checkTitles.js – hol cserélt Title-t a Google a találati listában?

A “SEO PowerSuite User Group” Facebook csoportban volt egy bejegyzésben megoldás arra, hogy miként lehet a SERP-n gyorsan ellenőrizni, hol cserélt Meta Title -t a Google és hol hagyta meg az eredetit. A javascript kódot Fede Gómez (WordPress fejlesztő) írta. (Emlékeztető, hogy miről van szó: Új Google szabályok a weboldalak Title (Címsor) megjelenítése kapcsán)

A checkTitles.js kód

Az alábbi kódrészletet kell a Chrome böngészőben elmenteni egy új könyvjelzőként:

javascript: (function (doc){var changed=0; function checkTitles(){console.log('jQuery version ', $.fn.jquery, ' loaded'); var position=1; var items=[]; var results=$('#rso .kp-blk .g, #rso .g[class="g"], #rso .srg .g').not('.kno-kp .g').find('div:first').find('a:first'); $('.title-changed, #CountTitlesChanged').remove(); results.each(function (){if (!$(this).parents('.related-question-pair').length){var parent=$(this).closest('.tF2Cxc').length > 0 ? $(this).closest('.tF2Cxc') : $(this).closest('li'); items.push([ position, $(this).find('h3').text(), encodeURI($(this).attr('href')), parent]); position++;}}); var numItems=1; cors_proxies=[ 'https://api.codetabs.com/v1/proxy?quest=', 'https://jsonp.afeld.me/?url=',]; items.forEach(item=>{$.ajax({url: cors_proxies[Math.floor(Math.random() * cors_proxies.length)] + item[2], success: function (data, status, xhr){title=$(data).filter('title').text(); var html='<div class="title-changed">'; if (title !=item[1]){html +='<span style="font-weight: bold;color: #ff6961;">' + title + '</span>'; changed++;}else{html +='<span style="font-weight: bold;color: darkgreen;">' + item[1] + '</span>';}html +='</div>'; item[3].find('div').first().append(html);}, error: function (xhr, status, error){var html='<div class="title-changed">'; html +='<span style="font-weight: bold;color: lightslategray;">Error: No se ha podido procesar la solicitud</span>'; html +='</div>'; item[3].find('div').first().append(html);}, complete: function (xhr, status){if (numItems==items.length){petitionCompleted();}else{numItems++;}}});});}function petitionCompleted(){$('#result-stats').append('<span id="CountTitlesChanged"> - ' + changed + ' títulos cambiados en esta página</span>');}if (typeof jQuery=='undefined'){var script_jQuery=document.createElement('script'); script_jQuery.src='https://code.jquery.com/jquery-latest.min.js'; script_jQuery.onload=checkTitles; doc.body.appendChild(script_jQuery); console.log('script_jQuery appended to body');}else{console.log('jQuery already included ...'); checkTitles();}})(document)

Forrás: Checks if the title of the result in the SERP matches the title of the URL · GitHub

A JS kód használata

Miután a javascript kódot felvetted egy könyvjelzőnek, nyisd meg a Google.hu -t és keress rá valamire. Amint megjelent a találati lista, kattints az előbb elmentett JS-es könyvjelzőre és a találati elemek kiegészülnek egy plusz sorral. A piros szín jelzi azt, ahol a forráskódban lévő Meta Title tartalom nem egyezik a SERP-en megjelenő tartalommal és zöld, ahol nyúlt hozzá a Google. De ezt kezeld most még nagyon óvatosan, mert magyar nyelven tapasztalatom szerint elég bugos … több olyan találat is van minden keresésben, ahol karakterpontosan ugyanaz jelenik meg a SERP-n mint ami a kódban van, mégis piros színnel van megjelölve.

A forráskódban szereplő Title tartalom és a SERP-n megjelenő tartalom nem egyezik

De ettől függetlenül azt gondolom, hogy már most is egy elég hasznos JS megoldás a SERP ellenőrzésére. Remélem, hogy a közeljövőben még fejlesztik kicsit és ezek az apróbb bugok is megszűnnek.

Itt viszont a Google nem nyúlt bele a szövegbe, ugyanaz van a kódban és a találati listán is.

Ha van más, akár hasonló megoldásod arra, hogy miként lehet a SERP eredményeket összevetni a valód Title tartalommal, írd meg a cikk alatt egy hozzászólásban. Köszi!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét