Fű effekt szövegeken


Ebben a tutorialban füvet fogunk készíteni a megadott szövegre, nem nehéz így a kezdők is elkészíthetik. Vágjunk is bele:
*Nyiss meg egy új tetszőleges méretű képet.
*Ezután kattints a baloldali menüben erre a gombra, majd kattints valahová a képen. Ezzel tudsz szöveget írni. Válassz ki egy szép kövér betűtípust és írd le a kívánt szöveget, állíts be a betűméretet, aztán nyomj egy okot.

*Először megcsináljuk neki a földet.
(1)Kattints az “Create new layer” gombra a layers palettán.
(2)Utána kattints duplán a “Layer 1” fóliádra és nevezd el mondjuk szövegre. Később ez alapján tudod majd beazonosítani.

*Miután átnevezted nyomj a kis szem mellé a Tutorial.hu fóliánál. Ha minden ok egy láncot kell látnod. Most kattints a kis háromszögre az “x” alatt a jobb felső sarokban és válaszd ki a “Merge linked” menüpontot. Ha jól csináltad most van két fóliád egy “Backround” és egy “szöveg” nevezetű. Most kattints jobklikkel a szöveg fóliára és nyomj a “Duplicate Layer“-re,

majd a megjelenő ablakban nevezd el “szöveg föld“-nek. A “szöveg” fóliát most kapcsold ki a szemmel.
*Menj a Filter>Noise>Add Noise-hoz

Majd told fel az “Amount“-ot 999-re és pipáld ki a “Monochromatic“-ot.
*Majd Filter>Noise>Median “Radius” 2-4 tetszőlegesen.
*Utána menj az Image>Adjust>Hue & Saturation-ra és kb. a képen látható értékeket állítsd be, és a colorize mindenképpen legyen bekapcsolva. A beállítások is csak ízlés kérdése.

*Most menj a Select>Color Range-re és jelöld ki a fehéret, ha kell zoomolj is.

*Ezek után menj újra a “Hue & Saturation“-ra és készíts neki valami tűrhető színt. A “colorize” kapcsoló még mindig legyen bekapcsolva. Majd ha végeztél, szüntesd meg a kijelölést.

*Kattints a “szöveg” fóliára majd a “szöveg föld” fólia mellett kattints a szemre, most azon nem dolgozunk.
*Menj az Image>Adjust>Invert-re. Nyugi nem tűnt el csak fehér. Azután menj az Image>Rotate Canvas>90 CW-re Ez az óramutató járásával megegyező irányban forgatja el a képünket.
*Ha kikapcsolod a “Background” fóliát akkor láthatod, amit csinálsz. Menj a Filter>Stylize>Wind-re és ott kattints a “From the right“-ra.

*Most forgassuk vissza a képet az Image>Rotate Canvas>90 CCW-vel.
*Menj a “Hue & Saturation“-ra és állítsd át zöldre.

*Jobb klikk a “szöveg” fóliára majd Duplicate Layer. Majd nevezd el “szöveg wave“-nek. Majd kattints az alsó fóliára és menj a Filter>Blur>Gaussian Blur-ra és használj 1-es “Radius“t.

*Majd menj az Image>Adjust>Brightness & Contrast-ra és állíts be “Brightness“-nél a legkisebbet és a “Contrast“-nál a legnagyobbat, úgy mint ahogy képen is látszik.

*Kattints a “szöveg wave” fóliára utána pedig menj a Filter>Disort>Wave-re és használd ezeket

*Utána állítsd a Blending módját multiply-re

*Ezután töröld le a hosszabb fűszálak tetejét a radírral amit a baloldali menüben találsz meg.
*Ha akarod még feldobhatod a képet pár virággal és csonttal. Itt az enyém:

Nekem tetszik :D

Szerző: Tirion
honlapja: manwe.dox.hu

Kapcsolódó bejegyzések:
  • Ez a tutorial az unaloműzésemnek egyik eredménye, amit egy gyerek kérésére készítettem el, hát pontosan nem tudom mi ez, de én szmötyinek neveztem el. Az elkészí …

  • Karbont fogunk csinálni egy Honda CIVIC-re. Ha nem tudod mi az, akkor az undergrundból biztos ismerős lesz, vagy a képeket megnézve és a tutorialt végigcsinálva …

  • Néha 1-1 egyszerű művelettel is kellemes hatásokat lehet elérni – erre jó példa az alábbi leírás. 1.) Először is nyissunk meg egy képet, mint pl ez:2.) az …

  • Bemutatok nektek egy olyan tutorialt, aminek segítségével egyszerűen készíthető amolyan “vámpíros” szöveg. 1, Nyissunk egy 72 dpi felbontású 500*500-as fájlt fe …

  • zsola2-től kaptunk egy nagyon király tutorialt, melyben megmutatja az áramkör készítés fortélyait! :) Köszönjük!Egy rövid kis tutor, amihez csak a Photoshop …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

Szólj hozzá
a Fű effekt szövegeken c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>