Február végi WordPress – SEO – Google – ajánlók

A 8 legjobb felhasználói tevékenység figyelő app WordPress-hez

A WordPress oldalunk továbbfejlesztéséhez jó támpontot adhat a felhasználói tevékenység nyomon követése. Mit is csinálnak a felhasználók az oldalon? Milyen témakörök generálják a legnagyobb látogatottságot? Melyik plugineket használják a legtöbbet? Ez az angol nyelvű cikk bemutatja a 8 legjobb felhasználói tevékenység figyelő appot, amelyekkel könnyedén választ kaphatunk ezekre a kérdésekre:

  • Audit Trail: regisztrált felhasználók tevékenységének nyomon követése és a posztok verziókezelése
  • Simple History: minden változást logol a posztokban és az oldalakon is.
  • WP Document Revisions: teljes körű dokumentumkezelő app
  • Bluetrait Event Viewer (BTEV): jelszavak, bejelentkezések és más események nyomon követése
  • Sucuri Security: regisztrált felhasználók tevékenységének nyomon követése, és támadások kivédése
  • Stream: regisztrált felhasználók tevékenységének nyomon követése egy idővonalon ábrázolva
  • Activity Log: regisztrált felhasználók tevékenységének nyomon követése, biztonsági funkciók és jogosultsági beállítások kezelése
  • WP Security Audit Log: jelszavak, bejelentkezések és más események nyomon követése, termékismertetőkben történő változtatások nyomon követése

A 11 legjobb SEO plugin 2020-ban

A keresőoptimalizálás esetében ma már nem a miért, inkább a hogyan kérdésköre került előtérbe. A WordPress felhasználók abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a rendelkezésre álló WordPress sablonok egy részében is vannak már beépített SEO funkciók, emellett pedig több SEO plugin közül is választhatnak. Ez az angol nyelvű cikk felsorolja ezek közül a 11 legjobbat, amik jelenleg elérhetőek a piacon.

  • WordPress SEO by Yoast
  • All In One SEO Pack
  • Premium SEO Pack
  • WP Meta SEO
  • W3 Total Cache
  • Rankie
  • SEO by SQUIRRLY
  • Redirection
  • All In One Schema Rich Snippets
  • Ahrefs
  • SEMrush

Kiegészítés (Harder):

A fenti lista egy része ténylegesen SEO plugin (abban az értelemben, amiben szerintem a legtöbben használjuk). Ilyen a Yoast, az All in one SEO Pack is például A W3 Total Cache plugin nem kimondottan SEO plugin, hanem “csak” a weboldal gyorsításáért felel. Hasonlóan a Rankie sem SEO plugin, hanem egyfajta kulcsszó helyezés monitorozó megoldás. A Redirection az átirányításokért felel. Az Ahrefs.com és a Semrush.com pedig nem is plugin, hanem 1-1 fizetős szolgáltatás.

Amit hiányolok a listából, az egy kiváló SEO plugin WordPresshez, mégpedig a RankMath. Többet tud mint az All In One SEO Pack és ingyenes, szemben a Yoast SEO pluginnel (oké, annak is van ingyenes verziója, de annál többet tud a Rank Math). Szóval ezt nézzétek meg, bátran ajánlom. Ja és ezt a tippet ismerted e plugin kapcsán? – Rank Math SEO plugin – TITLE

A Semrush kapcsán érdemes elolvasni Attila cikkét itt: Semrush – a tökéletes SEO eszköz, amit nem hagyhatsz ki. Tényleg nagyon jó, hasznos szolgáltatást nyújt, bár igaz nem olcsó (99,95 usd/hó)

A legjobb WordPress-hez kapcsolódó partnerprogramok 2020-ban

Az affiliate bevételek, azaz a partnerprogramok remek lehetőséget nyújtanak a passzív bevételek generálására. Néhány kattintással az oldalunkhoz adható egy partner linkje, amin keresztül a látogatóink eljuthatnak a partner webshopjába és az ottani vásárlásaik után mi jutalékot kapunk. Természetesen nem mindegy, hogy milyen oldallal lépünk partnerkapcsolatra, érdemes olyan oldalak linkjét vagy bannerjét kitennünk, amelyek tartalmilag kapcsolódnak a mi oldalunkhoz, ezzel mintegy kiegészítve az általunk nyújtott szolgáltatások/termékek portfólióját.

Ez az angol nyelvű cikk részletesen bemutat több WordPress partnerprogramot. A partnerprogramok kategóriák szerint:

WordPress hosting

WordPress sablonok

WordPress pluginok

WordPress szolgáltatások partner programjai

Kiegészítés (Harder):

Beemelném a listába a magyar Hello WP! partnerprogramját is, amit itt érsz el: https://hellowp.io/hu/partnerprogram/ Ők 20%-ot adnak minden általad generált és sikeres (kifizetett) vásárlás után.

Nagyot szólt a Google kereső rangsorolás meg nem erősített frissítése

A hétvége folyamán világszerte felkapták a fejüket a SEO-ban utazók: a Google kereső rangsorolása eddig ritkán látott ingadozásokat produkált. A Google nem erősítette meg, hogy frissítették volna a rendszert, de minden jel erre mutat. Több rangsor figyelő oldal, többek között a Mozcast, a SEMRush, valamint az Advanced Web Rankings is visszaigazolta az átlagosnál jóval nagyobb fluktuációt. Eközben a SEO iparban dolgozók körében is egyre több szóbeszéd kel életre, miközben a Google továbbra is hallgat. További részleteket ebben az angol nyelvű cikkben találhattok.

Kiegészítés (Harder):

A Google mostanában elég aktív a frissítések terén, érdemes – ha nem is napi szinten – legalább hetente megnézni a mozgásokat és min. egyszer ilyenkor ellenőrizni a saját oldalad organikus forgalmát is. Erre nem csak a Google Analytics jó, érdemes a Google Search Console adatokat is sűrűn bogarászni. :)

Élet a Google és a Facebook reklámokon túl: 17 reklám oldal, amit érdemes kipróbálni

Kétségtelen, hogy érdemes a legnagyobb online reklámfelületeken szerepelni, ám korántsem biztos, hogy egy adott üzlet így juthat a legtöbb vásárlóhoz. A “bevált” platformok nem feltétlenül érik el ugyanis a hirdető által preferált célközönséget, de szerencsére ma már rengeteg online reklám oldal létezik.

Ez az angol nyelvű cikk 17 oldalt sorol fel részletesen leírva azok főbb jellemzőit ezáltal megkönnyítve a hirdetők dolgát. A következő reklám oldalak kerülnek bemutatásra: Microsoft Advertising, Quora, AdRoll, Amazon, Taboola, Reddit, BuySellAds, Infolinks, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, YouTube, Propel Media, Revcontent, Spotify, Pandora.

Szerző: Mészáros Dóra

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét