SEO, design és webfejlesztés hírek

Már régen írtam nagyobb, több témát és linket felölelő bejegyzést a világ híreiből szemezgetve, most pótolom ezt a mulasztásomat. A mai bejegyzésnek nincs 1 központi témája, ide-oda fogok csapongani az érdekesnek tartott cikkek és témák között. Nézzük az elsőt …

A kulcsszókutatást az egyik legfontosabb lépésnek tartom több területen is (legyen szó akár optimalizálásról, akárcsak csak arról, hogy milyen témában érdemes új lapot, blogot indítani). A mai bejegyzésben több, néhol szorosan néhol meg csak lazán kapcsolódó link is lesz ezzel kapcsolatban. Elsőként ajánlanám a Keyword Research for Bloggers: A Comprehensive Guide c. cikket, melyben tovább linkeket találhatok módszerekhez, eszközökhöz.

Te csinálsz kulcsszókutatást mielőtt valamibe belefogsz? Ha igen, milyen eszközöket és módszereket használsz?

Szintén a kulcsszavakhoz kapcsolódik a következő cikk, ami igaz már nem mai gyerek, de kapcsolódik a témához. A „The long tail” című könyet olvasom otthon Chris Anderson-tól és Longhand egy másik bejegyzéséből ide jutottam: Long Tail kulcsszavak – keresőoptimalizálás

Még mindig a kulcsszavak kiválasztásánál maradva ( Én szóltam előre!:) ) ajánlanék most egy magyar nyelvű cikket: Insights for Search – Újabb Google eszköz. Ez a minap megjelent új Google Insight for Search szolgáltatásról szól amit itt lehet elérni: Google Insight for Search.

Következzen most minden logikát mellőzve a Customize Checkboxes with PrettyCheckboxes cikk, melyben egy olyan javascriptes módszert ismertet a szerző, minek köszönhetően módosítani tudjuk lapjainkon a form elemek megjelenését.

Továbbra is a formoknál maradva fusd át a Label Placement on Forms c. cikket, ahol a szerző bemutat 3 lehetséges módszert (kiegészítve az előnyökkel és hátrányokkal) a címkék (label) elhelyezéséhez.

A következő cikk a funkcionális design készítésének témakörét boncolgatja, nekem tetszett az írás: 7 Essential Guidelines For Functional Design

A következő cikk nem annyira hasznos, mint inkább érdekes: 25 módját mutatja be a kreatív navigációnak. No ez egy leírva kicsit hülyén hangzik, de lényegében arról van szó, hogy a szokásos navigációs menüktől eltérő megoldásokat mutat be, melyek között vannak jók is. Egyébként a navigáció terén én kicsit óvatosságra intek mindenkit, nem feltétlenül jó, ha a lapon azért nem lehet megtalálni valami fontos információt, mert az egyébként csilivili navigációt a látogatók zöme nem tudja kezelni. Itt olvasható a cikk: 25 Examples of Creative Navigation.

A lifehacker lapról most egy olyan cikket idéznék, mely nem kidolgozottsága miatt került be ide (szerintem sokkal jobban is ki lehetett volna bontani ezt a témát), hanem mert kíváncsi vagyok hogy Ti mit használtok e téren: Five Best To-Do List Managers, avagy feladatlisták, todo listák menedzselésére szolgáló eszközök, módszerek.

A következő cikk témáját tekintve a virtuális csapatok létrehozásáról illetve menedzseléről szól, érdekesnek találtam: Building and managing virtual teams. Jómagam is dolgoztam ilyen módon és azt kell mondjam nem egyszerű dolog összefogni és koordinálni a csapatot, a munkákat, betartani a határidőket stb… szóval hasznos tanácsokat tartalmaz a leírás, ajánlom figyelmedbe ha érdekel a téma.

Ha fórumot szeretnél indítani akár saját telepítéssel/szerveren, vagy akár szolgáltatásként akarsz ilyesmit igénybe venni, nézd meg a 8 Resources for Message Boards 2.0 c. cikket, ahol egy felsorolás és rövid ismertető keretében valamiféle rálátást kaphatsz e területre.

Amennyiben érdekelnek a 2.7-es wordpress-szel kapcsolatos előzetes hírek, már kaphatsz némi infót a WordPress 2.7 leírásból. Megjegyzem én már várom.. :)

Ha még nem untad meg azokat a cikeket, amik arról szólnak, hogy lehet a WordPress-ből CMS-t faragni, akkor olvasd el a How to use WordPress to run a magazine, news website c. cikket.

Egy (számomra) új szolgáltatásra szeretném most felhívni a figyelmet: Soundsnap – Platform to Find and Share Sound Effects. A lapon különböző hang effekteket lehet megosztani és letölteni.

Már többször hallottam azt a kérdést, hogy érdemes egy lapot többnyelvűsíteni úgy, hogy azt a google is szeresse .. íme a válasz rá: Google Give Tips on How to Create Multilingual Websites!

Találtam egy nagyon jó kis gyűjteményt szép online webshop-ok témakörben: Design Showcase Of Creative Online-Shops. Mivel az online shop-ok általában inkább a használhatóság fele mennek el és nem kimondottan a vizuális orgazmusnyújtás mesterei, így számomra üdítő volt e lista.

A sIFR módszer mellett most már a FLIR módszert is felvehetjük eszköztárunkba, ha szeretnénk a szövegeket kicsit esztétikusabban megjeleníteni, mint amire egyébként a default fontok (arial, times stb.) lehetőséget adnak: Facelift Image Replacement (FLIR) with Javascript

A mai utolsó link pedig egy photoshop tutorial gyűjteményre fog vinni, ahol 50 leírást találsz ahhoz, hogy lehet ég(bolt) illetve tűz hatást elérni Photoshop segítségével: 50 Photoshop Tutorials For Sky and Space Effects.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét