Internet Business Promoter (IBP)

Az Internet Business Promoter-ről hirtelen nem is tudom mit mondja, annyi mindenre képes: kulcsszóválasztás, honlap analizálás, optimalizálás, helyezések ellenőrzése stb..

Elég összetett és sokrétű program, 1-2 este nem elég arra, hogy átnézd és kipróbáld minden egyes funkcióját. A képen talán nem látható minden menüpontja, de az gondolom igen, hogy ez csak 1 fülnek a tartalma és van ott még pár…

Pl. megadhatsz neki X számú honlapot, Y számú kulcsszót és Z számú keresőmotort (akár nyelv, akár ország akár egyéb szempontok szerint) és a program után megmondja, hogy melyik keresőben melyik honlap milyen eredményt ér, hol van a találati listában. Ez talán nem hallatszik elsőre olyan csábítóan, de gondolj bele, pl. 11 honlapot vizsgálsz (1 saját + 10 konkurens) 8 kulcsszóra 3 keresőben. Ez 264 keresést jelent, ami nem kevés. Főleg tekintettel arra, hogy ezt a szoftver gyakorlatilag 1 kattintásra kiszámolja.

internet-business-promoter

Bár lehet ilyen kijelentést tenni elhamarkodottan nem szabad, hajlok azt mondani, hogy ez az Internet Business Promoter (IBP) és a Keyword Elite szoftver együtt képesek minden olyan feladatot ellárni, amire szükséged lehet a honlap optimalizálása során.

Persze azért az élet nem ennyire napsütéses, ezért a szoftverért is fizetni kell. Méghozzá a legolcsóbb (IBP standard) változatáért is 249.95 dollárt.

Link: ibusinesspromoter.com

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nagyon drága program ez otthoni használatra. Gondolom kissebb cégeknek már megérheti. Csak az a nagy kérdés, mennyire használható a magyar viszonyok között?

  2. Magánembernek itthon tényleg drága, ha csak ahhoz kell, hogy a hobbi honlapot optimalizálja, végül is sok funkciója kiváltható más eszközökkel. Inkább olyanoknak éri meg, akik ezzel foglalkoznak, vagy cégeknek.
    Más blogon láttam, hogy többen összeálltak és együtt fizették ki a programok árát majd közösen használták őket. Ez is lehet egy megoldás, még ha nem teljesen jogtiszta. :)

  3. Valóban jó kis progi, de még jobb lenne egy olyan, ami a magyar nyelven regisztrálható katalógusok listáját tartalmazza.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét