Ráncfelvarrás Photoshoppal

Nyissunk meg egy képet ahol ránctalanítani szeretnénk és nyomjuk meg a Ctrl+J-t (ezzel a paranccsal lemásoljuk a hátteret és egy új réteg keletkezik). Az új réteget fogjuk „ránctalanítani” tehát az a dolgunk, hogy a Patch tool-lal (J) körberajzoljuk a ráncot/ráncokat majd amit körberajzoltunk, fogjuk meg és húzzuk olyan területre az arcon, ahol szép tiszta a bőr. Nem baj, ha a minta világosabb csak másoljuk nyugodtan oda.

Ha leszedtük Patch tool-lal a ráncokat, akkor váltsunk a Clone stamp tool-ra (S) fent a tulajdonságoknál állítsuk át a Mode-t Lighten-re az opacity-t 70%-ra és még egyszer haladjunk át az arc és nyak területén egy lágy ecsettel vegyünk mintát alt lenyomása mellett a szép tiszta bőrről majd ahol ráncok vannak, fessünk rá az ecsetünkkel. (Fontos hogy a rétegen dolgozunk még mindig). Most eléggé természetellenesen néz ki a modellünk, de ne aggódjunk, csak az a lényeg, hogy minden ráncot és hibát szedjünk le az arcról.

Majd ha ezzel megvagyunk, akkor a réteg (nálam Layer 1) áttetszőségét állítsuk át 60%-ra így a ráncokat meggyengítettük, fiatalabb a modellünk. Most már összevasalhatjuk a 2 réteget (Ctrl + E) majd a feltűnőbb ráncokat gyengítsük Stamp tool-lal (S) ahogy beállítottuk az előbb.

Ha eligazítottuk az arcot, akkor még igazíthatunk a képen, a már kész tananyagokból. Az itt látható képen a hajat egy kicsit átfestettem, kiemeltem a szemeket, állítottam az expozíciót, fehérítettem a fogakat, és kicsit meglágyítottam az arcot.

Remélem ez a trükk is tetszeni fog legalább úgy, mint a többi, jó szórakozást kívánok. :)

ráncfelvarrás photoshop technika

A leírás letölthető PDF formátumban is ide kattintva (1174kb)

13 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szia, csak megfogod és egérrel arréb húzod, ha nem megy akkor felül állítsd át New selectionra, és Sourcet jelöld ki, és ugy próbáld meg elhúzni,…

 2. Néha figyelj oda a kérdés dátumára. A jótanács mindig jól jön, csak éppen lehet, hogy éppen az nem olvassa már, akinek szántad.

 3. Itten csak azokra gondoltam, akik egyszer-kétszer felkeresik a lapot, és többé nem látogatják. Azok nem biztos, hogy elolvassák azt a választ, ami a kérdés után 3 hónappal érkezik. Habár szvsz ezt az oldalt nem lehet csa úgy „otthagyni”, ahhoz túl jó! Én van amikor éjszakánként nem tudok mit nézni, akkor általában itt szoktam kikötni, ide jövök olvasgatni, meg bekukkantok a Fórumba, míg a kakas nem kukorékol ;) Akkor irány az ágy.

 4. Bocsánat a buta kérdésért, de hol van a cikk? Én csak a címet látom és a szerző nevét. Gondolom a kettő között kéne lenni magának a cikknek, de ott nincs semmi.

 5. hszilard: a kérdésed jogos, sajnos random módon nálam sem jelenik meg néha a tartalom, de mások is jelezték már. WP baja lehet, remélme majd frissíti Harder, és megoldódik…

 6. Nekem az a bajom, hogy megpróbáltam ránctalanítani a leírtak alapján, de nem akart összejönni. Az én Phtoshopom magyar nyelvű, és sehogy sem jött össze ha áthúzom, akkor sem változik meg semmi. Ahova húzom azon a részen is ugyanolyan ráncok maradnak, és a ránctalanítani kívánt rész sem változott semmit. Ennek mi lehet az oka??

 7. Sanya! Letöltötted a pdf-ben elkészített tutorialt? Ha nem, tanácsolom, hogy tedd meg, és az alapján dolgozz, mert eléggé összetett munkáról van szó, és abban minden világosan ki van tárgyalva.

 8. most megtudtam nézni viszont van olyan része a feladatnak amit nem enged megcsinálni
  Could not use the clone stamp because the area to clone has not been defined(alt click to define source point) ezt irja ki és én egyeltalán nem tudok andolul:(

 9. Azt jelenti: Nem használható a Clone Stamp eszköz, mert a klónozandó terület még nincs meghatározva Alt+klikk a kiindulópont meghatározásához. Magyarán ez annyit jelent, hogy először meg kell neki mutatni, hogy melyik területet szeretnéd másolni. Lenyomod az Altot, és egy sima területre kattintasz, így meghatározod a kiindulópontot, ahonnan majd mintát vesz. Utána pedig oda kattintasz, ahová szánod a másolást. Így már működni fog. Új terület meghatározásához újra Alt+klikk egy másik pontra. És így tovább.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét