Halványuló tükröződés 3 módszere

Az alábbi cikkben eredetileg egy youtube videó volt, ami a „halványuló tükröződés” 3 módszerét mutatta be. Ezt az angol nyelvű oldalakon reflection néven lehet megtalálni és nagyon sok jó, részletes leírás és videó is van a témához.

Frissítés: BonFire elkészítette a magyar nyelvű videót és felajánlotta, hogy tegyem ki a lapra, úgyhogy fogadjátok Tőle sok szerettel :)

Forrás: Egyszerű tükröződés létrehozása – videó tutorial

További magyar nyelvű PS tutorialok

Az alapokat akár itt a lapon, ebben a cikkben is megtalálod: a Tükröződés pont erről szól, illetve van egy még részletesebb leírás is itt: tükröződés vízen

Ha a videót jobban szereted, akkor tudom ajánlani ezt a magyar nyelvű videót: Adobe Photoshop CS5: Egyszerű tükröződés

Angol nyelvű anyagok

Ha nem zavar, hogy angol a hang/leírás, akkor tudom ajánlani az alábbi videókat:

Photoshop Tutorial #5 – tükröződés

Kép tükrözése Photoshop-ban (Tutorial)

Mint látható, nincs új a nap alatt, a legtöbb leírásban ugyanazt a módszert használják, érdemes Neked is ezzel a technikával csinálnod a tükröződést.

Sok sikert!

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

14 HOZZÁSZÓLÁS

 1. bubu001:
  Nagyon jól tetted. A gradient-es ha másik alapra kerül, már mehet is a kukába, a töröltnél ha mégis kicsit többet szeretnél, akkor -ha szerencséd van- a history-ból törölve nem kell előröl kezdeni a tükröződés gyártását.
  Kizárásos alapon a maszkolás a legjobb megoldás, mert későbbi szerkesztés ezzel a legegyszerűbb.

 2. És természetesen a gradientes módszer rendkívül pepecs. Legalább is nekem a videó alapján egy kicsit túlbonyolítottnak tűnt. Többször színmintát venni, variálni; tényleg a legegyszerűbb és a legelegánsabb a maszkolás. És miért bonyolítsunk, ha nem muszáj!

  De azért használható módszer, mondjuk Illustratorban, ahol nincs színtelen kitöltés (vagy még csak én nem jöttem rá? :), így alternatív módszerekhez kell folyamodni.

 3. 1. A tutorial videóim nincsenek felgyorsítva.
  2. Pont ilyen videó nincs a youtubon. Meg itt király megoldás látható, kivéve, ha mégsem. Van az úgy. :)
  3. Ez a max HD minőség amit a youtubra fel lehet tenni, szóval ez azért is jó mert kristálytisztán látszik minden, ha teljes képernyőre teszed, meg benyomod a hd gombot.
  4. Nem kommentálom a videót, mert utánozni egy majom is tud, szóval akkor minek pluszban beszéd alá?
  6. Tudja mindenki követni, a videót meg is lehet állítani vaz!

 4. Csaba, azért ne bosszantsd fel magad annyira, hogy minden poszthoz ugyanazt beírod, még akkor sem, ha a te bejegyzésed. Elolvastuk, megértettük. Nem kell tízszer leírni, mert az oldalon nem gyengeelméjűek tartózkodnak.

 5. Csaba:
  Kinek válaszoltál…? :)
  Természetesen a kommentek, és az ha elmondod mi-mit állít át, és az miért kell, az segíti a kezdőket, hogy maguk is alkossanak.
  Ne felejtsd el, hogy sokszor nem az a fontos, hogy „A” képből ilyen „B” kép lett, hanem a kettő között az eszközök, szűrők, stb. bemutatása.
  Lényegében itt sem a tükröződés az érdekes, hanem a 3 módszer, amit később esetleg más képen és más képpen is tud alkalmazni a polgár – már ha nem csak kopi-pészteli a tutorialokat, hanem ÉRTI is.
  A tutorialok nagyrésze NEM a kopipészt, hanem a kreatív gondolkodás felé tereli az embereket.
  Ez persze az én véleményem, nem kell megsértődni (!), jó a videó :)

 6. Nyugalom, a hosszú élet ritka.
  Jó a videó, ötleteket adhat és érthető.

 7. Köszönöm a videót, bár úgy látom youtube account nélkül nem tekinthetem meg:

  „Ez egy privát videó. Ha személyesen Neked küldték, mindenképpen fogadd el a küldő kapcsolatfelvételi kérését.”

 8. Nem veled van a hiba. Valami YouTube-mizéria lehet, mert én sem tudom megnézni, bár van YouTube accountom. Írjál Csabának egy mailt, hogy mi újság, a weboldalán megtalálod az elérhetőségét. Szerintem feltöltötte, és a beállításokban a nyilvános helyett a privátba rakta a pipát, ezért nem lehet bárkinek megnézni. Ezt neki kell átállítani, és akkor újra lehet nézni.

 9. Sajnos Csaba úgy döntött, hogy a videót csak úgy lehet megnézni ha fizetsz érte. :S Amint van időm, írom át a cikkeket hogy megint hasznos tartalom legyen ezeken az URL-eken, addig egy kis türelmet kérek. Thx!
  ———
  frissítés: kész

 10. Köszönjük az infót! Bár nem rám tartozik, ez a döntés kissé fura nekem. Az itteni szerzők eddig nem így gondolkodtak, és amint a fentiekből is kiderül, nehogy azt higgye bárki is, hogy ő újat mutat Ps-ben, mert 999 ezrelék, hogy valaki már leírta, megfilmesítette stb.

  Ha nem lenne tízezer videó a témáról a YouTube-on, lehet, hogy én is csinálnék egyet, de még lehet, hogy fogok is, csak hogy legyen magyar nyelvű is. De nem ígérek semmit, csak annyit, hogy talán.

  És azt majd lehet ingyen nézni…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét