Grunge HD háttérkép készítése alapfok


Üdv mindenkinek akit valamilyen szinten megérintett ennek a stílusnak a lelke, mondanivalója, mivel van neki mint miden grafikai munkának azoknak 2*Üdv. De miért is mondom ezt: nincs két egyforma munka, mintahogy két egyforma ember. A grunge témával egészen az alapoktól kezdve szeretnék foglalkozni, az egészen egyszerű stíluselemektől haladva a bonyolult felé, és közben pedig kialakítva egy olyan grungeos szemléletet, világnézetet. “Hiszen nem minden piszok, és az sem baj ha nem fénylik:)”. Tarts velem!

alap1

Kezdjük: Mire van szükséged: papír olló, sör, zsemle, pincsi, ezekre nem(bár ebben a stílusban akár ezis majd a későbbiekben…), hanem:

  1. Egy álltalad választott textúra, akár saját fotó akár az internetről választott, a lényeg felbontása megfelelő legyen. Mivel mi HD-ben fogjuk elkészíteni célszerű 1900px*1900px től nagyobb felbontást választanod.
  2. Betűtipus: 1942 report dafont-ról.
  3. photoshop, kb 15-20 perc elkészítési idő. Nehézségi fokozat 1-10-es skálán:1.

Textúrának egy zöld textilt választottam.

22_textile_texture_medium_10_1_24

4. Készíts egy olyan méretűt dokumentumot amekkorának hasznát veszed, ha a monitorod nem HD-s azért nyugodtan végigcsinálhatod akár 800*600-as felbontásban is én pl 1680*1050 ben készítettem a Full-Hd 1920×1080 val szemben.

grunge_hatter1

5. Átméretezed a textil képét fogd és vidd módszerrel. (megnyitod PS-ben a textilt is, majd bal egér gombot lenyomva áthúzod a háttérképre, és ott elengeded).

CTRL+T billenytűparancsal a kivánt méretre állítod, én úgy csináltam hogy kitöltse a dokumentumot, csak annyira húztam össze.

6. 8 Réteg lesz összesen, 3 szöveg, 4 effekt, és 1 textúra.

A textúra beillesztése után: a textil felett létrehozunk egy réteget: az alábbi színnel, és rétegbeállításokkal.

grunge_hatter3

7. A következő 3 réteggel állítjuk be az árnyékokat. Mindhárom réteg: Soft Light beállítással. Réteg: Layer2-4: fekete, Layer 5: sötét narancs: #994600.  Ezt a Gradient Tool eszközzel lehet(remélem ismeritek, ha nem erre is csinálok tutorialt): Az éppen aktuális rétegen, az éppen aktuális színnel.

grunge_hatter4

8. Legvégül: Jön a szöveg 3 Layer(réteg). Itt nem mondok szöveg méreteket, mivel lehet te kicsit kisebbel, vagy nagyobb betűmérettel szeretnéd. A lényeg, hogy a betű fekete, Layers: Color Burn, Opacity:36% legyen.

grunge_hatter2

Használd egészséggel, akár más színekkel, más szöveggel. Máris kész első Grunge háttered. Ugye nem olyan bonyolult?

Kapcsolódó bejegyzések:
  • 2010 hozott jót is rosszat is már január közepét elhagyva, és érezve az alkotás iránti vágyat készítettem egy kis bemutatót. Hiszen ez az első cikkem a tutorial. …

  • Sziasztok ! Jelentkezem egy újabb Photoshop tutorial-al ! Most egy Abstract csillagot fogunk készíteni :) ! Nos lássuk !1) Csinálj egy 400X400 pixeles ké …

  • Hogyan készítsünk pár lépésből csokoládé hatású szöveg effektet.1. LépésKészítsünk egy új dokumentumot 960 X 640 pixel méretben #39312C háttérszínnel. Ké …

  • Most egy egyszerű pingvin elkészítésének fázisait mutatom be. Alkalmas lehet ez a kis állatka avatarnak, vagy logónak is.Készítsünk egy 600X600-as átláts …

  • A “Látványos 3D-s szöveg” című tutorialhoz szeretnék némi segítséget adni azoknak, akik a 8-as pontban elakadtak:( 8.) Ha kész, tartsd lenyomva az ALT –t és …

A cikket beküldte: grunjoe (http://www.grunge.hu)

Szólj hozzá
a Grunge HD háttérkép készítése alapfok c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>