Gmail mint alapértelmezett levelező


Már jó ideje nem használok levelező programot a gépemen, a gmail.com szolgáltatását használom persze a saját domain nevem alatt. Egyetlen dolog hiányzott csak eddig, erre most találtam megoldást (biztos sokaknak nem lesz ez már újdonság): ha valahol egy E-mail címre kattintok, akkor ne az oprendszerben lévő alapértelmezett mail klienst akarja nekem feldobni, hanem hozza be a gmail.com-t és ott töltse ki a címzett mezőt.

A megoldás végül pofonegyszerű volt és végig a böngészőben hevert. :)

Gmail mint alapértelmezett mail kliens

Gmail mint alapértelmezett mail kliens

A firefox-ban keresd meg ezt a részt: Tools / Options / Applications és a megjelenő ablakban kattints rá a “mailto” mező melletti részre. Ott ki lehet választani a Gmail-t mint alapértelmezett levelező klienst.

Kipróbáltam és tényleg működik, pont úgy ahogy vártam.

Ennyi lett volna a leírás, remélem azért nem tudta még mindenki rajtam kívül és talán hasznos lesz másnak is.

Kapcsolódó bejegyzések:
  • Ma reggel vettem észre a gmail-es postafiókomba belépve, hogy megjelent egy új feature, a “themes” (avagy skinek más néven). A hírek szerint nemsokára mindenki s …

  • Egy ideje már idegesített, hogy nem tudtam megnézni a gmail.com felületén az olvasatlan leveleket, egyszerűen nincs rá link/gomb a menüben. :SRákeresve a …

  • Az alábbi tutorialban egy erdős képből 1-2 lépéssel készítünk egy olyan változatot, hogy a módosítás után mindenki azt fogja hinni, a kép napfelkeltekor készült. …

  • A fastcodesign.com oldalán jelent meg egy infógrafika arról, hogy 10 népszerű témában milyen szoftvereket használnak leginkább a designerek.Nem megle …

  • Egy új SEO extension (plugin) jött ki Chrome alá, amire azt kell mondjam hogy nagyon jó, talán a legjobb amit eddig láttam.A képek önmagukért beszélnek, a vi …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

22 hozzászólás

  1. BonFire says:

    Köszi a tippet! Én sem ismertem, de legtöbb esetben az alapértelmezett Gmail nyílt meg (nekem legalábbis). Talán azért, mert nekem nincs is Outlook telepítve a masinára. De jó tipp, be is állítottam a Gmailt.

  2. BonFire says:

    Mondjuk egy külön figyelmeztető-program telepítése fölösleges, hiszen a böngészőben a túlbáron úgyis mutatja a Gmail boríték-ikon, amikor új üzenet van. Én csak ezért nem telepítenék egy külön programot.

  3. Kristóf says:

    Én ezt a saját domain alattit nem értem. Lehet úgy, hogy csak a levelezést kezeli a Google? Ha igen, hogy?

  4. konyak says:

    Ha a Gmail Notofiert telepíted akkor autómatikusan beállítja, persze nem
    “use gmail”, hanem “use gmail notifier” lesz, de ugyan az lényegében.

    Aki nem ismerné: a gmail notifier egy kis program aminek a lényege, hogy telepítés után, ha beállítottad a felhasználóneved és a jelszavad autómatikusan megjelenik a tálcán (az óra mellett) és jelzi, ha új leveled érkezett arra a gmail-es postafiókra. Ha nem akarod sokat nézegetni a gmailt csak, ha történt valami változás benne akkor hasznos lehet.

    Üdv.!

  5. konyak says:

    Kristóf:
    Gmail / Beállítások / Fiókok

    Ott hozzá tudod adni a saját postafiókod ha van (pl.: valaki@valami.hu-t). Így tudsz küldeni a gmail-en keresztül a saját valaki@valami.hu email címedről üzenetet és az oda érkező leveleket szintén a gmail-en keresztül fogadni.

  6. BonFire says:

    Persze, igaz; ki is ment a fejemből, hogy nem mindenki lóg álló nap a neten. Én amikor felkelek, bekapcsolom a gépet és a böngészőt is, aztán csak akkor állítom le, amikor lefekszem, vagy ha elmegyek valahová.

    A te esetedben hasznos lehet.

  7. konyak says:

    BonFire: én pl keveset használom a böngészőt folyamatosan, viszont munka miatt elég sokat ülök a gép előtt így nekem megfelelőbb ez a megoldás, de természetesen aki többet dolgozik böngészővel, vagy tényleg csak internetezésre használja a gépet annak valóban fölösleges.

  8. Sayoka says:

    A tipp az okés, csak épp lehet-e állítani, hogy esetleg új lapon nyíljon meg?

  9. joci says:

    sziasztok!
    az érdekelne,hogy beállítható-e az a szolgáltatás a gmailben hogy a visszajelezzen ha a másik fél(akinek küldtem)elolvassa az emailt?lehet,hogy hülye a kérdés ha igen bocs ha meg van ilyen lehetőség akkor vki legyen kedves nekem elmagyarázni kösz

  10. konyak says:

    Sayoka: a gmail notifier új lapon nyitja meg mindig, az itt leírt beállítás nem tudom.

    Joci: szerintem nincs, legalábbis se a labs se a beállítások között még nem találkoztam vele.

  11. joci says:

    Köszi

  12. Apo says:

    A saját domain név alatt azt jelenti, hogy van egy valami.hu domained, aminek a levelezését (mx.)
    a google szervereire irányítod.

    Így nem egy gmail.com-os címed lesz, aminél felveheted fiókként más címeidet, hanem konkrétan a saját domainedet használod.

    Bővebben:
    http://www.google.com/a/cpanel/domain/new?hl=hu

  13. Harder says:

    A végeredménye ugyanaz lesz ennek is, mint ha gmail-lel leszednéd a mailbox-ból a levelet és a kimenő leveleknél pedig beállítanád, hogy a cím a domain-es mailcímed, viszont ezt a módszert amit írtál Apo, nem ismertem, úgyhogy köszönöm a tippet.

  14. Barabás Tiborné says:

    Sziasztok!
    Az a problémám, hogy megnyitva a Gmail-táromat, a leveleimet nem hajlandó nyitni – azt írja, hogy gmail. nem tudja megnyitni, mert az előablak megjelent -, de semmi előablak nincs lezárva, megnyitva. A páromnak átküldöm ugyanazt a levelet, ugyanazon a gépen, ott megnyílik. Mi történt a Gmail-tárammal.
    Mielőbbi választ várok

  15. Harder says:

    Próbáltad a gmail-edet más böngészőből is elérni? Illetve kellene a pontos hibaszöveg amit kapsz, úgy rá lehetne keresni a neten, hogy mi ez a probléma.

  16. ViZion says:

    Esetleg vmi kiegészítő, vagy levelező program által nincs megnyitva valahol, pl. munkahelyen?
    Csak azon a gépen és böngészőn jelentkezik, vagy máshol és másik böngészővel is?

    Kis guglizással találtam hasonlót FF-nél. Azt írja, FF history-t törölte és működött.
    ctrl + SHIFT + del és töröld az előzményeket. Ha nem segít, engedélyezni kell
    a mail.google.com -nak a sütiket a böngészőben.
    Frissíteni kel az FF-t, és átnézni, nem-e vmi kiegészítő a hibás…

  17. B says:

    Köszi, hasznos volt!

  18. Pisti says:

    Sziasztok!
    Ki tudna segíteni? Ha új üzenetet kapok a gmail-re hogy lehet beálítani,hogy hang is járuljon hozzá! A google talkot már letöltöttem.

  19. Ica says:

    Köszönöm a gmail alapértelmezés tippet – nem tudtam, így jó….
    de a hanggal én is küszködök

  20. Watari says:

    Sziasztok!
    A billentyűzetemen plussz gombként van “E-mail”, amit ha megnyomok az Outlook Express jelenik meg. Tudnatok segíten, hogy ezt át tudjam állítani ugy, hogy ezt a G-mail-es megoldast tudjam hasznalni? Találtam oldalt de az nekem nem segített, mert nekem nem volt olyan opció. Megadom, hogy ha vki erre akarna linkeltetni.
    (hxxp://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__182625-outlook-express-az-alapertelmezett-levelezom-hogy-tudnam-kikapcsolni-ne-az-leg)
    előre is köszi a választ.

  21. Kovács Isvtán. says:

    Üdvözöllek benneteket! Két fiókom van a Gmail-ben. Az egyik kikovipisti332@gmail.com Ezt a fiókot nem tudom, megnyitni már több mint egy hete. A másik fiókom csovike7788@gmail.com A két cím nem azonos, mégis bárhonnan, próbálom megnyitni, könyvjelzőből, kedvencekből, mindég az utóbbi fiókot, jeleníti meg.Ha a megoldásra választ kaphatnék, előre is köszönettel veszem. Üdv. István.

  22. BonFire says:

    Jó, de mit jelent az, hogy nem tudod megnyitni? Elfelejtetted a jelszót? Ír ki valamit?

Szólj hozzá
a Gmail mint alapértelmezett levelező c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>