Lejátszó gomb


A videó bemutatja, hogy lehet egy egyszerű, kicsit 3D-s hatású nyomógombot készíteni photoshop-ban.

Kapcsolódó bejegyzések:

A cikket beküldte: Barát Csaba (http://baratcsaba.hu/)

10 hozzászólás

 1. fajtbros says:

  Hát nem tudom megéri e ennyit dolgozni a gombbal, mikor ilyen szintű effekt az alap stílusokban is bent van.

 2. BonFire says:

  A másik meg az, hogy mint azt már egy másik tutorial kapcsán is megjegyeztem, el van kapkodva ezzel a felgyorsított sebességgel. Nincs hozzá komment; így aztán pont a kezdő számára lesz teljességgel követhetetlen az egész folyamat. Én persze tudom követni, de engem meg régen nem hat már meg a gombok készítésének titka, mivel ezen már túl vagyok egy ideje.

  A tutorialokat nem lárpúrlár készítjük, hogy felvágjunk vele, hanem azért, hogy a tudatlanok tanuljanak belőle. Nagyon jó kis progi az a Camtasia Studio, amivel készült; sokkal többet ki lehet hozni belőle. Ez így csak össze van hányva.

  Nem beszélve arról, hogy ilyen típusú tutorial tucatszám található a YouTube-on, így csak a hegyre a halmot gyártjuk. Én legalább megpróbálom magyar nyelvű szöveggel kiegészíteni őket, mert abból igencsak kevés van.

 3. Barát Csaba says:

  nincs felgyorsítva, meg egyébként is nem sok ész kell hozzá , hogy néha rácsattintson az ember a megállás gombra

  ilyen kinézetü gomb nincs, csak hasonló és azok nem HD minőségben vannak, ami azért jó, mert minden érték tisztán kristálytisztán látszik ha teljes képernyőre teszi az ember

 4. Barát Csaba says:

  meg leutánzásoz nem kell sok ész, csak szem, szóval teljesen feleslegesnek érzem a kommentálni

 5. Barát Csaba says:

  1. A tutorial videóim nincsenek felgyorsítva.
  2. Pont ilyen videó nincs a youtubon. Meg itt király megoldás látható, kivéve, ha mégsem. Van az úgy. :)
  3. Ez a max HD minőség amit a youtubra fel lehet tenni, szóval ez azért is jó mert kristálytisztán látszik minden, ha teljes képernyőre teszed, meg benyomod a hd gombot.
  4. Nem kommentálom a videót, mert utánozni egy majom is tud, szóval akkor minek pluszban beszéd alá?

 6. BonFire says:

  Tudtam, hogy kötekedésnek veszed, holott nem szántam annak. De azért néhány dologra rávilágítok.

  1. Nem mindenkinek van olyan sávszélessége, hogy élvezhesse a YouTube-on a HD minőséget. Tanyára egyelőre még nem hozzák be a 2 Mbitet sem.

  2. Kommentálni azért kell, mert pont hogy nem majmokat idomítunk, hanem embereket tanítunk. Én azért szoktam kiegészíteni egy-egy szöveggel, hogy értse is a tanuló, hogy mit miért kell csinálni. Mert egyébként csak nagyon nehezen esik le a tantusz. Mit könnyebb megtanulni? Amit elmagyaráznak, vagy amire keserű tapasztalatból, sok szívással kell rájönni? Szerintem az előbbi.

  3. Jó bika géped lehet, ha Camtasia felvétel közben ilyen iramban tudsz dolgozni :) Engem minimum zavar a kurzor villogása, no és ugye megoszlik a feladat, így kegyetlen be tudja lassítani a PS-t.

  No, ennyi lett volna mindössze. Ettől kezdve csinálja mindenki, ahogy neki tetszik. Én mindenesetre magyar szövegű videókat töltök fel a témában, mert az – mint mondottam volt – igen kevés van.

 7. Barát Csaba says:

  persze valamihez kell duma, például programozáshoz, de photoshophoz nem igazán, meg amihez nagyon kell, ahhoz ott van a youtube felírásozó lehetősége, vagy magába a videóba bele írni a szöveget

 8. fajtbros says:

  Azért ezzel vitáznék, miért ne kéne duma? Abból még nem lehet baj :o)
  Egyébként BonFire-el értek egyet, mármint abban hogy én se vagyok oda a videós tutokért, általában ki is hagyom őket. Ezt persze megnéztem, bár nem tanulás céljából, mivel érdekel a PS “scene” :o) Viszont itt nem ez zavart, inkább az hogy egy olyan gomb készült ami simán bent van alapból a stílusokban, és valljuk be nem is túl szép.
  Elnézést kérek Csabától, mivel ő jó szándékkal készítette a videót, csak sajnos szakmailag nehéz megállni a kritikát. Amúgy meg köszi, remélem még sok és jobb videót készítesz :o)

 9. Zenit says:

  Maximálisan egyetértek a két sráccal, mivel a tutorial pont hogy az oktatásról kellene hogy szóljon, nem pedig a “csináld amit én osz’ akko megvan a tuti”. Ráadásul, ha már az embosst, birizgálod, akkor főképp szükség lenne a magyarázatra.
  Témája pedig low level, mert hogy ebben semmi extra nem volt.
  Egyebekben pedig thx, a készítésért, a jó szándék a lényeg. :)

 10. Barát Csaba says:

  nincs rajta mit magyarázni

Szólj hozzá
a Lejátszó gomb c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>