Post Tagged with: "drupal"

Webes tartalomkezelő rendszerek jegyzet 0.5

Igaz nem mai hír, de a lapon még nem volt róla szó és mindenképp említésre és elismerésre méltónak találom, hogy Nagy Gusztáv letölthetővé tette a “Webes tartalomkezelő rendszerek jegyzet 0.5″-ös verzióját.

Hírek honlapkészítés témakörben

Eltelt a múltkori linkkavalkád óta már egy kis idő és megint számtalan hasznos vagy épp érdekes linket találtunk, amit most megosztanánk veletek. Mindegyike valahogy kapcsolódik a webszkerkesztéshez/honlapkészítéshez, úgyhogy remélem mindenki fog magának hasznosat találni benne.

14 inspiraló CMS

14 inspiraló CMS

CMS Made Simple CMS Made Simple – Magyarország CMS Made Simple a tutorial.hu -n

Drupal 6.0

“Egy év fejlesztés után a Drupal 6.0 stabil kiadása végre napvilágot láthat. Köszönet a közösség kemény munkájának, több mint 1600 hibajegyet (fejlesztést, új szolgáltatásokat, hibajavításokat) sikerült lezárni az egy év alatt.

A drupal SEO egyszerű

A drupal SEO egyszerű

A cikk eredeti címe a “Drupal seo is Easy“, mely bár közel sem mindent tartalmaz amit lehet tudni, de számos hasznos infót írt le a szerző.

Drupal SEO esettanulmány

Drupal SEO esettanulmány

Hasznos és érdekes cikk több olyan általánosan elkövetett hibáról, mely a neten lévő lapokat sokszor jellemzi.

Új funkció a lapon – hasonló bejegyzések

A mai nappal a cikkek melletti (jobb oszlop legfelső doboza) területen megjelenik egy “HASONLÓ BEJEGYZÉSEK” című doboz. A célja az, hogy 1-1 tutorialt elolvasva további ötleteket kapj az adott témában (pl. photoshop, webszerkesztés, css stb..).

Megjelent a Drupal 5.0 végleges kiadása, ünnepeljünk együtt!

idézet: drupal.hu honlapjáról “A néhány perce végre megjelent a sokak által várt Drupal 5.0 kiadás. Azért ideális az időzítés hiszen a Drupal pontosan ma hat éves (aminek örömére Dries és Karlijn kis sütiket is készített), ráadásul szombaton tartjuk mindenki számára nyílt Drupal Party rendezvényünket, mely nemcsak a Drupal hatodik születésnapjának, hanem az új kiadás megjelenésének […]

Drupal RSS linkek új oldalra nyitása

A Drupal aggregator nevezetű moduljának segítségével más honlapok híreit is tudod publikálni a lapon, gondolom eddig semmi újat nem mondtam. Nemrégiben híreket cseréltünk az ITport.hu portállal, és meglepődve tapasztaltam, hogy a drupal által kitett linkek nem új lapba nyílnak meg, hanem a saját lapom ablakában jelenítik meg a tartalmat.

Drupal modul – quicktags szerkesztő

Amikor készítettem a drupal alapú új lapot, sokáig filóztam rajta, vajon milyen legyen az alapértelmezett és mindenki számára elérhető beviteli forma (filtered html, full html stb.).. Mindegyik mellett és ellen fel tudtam hozni magamban érveket, pl. a full html-ben minden szokásos formázás elérhető és van egy kényelmes WYSIWYG szerkesztő (tinymce), viszont a forráskód akkor is […]

megújult a lap

Most jött el az a pillanat, amikor az eddig használt Joomla motort és grafikát félretéve váltok, méghozzá drupal-ra. Akik követték a fórumot, pontosan tudják, hogy ennek a váltásnak mik voltak az okai , mióta készülök rá. Akik nincsenek képben, pár szóban: a joomla inkább egyszemélyes lap alá jó, nem elég fejlett funkciót tekintve a tartalomküldésben […]

Drupal 4.5.2 telepítése

Szabványokon alapul A Drupal fejlesztői nagyon fontosnak tartják az interoperabilitás megvalósítását. A rendszerrel szállított megjelenések XHTML formátumot használnak, többnyire táblázatmentes css formázással. A magyar Drupal weboldal is ilyen megjelenést alkalmaz. A szabványosság azonban nem csak ezt jelenti. Az alaprendszer támogatja az XML-RPC üzenetküldést és fogadást, RSS csatornák feldolgozását és rugalmas előállítását, OPML összefoglaló állományt generál, […]