Sitemap Generator

Ma kollegámmal belefutottunk egy új project kapcsán abba, hogy egy lapról sitemap-t kellett volna generálni, de amit eddig használtunk ( Create your Google Sitemap Online – XML Sitemaps Generator ) ez most nem volt jó, egyszerűen túl kevésnek bizonyult az 500-as limit.

Hosszas kísérletezés után meglett a befutó app, ami igaz nem online cucc, de remekül teljesített.

Sitemap Generator

Sitemap Generator

A kép gyakorlatilag mindent elmond ami igazán fontos. Spiderként végigmászik a lapon és felnyalja az egész tartalmat.

Végkimenetét tekintve tud XML-t vagy akár TXT-t is adni, illetve a talált linkeket ki lehet exportálni CSV-be vagy akár HTML fájlba is.

Honlapja: http://wonderwebware.com/sitemap-generator/index.html

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

4 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Igen jó kis program csak ajánlani tudom. És igen tudom hogy van a piacon egy másik ingyenes program (GSiteCrawler), amit régen én is használtam de több hiba is előjött benne :

  1. Valami miatt követi a lapozókat é automatikusan lapoz a végtelenségig pl ha van 12 oldal &site=12 ig akkor nem áll meg 12 nél hanem elmegy végtelenig akár &site=2500-ig is hiába nincs ilyen oldal.

  2. Az image-eket is beindexeli hiába rakjuk a szűrőbe, hogy nem kell. Ez nem is lenne akkora baj, ha nem URL ként indexelné a JPG-ket. Tehát nem a szabványos Sitemap formátumban.

  Szóval ez az egyszerű progi nekem most megváltás volt, ha valaki tud jobbat ne tartsa magába :)

 2. „Hosszas kísérletezés után meglett a befutó app…”

  Régi a post, de hozzá kell szólnom. A „Create your Google Sitemap Online – XML Sitemaps Generator” limitmentes verziója 20 dollárért kivállóan teljesít nagy oldalakon is. Ez egyszer fizetendő díj, utána évekig jön érte a frissítés.
  A fenti „Hosszas kísérletezés” kifejezés után elgondolkodtató, hogy nem olcsóbb-e kifizetni 20 dollárt, mint kivárni, amíg 1-2 ember kikísérletezi, hogy mi lenne a jó. Feltételezve 8 belefektetett munkaórát 1000 ft netto áron, máris átléptük árban a 100 dollárt. Márpedig az órabérek ennél jellemzően előrrébb járnak…
  Aztán, mint HeNtEs kommentjéből is látszik kiderülhet, hogy munkaidőpazarlás a dolog és az ingyenmegoldás keresése végül többe kerül, mint belépni paypalra, fizetni, installálni, konfigurálni és FÉL MUNKAÓRA(meg 20 dollár) után elfelejteni a probléma létezését.

 3. Ez az online 20 dolláros dolgot mi is megvettük. De mondjuk egy 6000 linkből álló oldalnál simán kifagyott az egész querryje… órákon át csak homokórázott és semmi értelmes visszajelzést nem tudott adni hol tart mert a böngésző eltimeoutolta egy idő után, tehát szerintem nem érte meg még azt a 20 dollárt sem hiszen nem tudjuk mire használni.

  A cikkben említett cucc felett is eljárt az idő főleg, hogy nme frissítik és azért vannak benne bugok. Mostanában, ha ajánlani kéne progit akkor az Inspider Sitemap Creator 3- at ajánlanám az megérte a 40 dollárt. Sok mindent le tud kezelni, viszonylag gyors és nem esik bele page duplikációba, amibe a legtöbb cucc beleesik (ezt a Google WMT már tiltja és nem lehet olyan Sitemapot feltölteni amiben ismétlődés van és ismétlődésnek veszi azt is ha pl oldalink/&page=1 és barátai vannak vagy mondjuk egy link amit egyszer / jellel a végén egyszer anélkül szerepel) Progihoz link: http://www.inspyder.com/products/SitemapCreator/Default.aspx

  Üdv

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét