Instant Google szolgáltatások

Szaporodnak azok a hasznos alkalmazások, melyek a Google valamely szolgáltatására épülnek. Érdemes megnézni őket kicsit közelebbről is.

Google Instant

Kezdődött ugye a Google Instant-tal, mikor is valós időben tekinthetjük meg a Google-be pötyögött keresések eredményeit. Talán még nem mindenkinél elérhető, úgyhogy a “biztos” megoldás:

 • Lépj ki ha be vagy lépve
 • Válts át angol felületre
 • Nyisd meg ezt a linket (http://www.google.com/instant/) és kattints a “Try it now” gombra.

Én egyelőre még nem tudtam eldönteni, hogy ez jó lesz-e nekem vagy sem, elég gyorsan gépelek meg nyomom az ENTER-t úgyhogy nem volt eddig sem problémám a keresés sebességével, de majd meglátjuk … biztos lesz helyzet, amikor inkább hátrány lesz ez, mint előny.

Jelenleg azt tartom a legnagyobb hátrányának, hogy ha megfelelően gyorsan gépelsz, akkor bizony elég lagos a találatok megjelenítése, nem 1x “kimerevedik” a képernyő és előbb fejezem be a gépelést és az ENTER leütését, mintsem bármilyen találat megjelenne a monitoron.

Youtube videók – instant keresés

A http://ytinstant.com egy felettébb kellemes és jópofa videó keresési lehetőséget hozott össze a 19 éves Stanford egyetemi hallgató, Feross Aboukhadijeh, aki azóta már állásajánlatot is kapott a Google-től.

ytinstant.png

A lapon elég csak elkezdeni gépelni az előadó nevét vagy a szám címét, és még gépelés közben kapod is a találatot plusz el is kezdi lejátszani a videót. Kipróbáltam és jelentem nekem tetszik, villámgyorsan meg lehet találni 1-1 zenét a youtube-n.

Google képek – instant keresés

Feross ihletett adott Michael Hart alabamai fejlesztőnek, aki elkészítette a képkeresés instant szolgáltatását. Ez az alábbi címen érhető el: http://cdn.michaelhart.me/mh/instant/images/

instant-google-images.png

A szolgáltatás jópofa, de jelenleg limitált a megjelenített képek száma és nincs is opció arra vonatkozóan, hogy lehetne lapozni vagy akár több képet kitenni a képernyőre, úgyhogy részemről inkább jópofa, mint hasznos eme állapotában.

Poén a lapon található: “Btw, Google: I’m looking for a job, too!” részlet. :)

Google maps – instant keresés

Szintén Michael Hart munkája a http://cdn.michaelhart.me/mh/instant/maps/ címen található instant térképes kereső. Ehhez túl sokat már nem lehet hozzáfűzni, próbáljátok ki, tetszeni fog.

instant-google-maps.png

Azt most nem merném megtippelni, hogy hosszabb távon mi lesz e szolgáltatásokkal, talán (remélem) bekerülnek a hivatalos “feature” listába is és a későbbiekben legalább mint választható opció, megjelennek az adott szolgáltatásokban.

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Háát a képkeresővel amit műveltek az botrány. Még izmos gépen is percekig töltikél. Az alapot nem lehet defaultra rakni… pfff.
  A bing már elég jó, használható is szerintem, de az is csicsás.

  Az instant dolgokkal az a baj, h pl. mobilnetnél nem kívánom a plussz letöltést, még akkor sem, ha jól működik. …mondjuk a céges ADSL-nél meg zavar a sok felvillanó kép, és mivel akaratlanul is bámulom csak lassít, hatékonyabb nem leszek tőle…

  Ez megint üzleti fogás: majd jól cashelnek páran, h pl. “A” betűnél már apple legyen, stb…

 2. A hagyományos keresés esetében pont ma állítottam vissza a régi megoldást, tehát már nem dobál minden egyes leütésre találatokat. 1 hetet adtam a dolognak, nem vált be, nagyon belassított. :S

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét