Ghosty effekt


Először nyiss egy új dokumentumot, a méret nem fontos, de azért ne legyen 1x1px-es :) Én egy 400×400 pixel méretű képen dolgoztam.
Ha létrehoztad az új dokumentumot, válaszd ki a Gradient Tool-t, és a módot állítsd Different-re.

Ezután csinálj egy ilyen képet:

ghosty effekt 1. lépés

Most duplikáld a layert és menj a Filter – Liquify-ra, és csinálj ehhez hasonlót:

ghosty effekt 2. lépés

A layer blending módját állítsd Lighten-re, majd olvaszd össze a két layert (Ctrl + E)

Az összeolvasztott layert duplikáld, majd tükrözd vízszintesen (Edit – Transform – Flip Horizontal) és a “blending mode”-ját állítsd Lighten-re. Most vhogy így néz ki:

ghosty effekt 3. lépés

Most pedig kiszínezzük a layereket. Kattints a felső layerre, majd Ctrl + U, Colorize-t pipáld ki, és add meg a következő beállításokat:

 • 0
 • 50
 • 0

Most az alsó layerre, Ctrl + U, Colorize-t pipáld ki, és a beállítások:

 • 211
 • 50
 • 0

A végeredmény:

ghosty effekt 4. lépés

A tutoriált egy külföldi weblapon találtam.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Van már egy Sin City effekt tutorial az oldalon most ezt szeretném tovább vinni. Remélem nem haragszik rám meg az előző szerzője. Ott nagyon jól le van írva, hog …

 • (Újabb Photoshop tutorialt kaptam LeGaS-tól. Az elkészítése egyszerű, így bátran próbálja meg még az is, aki csak most ismerkedik a program rejtelmeivel, sok sik …

 • Sziasztok ! Jelentkezem egy újabb Photoshop tutorial-al ! Most egy Abstract csillagot fogunk készíteni :) ! Nos lássuk !1) Csinálj egy 400X400 pixeles ké …

 • Íme itt a leírás arra, hogy hogyan lehet elkészíteni a híres mátrixos szöveget. Én törekedtem az abszolut Mátrixos feelingre, ezért Matrix betűtípust használtam, …

 • Ebben a tutorialban azt sajátíthatod el, hogy kell Photoshop segítségével egy szép graffitit készíteni. Az alaplépés úgy kezdődik, ahogy azt már más tutorialokná …

A cikket beküldte: Zoli (http://zoli93.hostei.com/)

13 hozzászólás

 1. valaki says:

  nem igaz, ha angol photoshopot szedek le rittig magyarul irjátok a tutorialt, de most magyar photoshopom van és anbgolul irjátok :@

 2. BonFire says:

  Mondd, hol láttál ezen az oldalon magyar tutorialt? Esetleg egyet kettőt találhattál, amit a tutor szerzője szívességből magyarul is megjelentetett, de ezen az oldalon pont nem ez a jellemző! Egyébként meg mindegyik magyarul van leírva, de angol nyelvű kezelőfelülettel.

  Amúgy pedig
  http://www.tutorial.hu/photoshop-szotar/

 3. Zoly says:

  BonFire mindent elmondott…
  valaki: ha nem tetszik, meg lehet keresni máshol(99%, hogy angolul lesz ott is) vagy te magad is megpróbálhatod megcsinálni a tutorial-t. Vagy alkalmazkodj ;)

 4. PreSeto says:

  Csak egy ici-pici kérdés: Ez a kép mire jó? Mit kéne látnom? Pusztán dekoráció? És mi köze a “Szellem”-hez?

 5. BonFire says:

  PreSeto

  Biztosan láthattál már olyan fotókat a médiákban, amiket bizonyos szellemvadászok készítettek különleges fényképezőgépekkel állítólagos szellemekről. Infravörös eljárással meg iylesmi; a házi laborjukban aztán összepancsolják ezeket. Természetesen ezekről nem mindenki hiszi el, hogy szellemek et ábrázolnának, mivel gyakran hasonló hatások jelennek meg a fényképeken, mint ez a tutor. Nos, hát igen, ez az egyik technika, hogy a mit sem sejtő amatőröket becsapjuk. Ez kábé olyan, mint amikor állítólagos UFO-kat örökítenek meg videokamerával. Pedig ezek nagy részét egyszerű filmtrükkökkel, viszonylag kis pénzből meg lehet csinálni.

  Van is erről valamelyik ismeretterjesztő csatornán egy sorozat, már a címét nem tudom így fejből, de ott profi trükkmesterek ugyanazokat a képsorokat reprodukálják, el is magyarázva hogy mit és hogyan is csinálnak, és így leplezik le a hamisítványokat.

  De egyszerűen felfogható egy szimmetrikus színes absztrakt ábrának is. A Photoshop eljárással véletlenszerűen alkalmazva a különböző effekteket, ilyen kiváló képeket lehet készíteni. Nagyszerűen megfelelnek semleges háttereknek, meg dekorációs célból.

  Ha még érdekes képeket szeretnél látni, írd be a Gugli képkeresőjébe ezt, hogy “camera toss”. Ez egy viszonylag új absztrakt fényképészeti eljárás, ami abból áll, hogy beállítjuk az expozíciós időt jó hosszrúra, majd exponáláskor a gépet elhajítjuk a p…ába! Érdekes, de kicsit drága szórakozás. :)

 6. Pr3no says:

  Én itt már az első lépésnél elakadok, gradient tool-al nem tudok olyan képet csinálni mint az itt elsőként feltüntetett kép.

 7. BonFire says:

  Fekete és fehér legyen a palettád előtér illetve háttérszíne. A gradient fenti eszköztárában váltsd át a lehulló menüben az üzemmódot Difference-re! Lásd a képet:
  http://i245.photobucket.com/albums/gg80/BonFire_bucket/gradient_difference.gif
  Ezután csak húzgálni és kattintgatni kell. Valamilyen hasonló eredményt fogsz kapni.

 8. Pr3no says:

  Így volt nekem is beállítva, de azért kipróbálom még egyszer

 9. Pr3no says:

  Most sikerült, múltkor asszem nem húztam elégszer a gradient tool-al, mert megláttam, hogy hasonló sem lesz.
  Kösz a segítséget

 10. MaX says:

  Thx a tutorialt nagyon jó :)

 11. BonFire says:

  nori, ne keseredj el! És ne így állj hozzá, hogy “nekem ez úgysem megy”! Nem olyan nehéz ez a tutorial. Azért nincsenek sikereid, mert hiányoznak az alapok. Először azt ajánlom, ismerkedj meg a munkafelülettel, hogy mit hol találsz, az eszközökkel, valamint az alapvető fogalmakkal (rétegkezelés, színkezelés, keverési módok, maszkolás, paletták stb.) Kezdésnek ezt ajánlanám: http://www.tutorial.hu/alapveto-tudnivalok/ Ez ugyan egy régebbi PS-sel készült, de a lényeg azóta sem változott. Szétnézhetsz nálam is; az alapozásról több cikket is írtam. Nem olyan boszorkányság, mint ahogy elsőre tűnik. A tutorialok közül pedig először olyat válassz, amire azt írják, hogy egyszerű, és kezdőknek való. Senki sem úgy született, hogy PS-guru volt, de a kitartás meghozza a gyümölcsét.

  Még valamit! Lehet egy programmal úgy is ismerkedni (és ezt mindig melegen ajánlom mindenkinek), hogy nem egy konkrét feladatnak állunk neki, hanem csak úgy szórakozunk a progival. Elsőként nyiss meg fotókat, és próbálgasd ki rajtuk a filtereket! Érdekes dolgokat fogsz látni. Meg nyitni kell egy üres doksit, és arra rajzolni ecsettel, ceruzával, fotókon kipróbálni a retusáló eszközöket stb. Így egy csomó járulékos dolgot is tanulsz (színek kikeverése, rétegstílusok, keverési módok) anélkül, hogy volna valami konkrét célja az egésznek. Rajzolj új rétegre egy fótot, másik rétegre másikat, és próbálgasd ki rajtuk a Blending Options effektjeit. Jó sok időt el lehet vele tölteni, de sokkal jobban meg fognak radagni a dolgok, mintha egyből nekiállnál “kottából” dolgozni. Ahhoz ugyanis nélkülözhetetlen az alapozás. No, jó próbálkozást, és ne add fel ilyen könnyen!

 12. Kosken says:

  Most csináltam meg és elég parás kép lett :D
  Jó kis tutor, köszönöm! :)

 13. starthere says:

  Király lett.
  Grat a tuthoz!

Szólj hozzá
a Ghosty effekt c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>