válasz a Google döntésére, amely a helyadatok felhasználásával és a helyi domainek, úgynevezett ccTLD-k letiltásával törekszik helyi és relevánsabb keresési eredményeket biztosítani a felhasználóknak.

Ezzel az eszközzel könnyedén kiválaszthatunk egy régiót és nyelvet, megadhatunk egy helyet, majd rákereshetünk a kívánt kulcsszóra vagy kifejezésre. A Valentin.app jelentős előnye, hogy az ország/régió választási lehetőségei szélesebbek, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sokkal pontosabban adják meg a helyszínt, mint más, hasonló eszközök.

Hogyan működik?

A használata rendkívül egyszerű:

  1. Először is válaszd ki a használni kívánt régiót és nyelvet – például “Magyarország – magyar”.
  2. Ezután add meg a kívánt helyet, és kattints a “geocode” gombra.
  3. Végül írd be a keresésed, majd nyomd meg a visszatérés gombot, vagy kattints a „keresés” gombra.

Egy pár jó tanács

Egy egyszerű tipp arra vonatkozóan, hogy megnézd, hol tartózkodsz a Google szerint: keress rá a „where am i” (idézőjelek nélkül) kifejezésre. Ekkor meg kell jelennie a Google Maps Oneboxnak, ami a térképen mutatja a helyzetedet. Ha az asztali keresési találati oldal végére görgetsz, a Google is megmondja, hogy melyik helyet használja.

Hol vagyok a Google szerint?
Hol vagyok a Google szerint?

A háttér

2017 októberének végén a Google úgy döntött, hogy a helyadatok felhasználásával és a ccTLD-k letiltásával helyivé és relevánsabbá teszi a keresési eredményeket. Ennek eredményeként nem használhatjuk például a google.com.br (Brazília) címet az USA-ban, hogy brazil keresési eredményeket lássunk. Ugyanakkor bármelyik Google ccTLD-t használhatjuk (pl. google.com és google.de), és ugyanazokat az eredményeket fogjuk látni.

Ezt a korlátozást többféleképpen is meg lehet kerülni. A legreálisabb megoldás valószínűleg a VPN használata, amivel megváltoztathatjuk az IP-címünket, és ezáltal az érzékelt tartózkodási helyünket (hátránya: ez valószínűleg pénzbe kerül). Használhatjuk a Chrome DevTools „Sensors” geolokációs opcióját is (hátránya: ez nem változtatja meg a nyelvet, és kényelmetlen, ha sok helyet szeretnénk ellenőrizni). Emellett a Chrome Plugin gs location changer is használható (hátrányai: csak Chrome-ban működik, és engedélyezni kell a böngésző google.com adatokat).

Összefoglalás

A Valentin.app olyan eszköz, amely valós értéket képes nyújtani a digitális marketing világában. Egy egyszerű és hatékony módszert kínál arra, hogy láthassuk a Google helyi keresési eredményeit, nyelvtől és helyszíntől függetlenül. Ez egy fontos képesség, amely nagyban hozzájárulhat a hatékony SEO stratégia kialakításához.

URL: https://valentin.app

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét