Itt a Google Penguin 1.1 update

Több helyről is megerősítést nyert, hogy itt a Google Penguin 1.1 update, a hírek szerint péntek éjjel futott le ismét.

A hír publikussá vált

Matt Cutts a Twitter-n tette közzé a hírt:

Minor weather report: We pushed 1st Penguin algo data refresh an hour ago. Affects < 0.1% of English searches. Context: goo.gl/4f7Pq — Matt Cutts (@mattcutts) May 26, 2012

Twitter - Matt Cutts bejelentése a Google Pingvin 1.1-ről

A hivatkozott link a Another step to reward high-quality sites c. cikkre vezet.

Érdemes megint ellenőrizni az oldalaidat, ne érjen meglepetés. Ha úgy látod, hogy bizonyos kulcsszavakra csökkent a forgalmad azóta és úgy gondolod, hogy a helyezéscsökkenés nem volt jogos, jelezd a Google fele az alábbi form-on keresztül:

Feedback on our recent algorithm update (“Penguin”)

Persze ennek a bejelentésnek csak úgy van értelme, ha 110%-ig biztos vagy benne, hogy semmilyen irányelvet nem sértettél meg. Máskülönben esélyed sincs, hogy e bejelentés alapján bármi is történjen.

Az is fontos, hogy itt csak azokat a lapokat lehet bejelenteni, amit véleményed szerint érdemtelenül sújtott a pingvin update. Ahogy a lap is mondja:

If your site was affected by the “Penguin” webspam algorithm update on April 24th, 2012, and you don’t think it should have been affected, please give us more details below.

Ha ezzel szemben spammer oldalt szeretnél bejelenteni, arra ezt a form-t lehet használni: spam reporting page

Hogy lehet a Pingvin által sújtott lapokat visszahozni?

Egészen pontos, lépésről-lépésre vezető megoldást nem tudok. Általánosságokat nem szeretnék most felhozni, azzal tele a net, de ajánlanék egy esettanulmányt melyet Ross Hudgens ért a WPMU.org visszahozásáról (őket szintén érintette a Penguin első köre, írtam is korábban egy korábbi hírben róla mert bírom azt a honlapot).

A cikk itt érhető el: How WPMU.org Recovered From The Penguin Update

Remélem, hogy ez a 2. kör csak kevés embert érintett … Ha mégis, ellenőrizd a linkprofilodat (ehhez olvasd el a ezt és ezt a cikket.)

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét