Arcszőrzet készítés Photoshopban


Most rövid arcszőrzetet fogunk készíteni Photoshopban. Én elkövettem 2 nagy hibát. Kemény ecsettel dolgoztam, fekete-fehér képen. Ti dolgozattok puha ecsettel! Sokkal jobb lesz. Ahhoz, hogy a képeket nagyobb felbontásban megnézd, kattints rájuk.

Először készítsünk 1 új réteget.

arcszőrzet kép nagyban

Most puha ecsettel szürke-fekete (attól függ milyen dús szőrzetet szeretnénk) színnel fessük be a szakáll helyét.

szakáll photoshop

Ezután menjünk a Zaj Hozzáadása/Add Noise menüpontra és kb. 12%-ot adjunk hozzá.

A Sugaras életlenítés/Radial blur menüpontban: nagyítás —> legjobb —> 5.

A Rétegtulajdonságot állítsuk át Kemény Fény/Hard Light-ra.

Utolsó lépésben pedig Kép/Image —> Korrekciók/Adjustments —> Görbék/Curves. Itt lehet próbálgatni.

Sok sikert!

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Régebben írták páran a lap látogatói közül, hogy örülnének egy userball tutorial-nak. Kerestem pár minőségi userball-t. Ezeket próbáltam megcsinálni Photoshopban …

 • Ez a tutorial az unaloműzésemnek egyik eredménye, amit egy gyerek kérésére készítettem el, hát pontosan nem tudom mi ez, de én szmötyinek neveztem el. Az elkészí …

 • A photoshop segítségével nagyon egyszerűen lehet techno hatású pöttyöket készíteni.1.) Első lépésként készítesz egy képet, majd válts a channels palettá …

 • Néha szükség lehet arra, hogy 1-1 rosszabbul sikerült képet javítgassunk – pl. ha sötétebbre sikerült mint szerettük volna. Az alábbi pár kattintással végigvihe …

 • Karbont fogunk csinálni egy Honda CIVIC-re. Ha nem tudod mi az, akkor az undergrundból biztos ismerős lesz, vagy a képeket megnézve és a tutorialt végigcsinálva …

A cikket beküldte: Frankó Attila (http://)

17 hozzászólás

 1. BonFire says:

  No, te legalább vetted a fáradtságot, és az angol menüpontokat is leírtad. Így már oké lenne. Van viszont egy építő jellegű javaslatom.

  Attila, ha rosszul csináltad meg a tutorialt, nem túl elegáns dolog úgy hagyni! Én rosszul csináltam, de ti csináljátok jól! Ha tetszik, ha nem, neki kell fogni, és újból elkészíteni, és azt a változatot feltenni az oldalra. Ezt annál is inkább illik megtenni, mivel ezzel csak a saját trehányságodat minősíted. Egy tanár ne adjon ki hibás munkát a kezéből! Nem várhatod el, hogy akik ez alapján tanulnak, minőségi munkát végezzenek, mivel te sem végeztél. Ez nagyon rossz példamutatás. Tananyagot írni nagy felelősség, sok munkát kell egy-egy jó tutorialba belefektetni, ha már valaki erre adja a fejét. Én magam, általában néha előfordul, hogy 16-20 órákat is eltöltök azzal, hogy amit megjelentetek, az minőség legyen. Fércmunkából úgyis elég sok kering a weben, ha lehet, ne ezt a tendenciát kövessük.

 2. Frankó Attila says:

  Már csinálom a javított verziót csak kevés időm van rá.

 3. BonFire says:

  Kíváncsian várom! Egyébként most jut eszembe, láttam régebben ennek az ellenkezőjét, hogy hogyan lehet megborotválni egy borostás fényképet. Úgy rémlik, talán a CG tutorialson láttam, esetleg plagizálom a tutort. De mégsem lesz plágium, hiszen, ha lehet, saját képeket fogok felhasználni az elkészítés során, és az eredeti angolt sem fogom egy az egyben lefordítani. Megcsinálom a saját elképzeléseim szerint, követve az eredetit, de maga a szöveg nem lesz annak a tükörfordítása. Úgyis sokkal jobb, ha magam fogalmazom meg a magyarázatokat hozzá. Ugyanis, én nemigen kedvelem a didaktikus tutorialokat, amik csak leírják a lépéseket egymás után (pl Filter/Blur/Gaussian Blur/2 pix), hanem igyekszem is elmagyarázni, hogy egy-egy lépésnél, miért is csináljuk azt, amit csinálunk. Szerintem így sokkal jobban megragadnak a tanultak. De ezek csak a személyes tapasztalataim.

  Tehát ez így, ebben a formában nem számít lopásnak, mivel csak az ötlet lesz felhasználva. Az pedig, akár az én fejemből is kipattanhatna, nem igaz? ;)

 4. zoleytaylor says:

  a szőrzet anatómiájára is ügyelj. a pofán olyan magasan nem igen nő szőr :) az már farkasember szindróma :D száj körül se úgy nő… az állnál egész élethű…

  egyébként a megoldás egyszerű: radír… be lehet borostázni az egész fejet, aztán leradírozni ott ahol nem kell. annak az élességével kell csak foglalkozni.

 5. BonFire says:

  Attól függ, embere válogatja. Az én szakállam például éppen csak végigköveti az állkapocs ívét. De ha hiszed, ha nem, a seregben a századunkban volt egy gyerek, akin nem volt egy négyzetcentiméter, ahol ne lett volna szőrös! Talán csak a szembogara látszott ki, és ráadásul még sűrű fekete és göndör is volt! Talán csak a tenyere meg a nyelve nem volt az, tulajdonképpen, valami Csubakka és a magyar göndör szőrű mangalicadisznó, vadházasságából származó, emberhez igen hasonló humanoid volt. Még a homloka is szőrös volt neki. Na, képzelheted, amikor megparancsolták neki, hogy borotválkozzon meg! Az arcáról és az ajka fölül leborotválta a szőrt, és úgy nézett ki, mint a mesebeli félig nyúzott bakkecske, az Alien, és a yeti keveréke. Olyat te még horrorfilmbe sem láthattál :)))

 6. RAMy says:

  Vannak hibák ebben a leírásban, de azért egész jó. Szerintem a Hard Light nem minden képen mutat jól, ez hajszíntől függ, pl. egy szőkének a Soft Light/Overlay-re kell állítani. :)

 7. WAdkutya says:

  Bocsi én nem a tutoriállal kapcswolatban írok!
  BonFire!
  Állati jó a leírásod arról a humanoid izéről! A könnyem fojt az arcomon a nevetéstől és majdnem lefordultam a székről!!! Köszönöm, hogy megnevettettél!!! :-)))

 8. kerdes says:

  Hali mindenki. Egy kérdésem lenne. Ha készítettem egy képet, hogyan tudok olyan efekttel csinosítani, ami úgy néz ki mint ha ráfröcsköltek volna festéket itt ott… nem is tudom mint pl. a melós nacim miután kifestettem a vendégszobát :D
  Köszi a segítséget, és bocsi ha nagy hülyeséget kérdeztem

 9. BonFire says:

  Keresni kell valamilyen fröcskölt ecsetet. A keresőbe “splatter brush” legyen a kulcsszó. Egy variáció: “Download Photoshop splatter brush”
  Itt egy jó link. Erről letölthetted a CS2 és a CS3 fröcskölt ecseteit. Ha véletlenül egyik sem lenne kompatíbilis a te verzióddal, akkor a PNG csoportot töltsd le.
  http://www.bittbox.com/freebies/free-hi-res-splatter-photoshop-brushes/

  Az ecsetkészlet használatához válaszd ki a Brush eszközt, majd a fenti eszköztárban a Load Brush (ecset betöltése). A szokásos tallózással megkeresed, hogy hová mentetted (ha az Asztalra, akkor ott keresd). Ezután az ecsetet, mint egy pecsétnyomót használhatod.

  A PNG jobb választás lehet, ha a te programod nem akarja felismerni a verziót. A PNG-ben ugyanazok a fröcskölt minták vannak, csak ezeket simán meg lehet nyitni, mint képet. Nincs mögöttük háttér, úgyhogy akár te magad is készíthetsz belőlük ecsetet. Edit/Define Brush preset. Ekkor beolvassa a képet ecsetként, és máris használhatod.

 10. Lilo says:

  Sziasztok! hogyan lehet letölteni ezeket a programokat?
  Előre is köszi:Lilo

 11. BonFire says:

  Itt mindent megtudhatsz, amire kíváncsi vagy, és azt is, amire nem.
  http://www.tutorial.hu/tutorialhu-szabalyzat/

 12. kacsa says:

  Sziasztok!
  “A Rétegtulajdonságot állítsuk át Kemény Fény/Hard Light-ra”
  Ezt a menüt én nem találom, merre keressem?:)
  Köszönöm

 13. Balou says:

  Szia!

  A layer palettádon a a layerek listája fölött találod, egy legördülő lista ez. Az opacity és a fill csúszkák mellett, balra.

 14. ádika86 says:

  nem rossz grat. de világosabb színnel színezd meg utána pedig a layer multiply átlátszóság kb 30-40% és utána curves. sokkal jobb végeredményt fogsz kapni :) sok sikert

 15. BonFire says:

  A görbékre kimondottan csak akkor van szükség, ha a kép fényerején, kontrasztján, gammáján akarunk változtatni, egyébként teljesen képfüggő a dolog. Az opacity dettó. Kinek-kinek ízlésére van bízva, hogy mennyire sötét sörtét akar. Ugye a napnál is világosabb, hogy egy szőke skandináv típusú embernek más a szakálla mint egy délinek. A tutorial számai és adatai nem szentenciák. Azoktól esetenként nem csak hogy el szabad, de el is kell térni. Bemutat egy lehetséges technikát a sokból, és utána már mindenki maga dönti el, hogy melyik a legjobb.

 16. bandi93 says:

  Eddig nem nagyon foglalkoztam a PS-sel, csupán néhány bőrhibát távolítottam el vele arcokról, de most gondoltam kipróbálom ezt a tutorialt. A leírás alapján próbálkoztam, de nekem valamiért nem sikerült olyanra, mint ahogy kellett volna. Utána eszembe jutott, hogy nem színezem be az arcot csak kijelölöm azt a részt, amire borostát akarok csinálni és azzal dolgozok. Így egész jól siekrült megoldanom, igaz egy csomó időt töltöttem a beállítások próbálgatásával és így sem lett tökéletes Szvsz azért nem sikerült, mert még elég kezdő vagyok, nektek azért sok sikert kívánok hozzá! :D

 17. BonFire says:

  Mindenki úgy kezdi, hogy egy csomó időt el*** vele. Ez a természetes. Tökéletesre meg még a profiknak sem sikerül minden, sőt! A saját munkáimon mindig látom a hibát. Mások esetleg észre sem veszik, de engem zavar, mert tudom, hogy ott van. Az pedig, hogy a különleges effektusok tényleg élethűre sikerüljenek rengeteg időt igényel. Még Hollywoodban sem mindig sikerül, pedig ott azért invesztálnak bele rendesen.

Szólj hozzá
a Arcszőrzet készítés Photoshopban c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>