High-Tech Swirling Aurora

Sziasztok! Ez a 2. tutorialom remélem ez is tetszeni fog. Egy egyszerű High Tech képet fogunk készíteni.

Vegyünk egy képet. Akármilyet amin szerintetek jól néz ki ez az effect. Nekem ezt a tagot sikerült találni aki táncolni akar vagy én nem is tudom mit képzel.

1

Készítsünk egy új réteget. Layer > New > Layer… vagy (Ctrl+Shift+N) nevezük el Light Swirl-nek. Ezen a rétegen fogunk dolgozni!

2

Most válasszuk ki a Pen Tool kijelölő eszközt. (P)

3

A Pen Tool segítségével húzzunk vonalakat tetszőleges módon. Ennél az alakzatnál ha szépet akarsz próbáld meg úgy csinálni mint ahogy az a képen is látható.

4

Most hogy ezzel megvagyunk válasszuk ki a Bruss Tool-t (B) és a válasszuk a 9-es méretű ecsetet a következő beállításokkal. Persze ez képenként változik. De a tutorial végére érteni fogjátok.

5

Nyomjunk egy D majd egy X betűt. Ezzel alaphelyzetbe állítottuk a foreground color-t és a background colort valamint felcseréltük a kettőt. A képen változást nem fogsz látni csupán baloldalon a kettő szín cseréjét.

6

Na most még ugye megvan a kijelölésünk és még mindig a Pen Tool eszközt használjuk tehát egy jobb egérgombot nyomunk és megkeressük a Stroke Path feliratot.

7

Majd válasszuk ki a Brush eszközt! Ne felejtsük el kipipálni a Simulate Pressure rublikát. Ez azért lesz jó mert a görbe amit húztunk nem csak vége lesz hanem egyenletesen kisebb lesz vagyis hegyes.

8

Ezt kellene most kapnunk! Ha valakinek vékonyabb vagy vastagabb vonal kellene azt a Brush-nál tudja állítani de ezt imént írtam is.

9

A Light Swirl nevű rétegen van a görbénk tehát jobb katt a rétegre majd Blending Options ott pedig Outer Grown. Állítsuk be a következő értékeket:

10

Tehát nekem most ez van:

11

A következő lépés az hogy a görbéket adott helyen kitöröljük ezzel adunk a képnek egy különleges hatást :). Elősször is adjunk egy Layer Mask-ot annak a rétegnek amin a görbe van. Tehát kattintsunk a Light Swirl rétegre majd  Layer > New Layer Mask > Reveal All

12

Majd használjuk az Eraste Tool-t vagyis radír :) (E) és töröljük ki néhány helyen a görbénket.

13

Ha mindíg jó elyen törlöd ki egy szép 3D effectet kaphatsz. Nekem így sikerült:

14

A következő lépés az hogy a Light Swirl nevű réteget duplázzuk meg. Vagyis katt a rétegre és Ctrl+J vagy jobb klikk és Duplicate Layer…

15

Ezek után forgassuk el a képünket 90 fokkal jobbra. Tehát Image>Rotate Canvas>90° CW

16

Ezek után adjunk egy kis szeled a kék görbénknek. Filter > Stylize > Wind

17

Ha kicsinek találod a vonalakat Ctrl+F -el tudod sokszorozni. Persze  vonalak állhatnak lefele is csak olynakor a From the Right-ot jelöld be. Ha ezzel is megvagyunk adjunk hozzá egy kis Lighting Effectet. Ehhez viszont az szükséges hogy az alap képet duplázzuk meg.

19

Majd Filter > Render > Lighting Effects a következő beállításokkal:

18

Forrás: High-Tech Swirling Aurora

A “High-Tech Swirling Aurora” videó megtekinthető a Youtube-n is:

Ezennel a végére értünk ennek a tutorialnak remélem tetszett és sikerült mindenkinek. ÜDV: newidentity

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Először is nagyon tetszik a tut, még több ilyet :o) Viszont ami nagyon zavart hogy végig azt írod tutorialom, találtam, stb., ehhez képest inkább a fordítás volt az erősséged ebben a cikkben :o) Ne érts félre, én is csináltam leírást angol nyelvű forrásból, de azért annyi fáradtságot vehetnél hogy saját képen mutatod be az effektet, vagy nevezd a művet fordításnak.

  Üdv
  fajtbros

 2. Ha jól látom ott van a cikkben a forrás… A fogalmazás tényleg félreérthető, de van hivatkozás.

 3. Természetesen, elnézést ha rosszul fogalmaztam. Én csak annak örültem volna ha egy pici változtatással készül a leírás, hátha úgy még többet tanulhatnánk, az egyébként remek cikkből :o)

 4. Hát igen, ez így elég gázos, hogy minden egyes kép megegyezik. Lehet, hogy a szerzőnek nem sikerült a tutorial, azért nincsenek hozzá saját képek :-)

 5. Maci, mintha némi rosszindulatot vélnék kihallani soraid közül. :)
  Komolyra fordítva a szót, az eddigi hozzászólásokra reagálva:
  – ha valaki fordít egy jó idegennyelvű leírást: jó dolog
  – ha valaki fordít egy jó idegennyelvű leírást és még plusz infókkal, megjegyzésekkel (amitől még érthetőbb lesz) ki is egészíti: nagyon jó dolog.

  Ha lehet, ne menjünk már bele olyanba hogy kinek mi sikerülhetett vagy sem, mert egyrészt nagyon offtopic a leírás célját illetően, másrészt semmi szükség a rosszindulatú feltételezésekre, azt mindenki tartsa meg magának. Akkor van értelme új képeket csinálni, ha az valami pluszt tesz hozzá, egyébként meg ha az eredeti képek is jók, akkor felesleges.

  Mivel a cikkben benne van a forrás és nem is volt szándék ahogy látom, hogy elrejtsék az igazi szerzőt, így a megfogalmazás számomra lényegtelen és az előbbiek miatt nem zavar. A leírás szerintem jó és ez számít.

 6. Harder: teljesen igazad van, nem szándékoztam ilyen irányba vinni a beszélgetést, mint írtam jó tutorial, több ilyet! Tudom azt is hogy a szerző nem akart más tollaival ékeskedni, csak szerettem volna ha egy kis pluszt vitt volna a cikkbe, pl. saját kép használatával.

 7. Eddíg nem sok tutorialt készítettem, pedig “nagyszájúan” ígértem…
  Sajnos nem olyan egyszerű a dolog, hiszen írni is kell, meg mentegetni képeket, közben meg azt sem tudja az ember, hogy mit is akart… És a napi 24 óra is nagyon kevés :)
  Éppen ezért teljesen megértem, ha valaki egy tutorial fordításánál megtartja az eredeti képeket – sok értelme nem is lenne másik képet használni, ahogyan azt Harder is mondta.
  Örüljünk az új tutrorialoknak!

 8. ViZionnal egyet tudok érteni; jómagam sokat készítettem már saját képekkel, de manapság jóval kevesebb idő van rá, és hát valljuk be, a spanyol viaszt sem mi fogjuk feltalálni. A Photoshoppal kapcsolatban szinte mindent leírtak már mások a PS 20 éves története során, így nehéz tényleg újat alkotni. Viszont rengeteg jobbnál-jobb angol nyelvű tutorial kering, ami csak arra vár, hogy valaki megmagyarítsa. Szándékosan írtam ezt a szót, nem a fordítást, mert bizony belefutottam jó néhány oldalon olyan leírásba, ami eléggé terjengős, és magyar nyelvű felhasználónak nem sok információval szolgál.

  Éppen ezért sokszor előfordult nálam, hogy bár az eredeti képeket felhasználom, a szöveg egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevésbé követi az eredeti; egyszerűen azért, mert én sokkal érthetőbben el tudom magyarázni.

  Sok tutorial esetében pedig mondjuk azért nem készít az ember saját képeket, mert az eredeti szerző például képzőművész a legmodernebb beviteli eszközökkel, míg a fordítónak meg kell elégednie jóval kisebb tudással (rajztudás hiánya), vagy nélkülöznie kell egy digitális rajztáblát; amelyek hiányában igen nehéz lenne a saját képeket elkészíteni. Viszont a tutorial megérdemli, hogy azok is tanulhassanak belőle, akik az eredeti nyelven nem tudják elkészíteni.

  Nekik készítjük a fordításokat/magyarításokat.

 9. Tényleg off egy kicsit, de ha már itt tartunk, a CS4-hez már készült hivatalos magyar nyelvű oktató DVD is, ami már csak feleannyiba kerül, mint a CS4 megjelenésekor, október 16-án. Szóval lehet, hogy a PhotoshopTopSecret nagyon jó anyag, de ennek annyi előnye van, hogy profi magyar előadók készítették. Jó szájbarágós meg minden.

  Míg angol nyelvű videó annyi van a világon, mint a szemét. Jó, tudom, hogy a YouTube minősége nem a legjobb (de lassan már halad a HD felé) és a tutorialok többségét is amatőrök csinálják, na de ettől nem feltétlenül rossz. Az itteni szerzők nagy részének sincs bizonyítványa róla, csak szereti csinálni.

  Tehát lehet kapni ma már magyar nyelvű oktatóanyagot is, és nem is megfizethetetlen. Ha most lennék kezdő, nem haboznék venni egyet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét