Instagram filterek Photoshop-ban

iPhone tulajok bizonyára ismerik az instagr.am alkalmazást, amivel divatos és szerintem kimondottan kellemes effektekkel színesíthetjük az elkészített képeinket. Főleg Facebook-on látni ilyen fotókat.

instagram

A szolgáltatáshoz jelenleg nincs desktop alkalmazás, ám az effekteket sokan szeretik. Így többek számára is hasznos lehet az infó, hogy nemrég letölthetővé vált egy Photoshop action csomag, amiben megközelítőleg azokat az effekteket lehet megtalálni, amit az instagram használhata is eredményez.

A csomag innen tölthető le:

A szerző honlapja: dbox – Instagram Filters as Photoshop Actions

tutorial.hu-ról csak maga a file: photoshop-instagram-actions-by-dbox.zip

photoshop-instagram-1

photoshop-instagram-2

photoshop-instagram-3

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nincsmit. :)
  A sztorihoz még picit hozzátartozik, hogy van instagram kliens MAC alatt mint desktop program ( Carousel ), de ezzel böngészni lehet csak és fizetős ($4.99 az ára, szóval nem egy nagy összeg.) – http://carousel.mobelux.com

  Ha kimondottan az effektek a fontosak, akkor én 2 programot találtam még MAC alá, ami hasonló eredményt ad és akár utólag is ráhúzhatóak ilyesfajta effektek képekre:

  Analoghttp://itunes.apple.com/us/app/analog/id418343177?mt=12&ign-mpt=uo%3D4
  Flare http://itunes.apple.com/us/app/flare/id419917767?mt=12&ign-mpt=uo%3D4

  Ha még részletessebben érdekel instagram-hoz kapcsolódó programgyűjtemény, még ezt a 13-as gyűjtést ajánlom: http://mashable.com/2011/05/29/instagram-apps/

 2. Az “actions” dobozban lesznek elérhetőek ezek az effektek telepítés után. Ha nem látod ezt a dobozt, akkor a Window/Actions részen tedd elérhetővé (win alatt Alt-F9)

 3. Sziasztok, lehet hogy buta kérdés lesz, de amikor kiválasztom pl. a nashville effektet, rámegyek hogy lejátssza, akkor azt írja ki hogy a réteg background objektum jelenleg nem elérhető, és nem is csinál akkora változást a képen, mint amit itt a kis képeket látni. Ötlet?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét