Fényszórók felkapcsolása


Virtuális tuningoláshoz a lámpák felkapcsolása is hozzátartozik. Ebben a leírásban egy egyszerű módszert sajátíthatsz el. A legelső dolog az, hogy szerezzünk egy képet, az effekt végrehajtásához.

alap

1.) Nyissuk meg a képet, majd válasszuk a Dodge toolt. Válasszunk egy puha ecsetet, amely körülbelül akkora, hogy átfogja az égőt, majd párat kattintsunk az égőkön:

égők

2.) miután felkapcsoltuk az égőket, válasszunk akkora méretet a dodge toolnak, mint a lámpa szélessége, majd megfelelően világosítsuk ki a képet:

fénycsóva

Egy kis blue effektet is belevihetünk:

3.) válaszunk egy élénk kék színt és a brush toolt. Hozzunk létre egy új réteget, majd fessünk rá:

kék sávok

4.) a blending modeot állítsuk lightenre és az opacityt is húzzuk alább:

blue effekt

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Pár egyszerű lépésben bemutatom, hogyan lehet egy sörösüvegre buborékokat varázsolni.1.) Először is kell valamiféle üveg. Google-val találhatunk rengeteg …

 • A mini bannerek használata egy elterjedt lehetőség a társoldalság jelzésére. Általában 88x31px a méretük, de a szép háttér készítéséhez nagyobb vászonra van szü …

 • Az interneten hóditanak a SIGek, az úgynevezett aláírások. A következő leírásban megtanulhatjuk, hogyan is lehet egyszerűen elkészíteni egyet.1.) Készítsün …

 • Az interneten különösebbnél különösebb menüket láthat az ember. A menüket külünböző programokkal készítik: ezek közé tartozik a photoshop is. A leírásból megtanu …

 • Photoshop segítségével lehet olyan absztrakt grafikákat csinálni, mint amik a lapon is látható a galéria menüpontra kattintva. Persze a szép munkához idő kell, d …

A cikket beküldte: Tupacko (http://webpillango.org)

11 hozzászólás

 1. bbMaister says:

  Kössz az infot! :)

 2. Tupacko says:

  Nagyon szívesen!

 3. Kurányi Klaudia says:

  Hogy tudnám meg csinálni a hajszin változtatást?Segítségeteket kérem!!Irjatok az email címemre!Köszi.Clau

 4. Harder says:

  Keress rá a felső keresőben a “hajszín” szóra és láss csodát … :)

 5. Tupacko says:

  Kedves Kaludia, van fórum, e-mailben nem illik segítséget kérni :)

 6. Zolee says:

  Helló!
  Azt szeretném kérdezni , hogy hogy tudom azt megoldani 1 képpel, hogy 1 dolgot színesre hagyok rajta,/pl.:arc/ és a többi pedig fekete-fehér lesz???Előre is köszönöm a segítséget:).
  Hali!

 7. Tupacko says:

  Ajanlom figyelmedbe a sin city effekt cimu leirast.

 8. Szőke Kapitány says:

  Sziasztok! Hogyan tudok alvázlivágítást csinálni? Valaki tehetne fel egy ilyen tutorialt :P

 9. Fefy says:

  Szőke Kapitány: Először is nem hinném, hogy az alvázvilágítás miatt egy külön tutorial kellene, mivel már a lapon levő írásokból össze lehetne hozni. Viszont ehhez az kell, hogy elolvasd a többi tutorial-t is, és ne magold a lépéseket, hanem próbálj meg rájönni arra, hogy mit miért kell csinálni. Természtesen nem megbántani akartalak, mert nem az én műfajom (már ha annak vetted).

  De egy kis segítség az elkészítéséhez:
  Elkészítesz egy olyat, mint ebben a lézerkardos tutorial-ban: http://www.tutorial.hu/lezerkard-effekt/ (természtesen olyan szögben, hogy passzoljon az autóhoz), majd azokat a részeket, amik az autó miatt nem látszódnának, egyszerűen kiradírozod, vagy kimaszkolod. Én az utóbbi megoldást javasolnám, mert így könnyebb korrigálni az esetleges hibákat (pl.: túl sokat tüntettél el, és a radírozásnál ugyebár a képpontokat “fizikailag” kitörlöd, maszkolásnál pedig csak elrejted a pontokat). A talajon levő fényt pedig egy egyszerű festéssel megcsinálod, úgy ahogy ebben a tutorial-ban is színezve van a fény a 3. pontban.

  Tehát az előbbiekből is látszódik, hogy a lézerkardot egy kicsit másabb felhasználásban akár neoncsőnek is lehet használni, pedig alapvetően a készítő nem neont akart rajzolni, hanem egy lézerkardot.

  Sok sikert a próbálkozáshoz és elkészítéshez!

 10. Danesz says:

  Hát ez nekem nem naon jön be van egy sokkal jobb Szűrők—>>Renderelés—>> Lencse fényfolt
  Itt pedig a 105mm-es objektívet kell választani
  Enjoy

 11. Zoli says:

  Sziasztok.
  Nagyon pompás ez az oldal. Már jóideje harcoltam a PS-val, amikor egy barátom említette,hogy léteztek, s nagyon sokat tanulhatok innét. Ez így igaz! Köszönöm!
  A lényeg: Airbrush-val foglalkozom, innét a PS alkalmazás is. Nagyon nagy segítség lenne, ha valaki ismertené velem, hogy lehetséges autóra képet felvinni térhatással. Síkban való elhelyezés megy de az messzemenően nem tükrözi, hogy is fog az autó kinézni airbrush után.
  Segítségeteket előre is köszönöm.
  Üdv Zoli.

Szólj hozzá
a Fényszórók felkapcsolása c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>