Linképítéshez 3 ingyenes eszköz ajánló – 2. rész

A minap írtam meg ennek a cikknek az első részét, amiben 2 programról volt szó (Synonym Szöveg Generátor a Chrome Ball Stúdiótól és az Online Szöveg genetáror a Netkezdő-ről) és ígértem egy harmadikat is.

Így tehát ez a cikk a Linképítéshez 3 ingyenes eszköz ajánló – 1. rész folytatása, az előzmények miatt kérlek olvasd el azt.

Flash Random Text Generator - tutorial.hu

A program – ami a fantáziadús Random text generator nevet kapta :) –  flash-ban készült, mivel szerettem volna egy oprendszertől és géptől független eszközt, amit bárhol és bárhonnan elérhetek.

Az előző 2 programból vett ötleteket egészítettem még ki pár sajáttal, ami tapasztalataim szerint megkönnyíti a linképítés fáradságos folyamatát. :)

Mezők, adatok

A bal oldalra 3 mező került, ezeket akár külön-külön, akár egyszerre is bele lehet vonni a generálandó szöveg forrásanyagai közé.

Erre azért volt szükség, mert a katalógusok elég változó hosszúságú szöveget kérnek, általában a 100 – és 700 karakter között változik, helyenként space-ekkel együtt számítva a leütéseket, helyenként pedig ezek nélkül. Persze -csak hogy hogy az élet még egyszerűbb legyen – van olyan linkgyűjtemény, ahol pl. nem karakterben adják meg a min. kötelező hosszt, hanem szavak számát mérik.

Ez részben meg is adja a választ arra, hogy miért van a jobb oldali szövegmező felett az alábbi infó:

 1. All characters = Összes karakter, benne van a space is
 2. Characters without spaces = Összes karakter, space nincs benne
 3. All words = szavak száma

Ezek értékei mindig az aktuális, a “Generated text” mezőben lévő szöveget veszik alapul.

A fentiek persze odakerültek a bal oldali 3 mező (text 1 – 3) fölé is, ha esetleg valaki a nyers szövegek kapcsán kíváncsi ilyesmire.

A jobb oldali “Generated text” mező alatt van 3 db pipa.

 1. Text 1
 2. Text 2
 3. Text 3

Amelyik mellé raksz egy pipát, annak a mezőnek a szövegét a generált szövegbe be fogja rakni.

Így meg lehet azt csinálni (felhasználási mód 1), hogy írsz egy összességében véve 750-800 karakteres szöveget, feltöltöd megfelelő szinonímákkal és 3 részre vágod úgy, hogy az első mezőben mondjuk 100-150 karakter jusson, a másodba annyi hogy megkegyen a Text 1 és Text 2 mező együtt 500 karakter, a Text 3-ba pedig a maradék szöveget töltöd.

Így viszonylag szabadon variálható az 1 kattintásra kapott szövegmennyiség. Ha picit utána kell igazítani, hozzáírni vagy akár törölni belőle, azt meg tudod tenni a “Generated text” mezőben.

Egy másik felhasználási mód, ha pl. egyik mezőbe (pl. Text 1) olyan linket raksz, ami plain text (semmiféle formázást nem tartalmaz), egy másik mezőbe pedig olyan forrásszöveget töltesz, amiben HTML formázások, URL-ek stb… vannak.

Gombok …

Összesen 5 fajta gomb található a programban:

 • Clear = törli a mező tartalmát
 • Generate = a text 1 – 3 mezők szövegéből generálja a leírást
 • Copy to clipboard = a mező tartalmát, a generált szöveget vágólapra teszi
 • Clear all = mind a 3 mező tartalmát törli
 • Recount = újraszámolja a generált szöveg adatait

A Clear all már csak extra, nem létszükséglet. Ami igazán fontos, az a Generate gomb, a többi leginkább azért lett mindenhova berakva, hogy linképítés közben minél kevesebbszer kelljen elvenni a kezet az egérről, 1-1 kattintással mindent meg lehessen oldani.

Újra generálás vs hozzáadás

Ez annyit csinál, hogy a “Generate” gomb nyomogatásakor eldönthetjük, hogy a generált szöveg mindig önmagában álljon-e mezőben, vagy mindig adódjon hozzá az előzőleg generált leíráshoz. Így előre akár több verziót is lehet készíteni, ha esetleg valahova el szeretnéd rakni, vagy küldeni stb…

Forrásanyag – avagy hogy add meg a változókat

A végére maradt az egyik igen fontos rész: milyen formában kell megadni a változókat?

A képen is látható, de itt egy részlet:

{Itt|Ebben a mezőben|E helyen|Ebben a sorban} most egy {random|véletlenszerű} szám fog megjelenni az alábbiak közül: {1|2|3|4|5|6}

Tehát {szinonima1|szinonima2|szinonima3} formában és módon írjátok be a szavakat/változókat.

Használat, elérés

A programot a http://www.tutorial.hu/seotools/randomtextgenerator/ címen lehet elérni. Minden későbbi frissítést ide teszek ki, úgyhogy érdemes ezt a címet elrakni a kedvencekbe.

Újítások és fejlesztések

Amennyiben van ötletetek, hogy mivel lehetne még fejleszteni az alkalmazást, írjátok meg. Ha jó és hasznos a funkció többeknek is, akkor bele fog kerülni a programba.

Köszönet

A program elkészítésért nagy-nagy köszönet illető Gergő barátomat/kollegámat, aki ötleteim alapján elkészítette ezt az alkalmazást!

21 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nagyon frankó! Köszi :) (Esetleg azt még lehetne szűrni, hogy a bal oldali beviteli mezőkben a ” { | } ” karakterek ne legyenek hozzászámolva a karakterhosszhoz)

 2. Kérés feljegyezve, szólok ha van fejlemény. :) Egyébként pont ilyen ötletekre lennék kíváncsi, nyugodtan lehet jelezni ha szeretnétek valamit még bele, ami az eszköz használatát vagy a linképítést elősegíti.

 3. A mai napon használtam többször. Jól működik, gratulálok!
  Valami letölthető verziója is lesz? Nehogy valami miatt ne lehessen elérni.

 4. Esetleg lehet elkérni, hogy a gépemről böngészőbe megnyitva tudjam futtatni?
  Szeretnék vele cikkeket is átalakítani. :)

 5. Nagyon jó és hasznos progi!! :) ezer köszönet! egy javaslat: érdemes volna egy “save to txt” gomb, hogy a text1, text2, text3 mezőket kattintással le lehessen menteni és esetleg később újra beilleszteni a programba. Ez csak kényelmi szempont :)

 6. Volt erre vonatkozó fejlesztési terv de aztán elakadt kicsit, mivel a munkára már így is alkalmas volt. :) Nem tartom kizártnak, hogy még lesz fejlesztve, de nem tartom valószínűnek hogy mostanában.

 7. Sokat gyorsítana a munkán hogyha mondjuk külön-külön mezőkbe kerülnének a legenerált szövegek, és lenne mindegyik mellet vágólapra másolás dolog.
  Illetve esetenként több mezőre is szükség lehet mint 3 (Link, Cím, Leírás, Meta kulcsok, meta leírás), így lehetne változtatható számúra állítani a mezőket.

 8. szia,
  köszi az ötletet, de ez már feleslegesen túlbonyolított szerintem. Most is lehetőség van arra, hogy a textboxba több dolgot írj be és generálj le, pl. így:

  1
  2
  3
  
  title: {minta1|minta2|minta3}
  keywords: {kwd1|kwd2|kwd3}
  meta leírás: {metaleírás1|metaleírás2|metaleírás3}

  stb…

 9. sziasztok,

  köszi a generátorért, nagyon jó eszköz. Valamiért a mondatok variálását nem akarja csinálni, hiába választom el *** -gal őket. Mit csinálok rosszul? Mi lehet a gond?

  remélem valahogy ezt a részét és működésre lehet bírni.

  köszi

 10. Az előbb néztem meg és működik a mondatok keverése is. A szövegmező alatti “randomize sentences” opciót biztos bekapcsoltad? Más oka nem lehet szerintem, amiért ne működne.

 11. Tényleg működik. Szerintem csak a “hibaüzenet” tévesztett meg. Köszi szépen

 12. jó progi, de véleményem szerint nem érdemes használni, mert a pingvin óta nagyon ráfeküdt a BOT az egyedi (értsd: EGYEDI) szövegkörnyezetre. Ha használod, akkor jó sok szinonimát és különböző mondategységeket adj meg, különben bünti lesz…ez persze nem a tuti, csak az én véleményem..:)

 13. Igen, ez csak egy eszköz, a használatára oda kell figyelni ahogy mondtad. Ha 1 szöveget adunk meg ami ráadásul rövid és/vagy még kevés variációt is tartalmaz, akkor többet árthat mint használ.

 14. Nagyon hasznos és egyszerűen kezelhető szöveg generátor!
  Sajnos tegnap óta csak az alkalmazás kék háttere töltőtdik be :(
  Mi romlott el?

 15. Szia! Törölték a szerverről, vissza tudom majd állítatni kollegával de lehet hogy csak a jövő hét lesz belőle a hétvége miatt.

 16. Köszönet még1×
  Egyben megjegyezném, hogy nagyon jó hozzászólás generáló módszert fejlesztettél ki ;)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét