Lángoló betűk


Látványos, egyszerűen összehozható effekt.

pict1

Nyiss egy új, fekete-fehér képet a photoshop-ban. Ehhez menj a FILE / NEW menübe, és állítsd be “grayscale”-re a tulajdonságát.

Ebben a tutorial-ban a kep 400×400 pixel-es. A CHANNEL PALETTE-n nyiss egy új channel-t ezzel a gombbal, majd a TEXT TOOL-lal írj vmi szöveget (fehér színnel). Ha megvagy, nyomj egy CTRL+A-t hogy az egészet kiválaszd. A későbbi eligazodás kedvéért kattints duplán a channel-re, és nevezd el “Base”-nek.

pict2

Most a “base” channel-t a “fogd és húzd” technikával dobd rá erre a gombra , ezzel csináltál róla egy másolatot. Menj az IMAGE / ROTATE CANVAS / 90° CW -re, hogy elforgasd a képet. Most tüntess el minden kiválasztást a CTRL+D -vel. Ezután jön a “wind” filter, ehhez menj a FILTER / STYLIZE / WIND menüpontba. Válaszd ki a beállítások közül a “Blast”-t és a “From the left”-t. Ebből lesz a láng. Ha magasabb lángot akarsz, akkor még párszor alkalmazd ezt a filter-t (ebben a példában 3x volt).

pict3

Most válassz ki megint mindent a CTRL+A -val, majd forgasd vissza a képet eredeti pozíciójába az IMAGE / ROTATE CANVAS / 90° CCW alkalmazásával. Kicsit lágyítsd a képet a FILTER / BLUR / GAUSSIAN BLUR segítségével (itt 3.0 pixel beállítás lett alkalmazva).

pict4

Most kicsit nyújtsuk el a képet. Ehhez menj a FILTER / BLUR / MOTION BLUR menüpontba, majd állítsuk be az alábbiak szerint: distance = 20 pixel, angle = -79°.

Majd menj a FILTER / DISTORT /WAVE menüpontba, hogy egy kis hullám hatást is vigyünk a képbe. Használd ezeket a beállításokat WAVE EFFECT.

Majd menj a FILTER / DISTORT OCEAN RIPPLE menüpontba, és addj egy kis texturát a lánghoz. Állítsd be így: ripple size = 15, ripple magnitude = 2.

pict5

Most jön az, hogy a “base copy” channel tartalmát át kell másolnod a “Layer 1″-be. Ezt az alábbi betűkombinációkkal teheted meg: Ctrl+A, Ctrl+C, Ctrl+~, Ctrl+V, majd válts vissza a LAYER PALETTE-re és olvaszd össze (merge layer) a “layer 1″-t a background layerrel (háttér layer) – a CTRL+E kombinációval. Most pedig színezzük ki a képet. Ehhez menj az IMAGE / MODE / INDEXED COLOR menüpontba, és válaszd a “Black Body”-t. Most válts vissza RGB mode-ra így: IMAGE / MODE / RGB COLOR.

pict7

Már nincs sok hátra .. :) Válaszd ki a “base” channel-t, és a CTRL gomb lenyomása mellett kattints rá. Majd menj vissza a LAYER PALETTE-re és készíts egy új layer-t ezzel a gombbal . A kiválasztott területet töltsd ki fekete színnel.

pict6

Végül adhatsz hozzá még egy kis “inner glow” effektet. Ehhez kattints jobb egérgombbal a layerre, és válaszd a BLENDING OPTIONS-t. Itt már egyéni ízlés szerint lehet játszani a beállításokkal. A színek élénkségét, telítettségét még tudod fokozni/csökkenteni az IMAGE / ADJUST / HUE/SATURATION menüpontban, illetve az IMAGE / ADJUST / CURVES menüpontban.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • A különböző megvilágítási effektek elsajátítása az egyik legfontosabb mqvelet melyet a “photoshopozás” alatt érdemes megtanulni, rengeteg későbbi kép alapja (vag …

 • MIND BLAST 1. Készíts egy új képet, majd nyomj egy “D”-t a színeket törlendő.2. Válaszd ki a “PAINT BRUSH” eszközt és rajzolj vele az ábrán is látható “stíl …

 • Most olyan betűket készítünk, aminek jeges hatása van. 1. Nyiss egy új képet mondjuk 300x300px méretben. Foreground color legyen #336EA7, ezzel a színnel írj a …

 • E leírás arról szól, hogy lehet egy már meglévő fénykép alapján “skicc” hatású készíteni a photoshop program használatával.A leírás során használhatod az itt …

 • & Először is hozzunk létre egy új képet, mondjuk 400x400px méretben. Egyből nyomj egy “D”-t, hogy töröld a színeket, majd készíts egy új layer-t. Válaszd k …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

9 hozzászólás

 1. mage says:

  ejj sráck ezzel kéne valamit kezdeni nem valahogy nem látom a képeket

 2. Harder says:

  Thx hogy szóltál, javítottam.

 3. mage says:

  ohh ezer köszönet :D:D

 4. Juga Arpad says:

  ez :Most pedig színezzük ki a képet. Ehhez menj az IMAGE / MODE / INDEXED COLOR menüpontba, és válaszd a “Black Body”-t. Most válts vissza RGB mode-ra így: IMAGE / MODE / RGB COLOR. Nekem nem scinal semmmit .remelem tud valaki segiteni(aki tud az jarpad@yahoo.com pls irjon. ja es 7 es photoshopom van minden menne de ez nem megy nem tom mert es naon kellene ez az effect.elore is thx

 5. BonFire says:

  Azért nem csinál semmit látszólag, mert alapból fekete háttéren van a fehér betű. Ezzel csak azt csinálod, hogy átállítod az üzemmódot fekete-fehérről színesre. Kiszínezni már neked kell. Menj a Filter/Render/Lightning Effects menübe, és állíts be valami ilyesmit: http://data.hu/get/149035/Fire-lightning.jpg

  A sárgába a fehéret meg úgy csinálod, hogy kiválasztod a Channels ablakban az eltorzított Base copy tartalmát egy CTRL+klikkel, majd csökkented a méretét és kitöltöd fehérrel.

  Amúgy meg túl van az egész bonyolítva, eleve fölösleges fekete-fehérben létrehozni. Inkább belefért volna egy lightning effekt beállítás.

 6. Juga Arpad says:

  valaki nekem leirna hogy lehet ezt egy kepre ugy rarakni hogy csak az iras me a langok legyenek??? a tobbi pedig attetszo????

 7. BonFire says:

  Árpikám, kapcs ford! nem ert! mit szer…

 8. Juga Arpad says:

  Azt szeretnem tudni hogy hogyan tom rarakni ezt egy kepre:D

 9. tomi6230i says:

  varázspálcával törlöd a feketét

Szólj hozzá
a Lángoló betűk c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>