Screenpresso – nagyon jó képernyőmentő program

A pályafutásom során mar számtalan képernyőkép készítő programmal találkoztam. A minap olvasgattam, s tálaltam egy programot “Screenpresso” amiről rengeteg jót írtak, így hát kipróbáltam.

Az első dolog, ami megfogott benne, hogy az indulásnál megkérdezte, hogy telepíteni szeretném-e vagy csak futtatni a programot. Evidens, hogy a hordozható változatot próbáltam ki. A másik jó dolog, hogy a billentyűzeten tálalható PrintScreen –el működik. Ezek után egy kattintás az óra melletti ki ikonra s azonnal látható lesz a menü. Több opció közül választhatunk: régió (rendkívül hasznos), teljes képernyő…

imagine8

imagine9.jpg

Miután elkészítettük a képet, a menü lesz látható. Itt megtalálhatjuk az utolsó 100 képet, amit készítettünk. Természetesen beállítható, hogy ne legyenek láthatóak, vagy csak a clipboard-on legyenek-e, illetve egyből küldhetjük a belső szerkesztőjéhez is.

Ahogy lentebb is látható, több eszközünk is van.

  1. számozás – nagyon hasznos mikor lépeseket akarunk szimulálni
  2. nyilak
  3. szöveg

aaa

Természetesen menthetjük a képet, méretezhetjük, vagy küldhetjük a twitter oldalunkra is akár. A következő verzióban hang és video támogatást is ígértek, reméljük ez nem csak a kereskedelmi változatban lesz elérhető.

Mindenképpen érdemes kipróbálni.

Honlapja: screenpresso.com

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Jól néz ki. :-) Remélem, használható is. Egyébként van a programhoz link is vagy Google-zön mindenki? :-)

  2. Kb. semmi extra a többi képlopó programhoz képest, sőt, kifejezetten kevés eszköz van benne és csak 4 képformátumot ismer :(, viszont a jó menü megoldásai nagyon tetszenek. Gyorsan lehet vele dolgozni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét