WebPosition GOLD

Magyar vonalon túl sok jót nem hallottam a programról, de tény hogy van és ha minden igaz, külföldön elég sokan használják. Mondhatjuk rá, hogy az egyik leghíresebb keresőoptimalizációt támogató szoftver.

Jómagam még nem próbáltam, csak a lapjukat néztem meg. Az mondjuk nem túl biztató (viszont az ismertségét támasztja alá), hogy magán a google.com-on is ez a program van felhozva példának – mit nem ajánl a google. Sajnos eddig nem sikerült megbizonyosodnak róla, hogy ez tényleg így van-e, vagy csak azért lett pont ennek a programnak megemlítve a neve, mert régóta ismert és jól működik.

A Google nem ajánlja a WebPosition Gold™ programhoz hasonló termékek használatát, amelyek automatikus vagy programozott lekérdezéseket küldenek a Google rendszernek.

Forrás: Webmaster Help Center – Útmutató webmestereknek

A program elég összetett, több funkciója is hasznos lehet a látogatottságért folyó küzdelemben. Csak párat említve:

  • reporter: megmutatja a lapunk keresőkben elfoglalt helyét a megadott kulcsszavakra
  • page generator: általunk megadott kulcsszavakra és a meghatározott keresőkre doorway lapokat generál
  • page critic: honlapot lehet elemeztetni, ahol tanácsokat is kapunk, mit kellene javítanunk. Megjegyzem ilyen funkciója Internet Business Promoter (IBP) programnak is van.
  • submitter: honlapunk regisztrálását végzi el helyettünk a keresőkbe
  • traffic analyzer: honlapunk forgalmát követhetjük nyomon
  • scheduler: meghatározott műveleteket/feladatokat képes a program automatizáltan végrehajtani

A programról és a leírt funkciókról részletesebben a Szendi Gábor: „Hogyan legyünk ismertek a weben? IV.” című cikkben olvashattok.

Link: Web Position Gold

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét