MSN stílusú ember


Ebben a leírásban az MSN Messenger “emberkéjét” csináljuk meg. Néhány egyszerű lépés, nem szeretném túlragozni a dolgot.

1.lépés: Az alap alakzatok.

Ahogy az a lenti képen is látható 4db alakzatot kell összerakni (1. kép). Két kezet, egy törzset, és egy fejet. Ezeket készítsük el külön-külön rétegekre, és töltsük ki valamilyen színnel. Legfelül legyen a fej, alatta a törzs, és legalul a két kéz rétege.

msn style photoshop tutorial 1

Pakoljuk a rétegeket a helyükre a 2. képen látható módon:

msn style photoshop tutorial 2

2.lépés: Színezés

A létrehozott négy rétegünket ugyanazzal a színátmenettel (gradient) töltjük ki. Ezt a színátmenetet a Gradient Editorban hozhatod létre. Három színt használunk. A színek és a pozícióik:

 • Color: #ccff99, Location: 0%
 • Color: #99cc33, Location: 50%
 • Color: #006633, Location: 100%

A fentiek alapján hozd létre a színátmenetet, és minden “testrészt” tölts ki vele lentről felfelé. Radial Gradientet használj. A 3-as képen látható módon kellene összerakni.

msn style photoshop tutorial 3

3. lépés: Első tükröződés

Minden testrészre két tükröződés kerül. Az első tükröződés elkészítéséhez minden testrész fölött létre kell hozni egy új réteget. Ki kell jelölni az alakzatot, amire a tükröződést rakjuk (Ctrl + klikk a testrész rétegére). A kijelölést szűkítsd le pár pixellel, majd töltsd ki fentről lefelé egy színátmenettel, aminek 0%-os pozíciójában fehér szín, 100%-os pozíciójában pedig “átlátszó szín” van. Ezt követően a Free Transform-al (Ctrl+T) nyomd össze fentről lefelé körülbelül fele akkorára mint volt, és vidd a testrész felső részébe. (4.kép)

msn style photoshop tutorial 4

4.lépés: Második tükröződés

A második tükröződés hasonlóképen készül mint az első. Kell egy új réteg minden testrésznek. Ki kell ismét jelöli a testrész, majd ki kell tölteni fehérrel. A rétegek fedési módja legyen Soft Light. A kijelölést ne szüntesd meg. Válassz egy kijelölő eszközt, és vidd egy kissé feljebb a kijelölést, majd egy delete billentyűvel töröld a felesleges részeket. A test második tükröződésénél egy kicsit szűkebbre is kell venni törlés előtt. A kezeknél pedig nem csak felfele kell mozgatni, hanem kicsit jobbra, illetve balra is. Ez lehet hogy kicsit ködös, de a kép alapján meg lehet csinálni (5.kép).

msn style photoshop tutorial 5

5.lépés: Keretezés

Már csak egy dolgunk van. Össze kell mosni az összes testrész, és a hozzájuk tartozó tükröződéseket. Majd kel neki egy keretet adni (stroke). A színe legyen #006633. Vastagságot nem írok, azt mindenki igazítsa a képméretéhez. Kb. ilyet kéne csinálni (6.kép):

msn style photoshop tutorial 6

Végül is ennyi. A lényeg, hogy innen már úgy cifrázza az ember, ahogy akarja. Ha valami kérdésed van keress meg.

msn style photoshop tutorial 7

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Egyedi Vista Stílusú menü készítéseHa szeretnél Vista stílusú menüt készíteni pl. a honlapodra, akkor ez a tutorial pont neked szól.Lássunk is hozzá: …

 • Passatgt egy rövid leírás keretében bemutatja, hogy hogyan "morcosítsunk" egy VolksWagent. Első lépésként nyissuk meg a képet,majd sz …

 • Régebben írták páran a lap látogatói közül, hogy örülnének egy userball tutorial-nak. Kerestem pár minőségi userball-t. Ezeket próbáltam megcsinálni Photoshopban …

 • Az interneten különösebbnél különösebb menüket láthat az ember. A menüket külünböző programokkal készítik: ezek közé tartozik a photoshop is. A leírásból megtanu …

 • A leírásból megtudhatod, hogyan lehet egyszerűen, a cikk végén látható képhez hasonló szöveget készíteni.Az első lépés, hogy készítünk egy új dokumentumot, é …

A cikket beküldte: Sejby (http://sejby.fw.hu)

22 hozzászólás

 1. Dani says:

  Igen,és az embernek a hasát,vagy törzsét hogy csinálod meg,jó lenne részletesebben is leírni….

 2. zoleytaylor says:

  pff. hát hogy? rajzolsz. a fej kör, a kezek elipszisek elforgatva, a test elipszis “megcsonkolva”… ha ennyiből nem megy, akkor rakj össze valami figurát körökből! (de ps máguskodás előtt meg kéne tanulni kezelni az alapfunkciókat, gyerekek!)

 3. Sejby says:

  Dani:
  ahogy zoleytaylor írta körökről és elipszisekről van szó. Ha már kérted (röviden) részletezem:

  1, Fej: új réteg, körkijelölő eszköz shift+ctrl nyomvatartva, csinálj egy szabályos kört. Töltsd ki valamilyen színnel.

  2, Karok: új réteg, körkijelölő eszköz, húzol egy keskeny elipszist, majd ezt is kitöltöd. Ctrl+T, majd elforgatod kicsit. Lemásolod a réteget, Ctrl+T, vízszintes tükrözés.

  3, Törzs: új réteg, egy normál elipszist húzol fentről lefelé, majd a kijelölést kitöltöd. Ctrl+D, majd shift+ctrl nyomvatartásával egy nagy szabályos kör alakú kijelölést csinálsz. Úgy mozgatod, hogy a kijelölés belsejében a tutorialnak megfelelő alakzat legyen majd jobb gomb új réteg kivágással, és az fennmaradó felesleges alakzatot tartalmazó réteget kitörlöd.

  Nagyjából ennyi… Sok sikert.

 4. Dani says:

  Hülye én se vagyok.A karokat meg az ilyen alapokat még a hülyegyerek is megtudja csinálni,meg én is.De a törzset igazán nem tudtam,hogy kell -.-.

 5. BonFire says:

  Akkor pedig nem beszólni kéne, hanem megnézni az Archívum linkeket a jobb oldali hasáb alján, mert szépen ki vannak téve, és dátum szerint is lehet keresgélni. Aztán ha elég türelmes vagy, akkor meg fogod találni azt a tutorialt is, amely az alapvető eszközhasználokat ismerteti. Ezek külön is megtalálhatóak szintén hivatkozásként a Photoshop gyűjtő harmadik pontjában, “Photoshop alapok” címmel, és nem dísznek van kitéve, ha már a keresőt nem találod meg.

  Az ilyen hangvétel és stílus nem megszokott ezen az oldalon. Ha már a tutoial nem volt elég részletes, és a cikk szerzője még egy külön hozzászólásban le is írta lépésenként, akkor azt illik megköszönni, nem pedig méltatlankodni!

  Ezután pedig, ha lehet, a hozzászólás kapcsolódjon valamelyest a cikkhez!

  Köszönöm!

 6. Józsi says:

  Sziasztok!
  Eléggé új vagyok az oldalon, meg nem is valami nagy photoshopos(otthon megvan a CS3, az alapvető funkciók úgy-ahgy mennek).
  Olyan kérdésem lenne, hogy CS3-ban hol van a gradient editor? mert sehol sem találtam…:(

 7. BonFire says:

  A bal oldali eszköztáron van egy festékesvödör (Paint Bucket). Ha hosszan lenyomod, ott találod. Utána a színeket a fenti eszköztárban állíthatod be. A színátmenetre kell kattintani. Egyébként az is elég, ha lenyomod a “G”-t .

 8. BonFire says:

  Esetleg kifejtenéd bővebben is, hogy miért az? Kíváncsi lennék, hogy a Google miért dobja ki harmadiknak, ha egyszer “GAGYI”, valamint arra is, hogy naponta hányan látogatják, és arra is, hogy akkor Te hogy találtál rá? Epekedve várom a válaszodat!

 9. Harder says:

  BonFire, az ilyenekre nem is kell reagálni, mert úgyis törlöm a kretén hozzászólásokat. :)

 10. Józsi says:

  Esetleg valaki válaszolna a kérdésemre?

 11. Józsi says:

  Köszi, de az itt leírtakat ott se tom beállítani.
  esetleg felrakhatnál róla egy videót a Youtube-ra!

 12. zoleytaylor says:

  oldalt az eszközök közt kiválasztod a gradient toolt (végignézed a gombokat jobbklikkel. amúgy a paint bucket-tel egy helyen van), aztán rákattintasz fönt a színátmenetre és rögtön bejön a gradient editor… csak tudnám hogy hol máshol lehet az ilyet keresni? vagy tudnám miért könnyebb kérdezni mint keresni…

 13. BonFire says:

  Fel van rakva a YouTube-ra. Beírtam a keresőbe, hogy “Photoshop Gradient”, és 71 találatot egyből kidobott. Egyébként pedig: http://www.tutorial.hu/alapveto-tudnivalok/

 14. Sypy says:

  Ügyes munka!Gratula!

 15. balogh_adam says:

  szia sztok uj vagyok!

  valakinek meg van az R-lf2 különben az a címe R-little fighter2
  ha valakinek meg van szoljon jó!

  ö józsi te vagy rácz józsi mond

 16. adam says:

  sziasztok uj vagyok

 17. BonFire says:

  Szerintem, te nem ezt az oldal keresed. Itt nem kimondottan a játékokról szokott szó esni.

 18. Amatory says:

  hello, azt szeretném megkérdezni hogy kell megcsinálni a kezeket hogy egy kicsit el legyen döntve és testet hogy kell megcsinálni hogy olyan legyen, köszi előre is a válaszotokat

 19. BonFire says:

  Az ellipszis kijelölő eszközzel, új rétegre. Edit/Fill. Választasz egy színt. Ctrl+t, ezzel elforgatod. A kéz kész. A test szintén ellipszis, új rétegre, Intersecttel a másik, és le lesz vágva a fölösleg. Csak ennyi az egész.

 20. CodeMaster says:

  Szerintem nagyon jó tutor. Grat

 21. Panko says:

  ha még így sem világos amatory akk ahogy kiválasztod az elliptical marquee tool-t, a layer menüpont alatt van egy ikon, pont a 4. ha ráhúzod az egeret akk kijön a szöveg hogy intersect with selection, na azzal kell megcsinálni rendesen, am meg elég pff h gradient-re kéne kidobni vidit omg

 22. Norberto says:

  Igaz hogy nincs leírva a törzs elkészítése, de könnyen meglehet csinálni :)
  néhány másodperces munka az egész… ;D

Szólj hozzá
a MSN stílusú ember c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>