Haj készítése


Archie-tól újabb photoshop tutorialokat kaptam, thx! A leírásokat folyamatosan teszem ki a lapra, és a mostanában mostoha körülmények között tartott photoshop témát én is gyakrabban fogom frissíteni. :)

1. Nyiss egy új 500x500px nagyságú, fekete hátterű képet.

2. Filter -> Noise -> Add noise

Amount: 10%
Distribution: Gaussian
Monochromatic: Kipipálva

Majd Filter -> Blur -> Motion Blur

Angle: 45°
Distance: 40 pixels

Azután Image -> Adjustments -> Auto Levels

3. Filter -> Distort -> Wave

Number of Generators: 1
Type: Sine.

4. Másold a Layert (Ctrl+J), majd a Transform tool-lal a felső layer méretét növeld kétszeresére, azután a módját állítsd Multiply-re!

5. Készíts egy új layert, amin alkalmazod a Clouds szűrőt (Filter -> Render -> Clouds)! Ennek a layernek a módját állítsd át Overlay-re!

6. Layer -> New Adjustment Layer -> Brightness/Contrast

Brightness: +36
Contrast: +26

7. Layer -> New Adjustment Layer -> Hue/Saturation

Colorize: kipipálva
Hue: 41
Saturation: 60
Lightness: -30

8. Utolsó simításként Crop Tool-lal kivághatjuk a kép közepét mert a széle nem szép, és kész is van a hajunk!!! :)

Fordította: Archie
Forrás: photoshopbox.com

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Nem tudom pontosan leírni, hogy mi ez, de jól néz ki. 1. Nyiss egy új 250x250px nagyságú képet. Készíts rá egy új layert, majd töltsd ki feketével.2. Filter …

 • Archie egy újabb leírással bővítette a honlap kínálatát photoshop témában. :) Az útmutató alapján létre tudsz hozni egy leopárdbőrt utánzó mintázatot, csak köves …

 • Az alábbi tutorialban egy olyan módszert fogtok látni, ami során egy manapság készült fényképből különböző trükkökkel egy régi, kicsit megsárgult, megfakult kiné …

 • A tutorial segítségével egy 3D-s hatást idéző gyűrűt lehet létrehozni. A végén persze a kapott képet meg tovább lehet színezni (ki mi tetszik), no de ennyire nem …

 • Egyes tudósok szerint évezredek múlva a Nap akkorára nő, hogy a körülötte lévő összes bolygó izzani fog. Kb így fog majd kinézni a Föld.1. Nyiss egy új 400×4 …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

8 hozzászólás

 1. Szandra says:

  csak azt szeretném kérdezni hogy, hogy tudom megcsinálni azt h csak pár hajszállal egészítem ki a képet??

 2. Harder says:

  Szandra: vagy megrajzolod külön a hajszálakat, vagy ha már van olyan hajszál a képen ami jó lenne, kivágod és duplikálva átrakod más helyre (elfordítva, arányaiban módosítva akár)

 3. ViZion says:

  3. variáció, hogy megrajzolás helyett egyszerűen a maszatolóval (smudge tool) “kíhúzunk” szálakat a hajából. Kis méretű (1-3), kemény ecsetet érdemes használni. Először kell egy új réteg, majd az eszköznél bejelölni a sample all layers (minden réteg mintavétele) opciót, így a haj az új rétegre kerül. A hajszálak végét puha radírral lehet elvékonyítani, vagy ha túl vaskosak, akkor kijelölés, alt+ctrl+D (feather 0,2-2), ctrl+shift+I (fordított kijelölés), majd símán del -> ezzel elmossuk a hajszálak széleit.
  A legkellemesebb persze ha saját haját lehet másolni, ahogy azt Harder írta. A maszatolós csak nagy képeken ad jó eredményt, kisméretű képnél/hajnál gagyi többnyire (bár ez szinte minden PS dologra igaz jó forrás->több lehetőség).

 4. Szandra says:

  nagyon köszi a segítséget:)
  csak az a gond h nemis tudom hogy kell kijelölni meg kimásolni :S
  valaki letudná nekem írni lépésről lépésre:$??
  nagyon köszi a válaszokat:)(K)

 5. Harder says:

  A marquee tool vagy a lasso tool segítségével kijelölöd azt a területet, amit duplikálni akarsz, majd nyomsz egy CTRL+C -t majd egy CTRL+V -t és így keletkezik egy új layer, ami már csak a kijelölt képrészletet tartalmazza.
  Viszont ha ennyire nem megy a program használata, akkor javaslom, nyomkodd kicsit a menüket, nézd meg mi mit csinál, ismerkedj vele és utána állj csak neki bármilyen leírásnak, mert ez nagyon-nagyon alaptudás kéne legyen.

 6. Szandra says:

  köszikee:)
  igazad van tényleg nagyon kezdő vagyok:)
  még csak 3 napja van meg nekem ez a program és még ehez hasonlóval még nem próbálkoztam:)
  köszi szépen:)

 7. Török Edit says:

  Nagyon kezdő vagyok szeretnék tanácsot kérni, Alakot hogyan emelek ki egy képből, amit máshova szeretnék beilleszteni pl Sony Vegasba előre is köszönöm a türelmet.

  Üdv Edit

 8. ViZion says:

  Edit, csak keresni kell:
  pen tool-os: hXXp://www.tutorial.hu/alakok-kivagasa-i/
  extract-al: hXXp://www.tutorial.hu/kepkivagas-az-extract-segitsegevel/
  körülményesen: hXXp://www.tutorial.hu/alakok-kivagasa-ii/
  máshogy: hXXp://bonfire.blog.hu/2009/04/17/alakok_kivagasa_ii_video_tutorial

  Mindenki máshogy csinálja. Általában a kép szabja meg, hogy mivel érdemes “nekiesni”, praktikusan lasso+quickmask kombóval szoktam leggyakrabban. a magicwand-al csak óvatosan, ált. csak tárgyakra jó, homogén háttérnél, mert nem tud szép íveket jelölni.

Szólj hozzá
a Haj készítése c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>