SEOceros – Ingyenes, magyar SEO elemző szolgáltatás mutatkozott be!

Egy új, magyar hátterű, ingyenes SEO alkalmazás mutatkozott be a napokban: a SEOceros.hu. Ahogy a neve is sejteti, egy keresőoptimalizálást segítő eszközről van szó.

A fejlesztők

A SEOceros technikai csapata mindössze 3 emberből áll:

 • Mácsek Norbert: ő fejleszti és bővíti folyamatosan a program motorját.
 • Mácsek Tamás: a rendszer optimalizálását végzi, illetve az adatok megjelenítéséért is ő felel.
 • Rácz-Akácosi Attila: a SEOceros tartalmi és technikai irányának meghatározását, valamint a funkciók tervezését végzi.

Miért érdemes használni az elemzőt?

 • Magyar nyelvű. Magyar és külföldi oldalakról is magyar nyelven ad javaslatokat, tanácsokat a weboldalak tulajdonosainak, vagy éppen a fejlesztőknek.
 • Ingyenes. Az oldal használatáért nem kell fizetni egyetlen fillért sem, sőt még csak regisztrálni sem kell érte.
 • Sokrétű. A SEOceros már béta verzióban is 50-nél is több szempontot vizsgál meg az elemzett URL-en (ami  lehet főoldal, vagy bármilyen aloldal is).
 • Folyamatosan bővül az igények alapján. Az indulás óta eltelt pár napban is kerültek már új funkciók az elemzőbe felhasználói javaslatokra.
 • Konkurenciát is elemez. Nem csak saját weboldalakat lehet vizsgálni vele, hanem a konkurensek weboldalait is meg lehet nézni.
 • Oktat. Minden egyes ponthoz tartozik kattintás után megjelenő magyarázat is, ami segít eligazodni és megérteni, mi miért hiba, milyen logika mentén érdemes tovább haladni a weboldal fejlesztése során.

Az elemzővel nem csak főoldalak vizsgálhatók meg, ez azért jó, mert pl. egy webshop esetében a kategória és termékoldalak hozzák a legtöbb látogatót (és potenciális vásárlót), vagyis ezekre is mind nagyon oda kell figyelni.
Az elemzés során több szempont is vizsgálva van, az oldal fontosabb:

 • tartalmi részei,
 • technikai részei

is vizsgálva vannak, valamint a weboldal alapvető közösségi jellemzőiről is képet kapunk.

Az elkészült elemzésben több olyan szempont is van, ami látszólag nem kötődik szorosan a keresőoptimalizáláshoz, mivel azonban a Google több száz szempont alapján rangsorolja a weboldalakat, ezért érdemes a legapróbb részleteket is komolyan venni.

A SEOceros pontozása kissé szigorú

 

A fejlesztők több levelet is kaptak, amelyben a pontozás szigorúságának okára kérdeztek rá a weboldal tulajdonosok. Az fejlesztők válasza egyszerű: ha minden weboldal 60-70 pontról indulna felfelé, a weboldalak tulajdonosai nem éreznének késztetést még a nagyobb hibák javítására sem.

A pontozás éppen ezért, a funkciók bővülésével sem lesz elnézőbb: előfordulhat, hogy egy ma 80-90%-ot elért weboldal egy hónap múlva már csak 60%-ot fog kapni, mivel olyan újabb SEO szempontok is vizsgálva lesznek, melyeknek az adott weboldal már nem felel meg.

Érdemes ezért rendszeresen visszatérni és a főoldalunkra, illetve a fontosabb aloldalaink elemzést újra lefuttatni.

Sok sikert és jó használatot kívánunk mindenkinek!

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Meglepően sok tippet adott már az ingyenes verzió is. Rendszeresen tesztelem a nemzetközi szoftvereket, de ilyen összeszedett jelentéssel Free verzióban még nem találkoztam. Ajánlani fogom mindenképpen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét