Villám készítése II.


A sapkafej által beküldött leírás kicsit feltuningolva:

Először is kezdj egy új dokumentumot, modjuk 500×350 pixellel. Nyomd meg a D-t hogy visszaállítsd a színeket fekete-fehérre. Csinálj egy új layer-t, ezt töltsd ki fekete-fehér átmenettel. Ha vízszintesen húzod a villám függőleges lesz.

Ezután Filter/Render/Difference Clouds. Majd egy Ctrl+I kombinációval invertáljuk a képet. (Vagy Image/Adjustment/Invert)

Most pedig Ctrl+L, vagyis Image/Adjustment/Levels. Valami ilyesmi beállításokkal:

Ezt eddig ist tudtuk, de most következzen az új rész: villámunk kiszínezése, vagyis Image/Adjustment/Hue-Saturaration (Ctrl+U):

A Colorize-t pipáljuk ki. Mixelj valami kékes árnyalatot, de a fényerőt (lightness) ne növeld. Végül a Blend mode-ot állítsd Screen-re, és kész is vagyunk. Jah hogy fehér lett az egész? A background layer-t színezd ki egy kicsit (szóval ne legyen fehér) és már látszik is. Ennyi.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Ez a tutorial az unaloműzésemnek egyik eredménye, amit egy gyerek kérésére készítettem el, hát pontosan nem tudom mi ez, de én szmötyinek neveztem el. Az elkészí …

 • 1) Készíts egy új dokumentumot 300*200px méretben (vagy amilyen méretben kell).2) Hozz létre egy új réteget (SHIFT+CTRL+N) és töltsd ki 50%-os szürkével(EDIT …

 • 1.) Nyiss egy 420×160-as méretű, fehér dokumentumot. 2.) Tegyél a dokumentumba egy képet, és azt helyezd el kedved szerint. Én ezt használtam: punisher5ea.png. …

 • Mercuriustól kaptunk egy nagyon jó tutorialt, amiben egy tűzgolyó elkészítését mutatja be. 1) Készíts új dokumentumot 400×400-as méretben, és állítsd feketére …

 • Karbont fogunk csinálni egy Honda CIVIC-re. Ha nem tudod mi az, akkor az undergrundból biztos ismerős lesz, vagy a képeket megnézve és a tutorialt végigcsinálva …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

8 hozzászólás

 1. meszes says:

  csá all !! én azt szeretném kérdezni hogy valahogy ,márpedig biztos lehet olyat csinálni ,pl én a testem körül szeretnék villámokat késziteni,de a villám össze vissza van nem lehet valahogy korigálni hogy oda mennyen a villám ahova én akarom teni ??válaszotokat elöre is köszi !!

 2. BonFire says:

  Ezek a villámos tutorok általában a véletlenszerűen generált (vagyis render) lehetőségekről szólnak. Ha konkrét alakzatot szeretnél, akkor nincs más hátra, meg kell rajzolni. E célra kitűnően használható a Pen tool, mivel a megrajzolt görbék formáját utólag is lehet módosítani, alakítgatni. A Pen tool eszközzel egy útvonalat hozol létre, “Path”, amit később egy körvonal vagy kitöltés követni fog. Ezután csak végig kell futtatni a vonal mentén egy beállított ecsetvonást, majd a cikcakk vonalat utólag effektelni egy kis Outer Glow-val olyan színűre amilyen tetszik.

  Érdemes még szem előtt tartani, hogy a kép, amelyen a villámot létrehozod, valamilyen sötét tónusú legyen, így fog igazán szépen ragyogni.

  A Pen tool használatára sok bemutató videót is találhatsz nyilvános videomegosztó oldalakon.

 3. KillerMike says:

  Szia, azt szeretném kérdezni, hogy a Blend mode-ot hol tudom Screenre átállítani? Előre is köszi a választ, Üdv: Mike

 4. BonFire says:

  A Layer paletta bal felső sarkában (közvetlenül a Layers fül alatt) van egy legördíthető ablak, ami alapesetben “Normal”-ra van állítva. Ott változtathatod a Blending Monde-ot. Mellette az “Opacity” ablakban az átlátszóságot.

 5. ricsi says:

  nekem nemjó vami amikor hozzárenfdelem a felhőt és invertálom akkor nem lesz villámvonal amikor beállítom az értékeket a levels-nél akkor meg tiszat fekete lesz midnen mi a baj?

 6. ricsi says:

  már jó :D negatív felhő kellett

 7. Gergő says:

  Nagyon jó, nekem bejön!

 8. Pengunike2 says:

  Nekem nagyon tetszik! :D Jó efekteket lehet vele csinálni.

Szólj hozzá
a Villám készítése II. c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>