Digitális tuning

Passatgt küldött egy leírást arról, hogy egy Mazda
323-ból hogyan lehet egy Photoshop segítségével egy még jobban kinéző autót készíteni…

1. Egy Mazda 323 lesz az alapanyag,ezt fogjuk kicsit tuningolni


photoshop auto tuning

2. Ültetés. Először jelöljük ki úgy,ahogy a képen van.

photoshop auto tuning

3. Utána CTRL+C,CTRL+V (másol, beilleszt).

photoshop auto tuning

4.Ha megvan,akkor a lefele gombbal lejjebb húzzuk a réteget

photoshop auto tuning

5. Egyesítsd a rétegeket.Kész van az ültetés.Most szedjük le a jelet:

photoshop auto tuning

6. A klónecsettel a képen látható módon szedjük le(S)

photoshop auto tuning

7. Ugyanezzel a módszerrel szedjük le a lámpamosókat

photoshop auto tuning

8. Clear index: jelöld ki,és nyomj egy CTRL+SHIFT+U-t.

photoshop auto tuning

9. Ezzel is megvagyunk

photoshop auto tuning

10. Most szedjük le a rendszámot.Jelöljük ki úgy ahogy a képen van

photoshop auto tuning

11. Fesd be feketére

photoshop auto tuning

12. Jelöld ki úgy ahogy a képen van

photoshop auto tuning

13.Új réteg

photoshop auto tuning

14. Most ecsettel a képen látható módon fesd be a réteget.

photoshop auto tuning

15. Kicsid maszatold el(R)

photoshop auto tuning

16. Egyesítsd a rétegeket,és itt is maszatold el a szélet egy kicsit

photoshop auto tuning

17.Most szedjük ki a rácsot:Jelöld ki,

photoshop auto tuning

18. És fesd be feketére

photoshop auto tuning

19. A 6. pontban megismert módon szedd le a 2 csíkot

photoshop auto tuning

20. Megvagyunk.Szép és tiszta:D

photoshop auto tuning

21. Most jön a felni. Először is keress egy képet,amin ilen nézetbe van a felni. Jelöld ki,és
másold át

photoshop auto tuning

22. resize, distort, rotate érzés szerint.

photoshop auto tuning

23. Kész van az első felni.

photoshop auto tuning

24. Másold le az első felni rétegét,és azt rakd hátulra kis méretezéssel

photoshop auto tuning

25.Kezd alakulni. Most rakunk bele egy rácsot:

photoshop auto tuning

6. Először nyisd meg,jelölj ki belőle egy darabot,és másold át. Innen tudod letölteni a
rácsot:

photoshop auto tuning

27. Így kéne kinéznie

photoshop auto tuning

28.Érzés szerint állítgass rajta,hogy jó legyen

photoshop auto tuning

29. Jelöld ki a képen látható módon,és fordítsd meg a kijelölést (SHIFT+CTRL+I)

photoshop auto tuning

30. Radírozd le. Utána bolyhos radírral radírozd körbe egy kis csíkba,hogy legyen rajt
árnyék

photoshop auto tuning

31. Felülre is kerül egy rács,és kész vagyunk.Ha tetszik a tutorial lesz folytatás:)

photoshop auto tuning

Szerző: Passatgt

36 HOZZÁSZÓLÁS

 1. még egy kicsit tuningoltam is rajta :):D:P!! kössz a segítséget
  ja és legyen még ijesmi :)

 2. hello ez király lett nem tucc még tippeket adni hogy pl lefessem a kocsit v matricát tegyek rá, ja és azt is + köszönném ha a rácsot elküldenéd és az email címemre küldd el lécci:bence5000@freemail.hu

  előre is kössz

 3. Mivel a cikk eredeti szerzője mailben kuldte a leirast es en tettem ki, igy a wp engem is kitesz szerzőként. A felette lévő sor statikusan benne van a cikkben.

 4. Harder gondolom te is vágod ezeket a dolgokat h hogy kell tuningolni

  nem tudnád elmondani hogy kelll befesteni a kocsit?

  kössz

 5. a kocsit ha kiakarod festeni: new layer az adott kocvsi képe fölé, kifested puha ecsettel a kocsi részt, majd a layer badding optionsját állítsuk owerlay-ra…ennyi

 6. Én az ecset helyett inkább a Pent ajánlanám. Hallatlanul pontosabb eszköz, arról nem beszélve, hogy utólag is módosítható a vektor, sőt el is menthető. És mindent maszkolok, nem festegetek. Aztán Ctrl+J-vel lemásoljuk, a Blending módját Normálon hagyjuk. Ellenben bemegyünk a Blending Options-be, Color Overlayre állítjuk, kiválasztjuk a kívánt színt, és ott állítjuk Colorra.

  A sima Overlay nem minden esetben használható, ugyanis a két szín keveredni fog. Az összhatáson mindenképpen sötétít, és ha sárgához kék színt rendelsz Overlayben, akkor az összhatás zöld lesz. De középszürke kocsinál használható.

  Így gyakorlatilag az eredeti képből sem vész el semmi, és ha a színt a Blending Options-ben állítjuk, szintén megvan az az előnye, hogy bármikor megváltoztathatjuk. Csak a színskála (hue) csúszkáján kell húzogatni a potit.

 7. Hy! Lécci adjatok egy linket,hogy honnét tudom letölteni a rácsot! Köszi!

 8. A rácsot neked kell megrajzolni. Nyitsz egy 10X10-es Transparent fájlt, fehér ceruzával megrajzolod bele az X-et, aztán definiálod patternnek. Utána az autós képen új rétegre csinálsz egy kijelölést, Edit/Fill/Pattern.

 9. Sajnos, nem ismerem a magyar felületet, de megpróbálom. Tehát:1. Új file; átlátszó háttérel 10X10 pixel, üzemmód:RGB 2. Ceruza eszköz, átmérője legyen 1 pixel; festőszín:fehér. 3. Nagyítóval jól kinagyítod, aztán a két átló mentén végigpötyögteted, mint egy X-et. 4. Szerkesztés/Definiálás vagy meghatározás; ott bejelölöd a mintázatot. Adsz neki egy nevet, pl RÁCS, és megvan.

  Az autós képen nyitsz egy új réteget, csinálsz egy kijelölést. Szerkesztés/Kitöltés, egyébként Shift+F5. Használat:Mintázat. Kiválasztod a mintázatok közül, az elmentett RÁCS-ot, és ok.

  Valami ilyesmi lehet.

 10. Ez a velni ez gagyi, mert a hátsó felni ne ugyanaz legyen mint az első, hanem ha van egy másik kocsi amiről lehet szedni cuccot, akkor hátulra a hátsó kereket tegyük, mert akkor élethűbb

 11. A felni, az teljesen egyedi ízlés kérdése. A rácsról meg csak annyit, hogy ha valaki lusta arra, hogy lerajzoljon 5 db pöttyöt, az inkább adja nekem a Photoshopját, mer’ drága; neki úgysem kell, nekem meg nem telik rá!

 12. csak most más autóval kellene, meg ha lehetne akkor még pluszba szinezni is meg ilyenek….

 13. Des, azért nincs ott a rács letöltése, mivel azt magad is elkészítheted, kábé 2 perc munkával. Ezenkívül, ha beírod a keresőbe, hogy “Photoshop Patterns”, vagy “Photoshop Textures”, kapsz egy rakás linket, ahonnét biztosan tudsz olyat letölteni, amilyet szeretnél. De hidd el, jobban jársz, ha magad készíted el, hamarabb kész van. A böngészéssel el lehet ám tölteni rengeteg időt! De most kipróbáltam, lemértem az időt, 1 perc 48, és közben még egyszer el is rontottam!

  Shadow, rengeteg szebbnél szebb autós képet lehet letölteni a netről, azokat is meg lehet tuningolni (habár némelyiket már nem is kell :)) A színezésre is találsz megoldást a lapon, itt is, és még sok helyen. Habár annyit még hozzátennék, hogy ha mindenáron színezni akarod az autót, akkor lehetőleg valamilyen elég világosszürke és metálfényezésűt tölts le. Sötétbordón vagy pláne feketén nem igazán érvényesül a színhatás. Főleg, multiplyban.

  Fogj hozzá bátran!

 14. tök jó meg minden de csatlakoznék az előttem szólokhoz a felni az kicsit gáz lett:) azon eléggé látszik h nem eredeti… én még a fényerejével/kontrasztjával esetléeg a színezetével eljátszottam volna kicsit:)

 15. Ezt az éjjeli színezést, csak úgy érdekességképpen csináltam. Persze, sokkal több van benne, mint ahogy a képen demonstráltam, de egy a lényeg. A Pennel meg kell rajzolni a Pathot, aztán hozzákapcsolni egy Adjustment réteget. Ez lehet Hue/Saturation, vagy Solid Color réteg, A Path, vektormaszkként kapcsolódik a réteghez. És ugye rengeteget el lehet játszani a keverési üzemmódokkal is. Mindegyik egy kicsit másként viselkedik, hogy mást ne mondjak, ugyanaz a szín, ugyanazzal a keverési móddal, nem ugyanúgy viselkedik, ha Hue/Saturationt vagy Solid Color réteget használunk. Ezek Soliddal készültek, Overlay üzemmóddal.

  A felniről meg már írtam, hogy teljesen egyéni ízlés kérdése. Természetesen akármilyen felnit pakolhatsz az autóra, az a lényeg, hogy egy jó nagyfelbontású képpel dolgozz. Sőt, akár az abroncsokat is meg lehet szélesíteni akár a versenyautókéit. Vagy lehet még spoilert is rápakolni, meg ilyenek.

  Apropó! Láttátok már azt a tutorialt, ahol Matchboxot csinálnak az autóból? Szerintem az is muris! http://phonuts.org/?p=729

 16. Miért pont erre a képre van szükséged? Annyi jobbnál jobbat lehet találni! A tutorialban le van írva, hogy egy Mazda 323 kocsi az. Ilyet keress!

  Ha mindenáron ezt a képet szeretnéd, nem biztos, hogy megtalálod, mivel nagyon úgy néz ki, mintha valaki a saját udvarán fotózta volna le a saját autóját. Talán éppen a cikk szerzője. Ha meg akarod kapni, írj egy emailt Hardernek, és ha a szerző még elérhető, és bele is egyezik, talán segít felvenni a kapcsolatot vele.

  Egyébként mi, kommentelők nem láthatjuk a te email címedet, ahogyan te sem a miénket, tehát ide ez egy fölösleges kérés volt. Ezt csak az oldal Ura és Parancsolója tudhatja. Vele kell, hát felvenned a kapcsolatot.

 17. Sziasztok!!
  Valaki nemtud erről a képről linket küldeni mert nemtalálom meg!!
  VAgy küldja ez email címemre ha lehet!! Köszi!!

 18. rakhattál volna be momo felniket vagy bbs mert ez nagyon nem tetszik de az autó magában jól néz ki :D:D

 19. Fel tudna valaki rakni olyan felniket amelyek ugyanolyan szöbe állnak mint a képen vagy küldjétek el az e-mai cimemre mert szeretek tuningolni de sehol nem találok ehhez való felniket .előre is kössz!

 20. Mikor megvan a felni ás átvágtad az új képre… és épp nem passzol.. könyörgöm nyomj egy ctrl+T blii kombináció aztán hajlítgasd úgy a felnit h jó legyen :D

 21. Srácok csináljátok már meg ugyanezt egy 98-as reanult clioval,ha lehetséges,köszi

 22. Hey! Srác! Csináld meg magad, a tutorial alapján! Nem azért van, hogy más csinálja meg _helyetted_, hanem, hogy te tanulj belőle!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét